Reklama:

torbiel szyszynki -pomocy!!! (967)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
13-02-2009, 20:47:00

Mam prośbę, czy ktoś zna dobrego neurochirurga w Rzeszowie Bardzo potrzebuję dla córki. ja ze swoim torbielem jeszcze nie byłam. Pozdrawiam serdecznie wszystkich torbielowców i sympatyków. [addsig]
inka62
gość
14-02-2009, 22:43:00

Witajcie torbielowcy! 10.02.2009 u mojej 7-letniej córki wykryto cienkościenną torbiel szyszynki o wym 6mm x 4mm. Nie spodziewałam się takiego wyniku MR. Badanie zostało wykonane, gdyż diagnozowano córkę w kierunku padaczki, dziecięcych niespecyficznych utrat świadomości konkretnie. A tu taka niespodzianka. Jakoś się trzymamy właściwie dzięki temu forum. Mam nadzieję, że "groszek" Ani zmaleje lub pozostanie jak jest. Lekarz będzie nas widział za 3 tyg. i wtedy dopiero wszystkiego się dowiem z pierwszej ręki. Jesteśmy z Krakowa, pod kontrolą neur. dr Mruk. Wydaje mi się, że jest to dobry lekarz, ale zobaczymy po wizycie. Napiszę do was co i jak. Jesteście wszyscy dzielnymi ludźmi, podziwiam was! Dominika.
gość
15-02-2009, 15:24:00

hej! tu gośka. ja jestem z Rzeszowa, ale do neurologa chodze w rzeszowie, a do neurochirurga jezdze do lublina bo moja lekarka twierdzi ze w rzeszowie nie ma dobrych neurochirurgow ,prywatnie chcialam isc to najlepszy wg niej jest w warszawie prof. Zielinski ale potrzebuje do niego nr. telefonu. nie poddawac sie trzymajcie sie wszyscy. Inka jedz z córeczka do lublina
Początkująca
15-02-2009, 18:34:00

Gosia dziękuję za wiadomość. Mam podanego neurochirurga z Lublina, P dr Trojanowskiego, czy to o tym lekarzu masz info ? Musze wziąć córkę na konsultację, choć to chyba nic nie da...Była juz kosultowana w Centrum Onkologii w Warszawie i ...nie podjęto się operacji.
Ale kto wie. Dzieki za wsparcie. Pozdrawiam w ten zimowy czas [addsig]
inka62
gość
16-02-2009, 16:01:00

hej! tu gośka. a może to lepiej że nie podjęto się operacji?u mnie też nie chcą mówią że to większe zagrożenie niż życie z torbielą. a ja byłam u neurochirurga dla dorosłych ze sobą także od dzieci to nie bardzo się orientuję.a u córeczki rośnie to "dziadostwo"?pozdrawiam wszystkich pa.
Początkująca
16-02-2009, 20:09:00

Ja mam torbiel, a córka gorsze świństwo...niestety, ale musi być dobrze. Pozdrawiam wszystkich [addsig]
inka62
gość
18-02-2009, 11:55:00

jestem kulturysta
mialem torbiel szyszynki 9 lat wstecz
wymiary 1,5cmx2,5cm
klopoty z pamiecia i zaburzenia oun byly norma jednak nie pozwolilem sobie otwierac glowy i dobrze bo po 4 latach po torbieli zostalo tylko zwapnienie
Teraz sie smieje ze to czeste wizyty w solarium wysuszyly ten torbiel
gość
18-02-2009, 12:03:00

jestem kulturysta
wymiary 1,5cmx2,5cm
klopoty z pamiecia i zaburzenia oun byly norma jednak nie pozwolilem sobie otwierac glowy i dobrze bo po 4 latach po torbieli zostalo tylko zwapnienie
gość
18-02-2009, 12:04:00

jestem kulturysta
wymiary 1,5cmx2,5cm
gość
18-02-2009, 21:27:00

moja torbiel ma 13 mm i na podstawie wyniku tomografii komputerowej neurochirurg stwierdzil ze jest troche zwapniona. ale nie mam pojecia co to znaczy!!! czy ona sie poprostu wchlania czy moze to cos niepokojacego??? dodam ze jestem przed rezonansem. POZDRAWIAM WSZYSTKICH CIEPLUTKO!!! ;o)
KINGA 24

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: