Reklama:

torbiel szyszynki -pomocy!!! (960)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
15-05-2022, 14:39:30

Witam, właśnie odebrałam wynik rezonansu głowy. W opisie jest : torbiel szyszynki, wielkości do 9 mm-najprawdopodobniej zmiana nieistotna klinicznie. Chyba ktoś kiepsko opisał ten rezonans bo widze z waszych opisów że macie dokładnie podane wymiary.
Moje objawy od ok roku :zaczeło się od bólu lewego oka, teraz doszły bóle okolicy oka czoła po lewej stronie. Do tego mam dziwne mrowienie lewej częsci nosa, przegordy nosowej - czy ktoś tak miał?
Uczucie zmeczenia również mi towarzyszy, ale to myśle ze ze stresu w pracy. Mirella
gość
29-05-2022, 20:48:19

Od dłuższego czasu boli mnie głową z tyłu I ściska,do tego w uchu jak bym miała tetno co jakiś czas takie dziwne uczucie,nudności i ciągle śpię ciężko mi się obudzić,dochodzą mrowienia w lewej dłoni częste omdlenia.. nie wiedziałam co mi dolega wkoncu zrobiłam rezonans całego ciała bez kontrastu I w wyniku jest napisane podejrzenie torbieli szyszynki do zbadania MR mózgowia i nic po za tym czy to napewno torbiel czy tylko przypuszczenie ?
Moja neurolog dopiero za 9 miesięcy kazała powtórzyć a ja nie wiem co robić czy czekać te 9 miesięcy czy zrobić to MR z kontrastem i skontaktować z innym lekarzem jestem ciągle na lekach przeciwbolowych zadko zdarza się że odpuszcza w ten piątek dopiero odebrałam wyniki..
gość
01-06-2022, 08:25:48

Witam u mojego synka wykryto torbiel szyszynki 9x9x19 mm. uciskająca na komore trzecią.Napiszcie czy u kogoś torbiel była przyczyną napadów padaczkowych? Lekarze wszystko bagatelizują. Syn miał 3 napady w życiu 8 lat i to w marcu dzień po dniu stwierdzili padaczke a teraz po rezonansie wyszła ta torbiel. Oczywiści twierdzą że to nic wspólnego nie ma z napadami ale coś ciężko mi uwierzyć.
gość
08-06-2022, 18:02:41

Hej zdiagnozowano u mnie tydzień temu torbiel szyszynki 5mm, byłam przerażona, dostałam skierowanie na rezonans z powodu częstych bulów głowy, za dwa tygodnie mam prywatna wizytę u neurologa z wynikami jestem przerażona ponieważ w internecie pisze, ze jest to łagodna zmiana nowotworowa a na niektórych stronach nienowotworowa 😞 zastanawiam się czy człowiek może normalnie żyć z tym resztę życia i nie wiem co myśleć czy to nowotwór czy nie
gość
09-06-2022, 21:21:54

Gość 2022-06-08 20:02:41
Hej zdiagnozowano u mnie tydzień temu torbiel szyszynki 5mm, byłam przerażona, dostałam skierowanie na rezonans z powodu częstych bulów głowy, za dwa tygodnie mam prywatna wizytę u neurologa z wynikami jestem przerażona ponieważ w internecie pisze, ze jest to łagodna zmiana nowotworowa a na niektórych stronach nienowotworowa 😞 zastanawiam się czy człowiek może normalnie żyć z tym resztę życia i nie wiem co myśleć czy to nowotwór czy nie
Udaj się do dobrego neurochirurga z plyta,on przejrzy i będzie wszystko wiadomo powodzenia ;***
U mnie wyszło ognisko płynne na szyszynce 4mm podejrzenie torbieli na szyszynce ale 14.06 mam neurochirurga i już będę wszystko wiedzieć nie ma się co na zapas stresować i za dużo czytać
gość
10-06-2022, 19:36:12

To prawda,powinnismy się zdać na lekarzy i zadbac o zdrowie psychiczne ponieważ się nakręcany i objawy nasilają się ze stresu,dużo osób mówi ze torbiel to nie wyrok i żyje się z tym całe życie. Pamiętajcie aby być po nadzorem lekarzy i stosować się do jego zaleceń , ja mam wizytę za dwa tygodnie u neurologa
gość
14-06-2022, 16:09:31

Czy mógłby ktoś napisać jakich lekarzy neurologów, neurochirurgów polecacie odnośnie torbieli szyszynki?
gość
17-06-2022, 09:46:44

Witam, też chętnie się dowiem kogo polecacie się udać jakie neurochirurga polecacie. Pozdrawiam
gość
17-06-2022, 11:58:34

Mojego 14-letniego syna z torbielą 14mm diagnozowałam u neurochirurga dziecięcego dr Łukasza Klasy (Kraków). Dodatkowo jesteśmy pod opieką neurologa z poradni neurologii dziecięcej. W naszym wypadku zalecenia to coroczna kontrola u neurochirurga, każdorazowo MRI z kontrastem. Torbiel syna jest ( mimo dużych rozmiarów) bezobjawowa.
gość
17-06-2022, 14:33:51

Gość 2022-06-17 13:58:34
Mojego 14-letniego syna z torbielą 14mm diagnozowałam u neurochirurga dziecięcego dr Łukasza Klasy (Kraków). Dodatkowo jesteśmy pod opieką neurologa z poradni neurologii dziecięcej. W naszym wypadku zalecenia to coroczna kontrola u neurochirurga, każdorazowo MRI z kontrastem. Torbiel syna jest ( mimo dużych rozmiarów) bezobjawowa.
A mogę zapytać czy neurochirurg mówił w jakim przypadku konieczna będzie operacja? Czy wspominał coś o jakimś ryzyku jak chodzi się z tą torbielą? Dopiero jestem przed wizytą u lekarza i bardzo się stresuje. Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: