Najlepsi neurochirurdzy w polsce specjalizujacy sie w dziwactwach w glowie sa w warszawie , panowie prof grzegorz zielinski i prof andrzej koziarski , przyjmuja w przychodni lekarzy wojskowych. Tez mam guza szyszynki i jade niedlugo do warszawy na konsultacje.mam kawalek drogi, bo mieszkam we wroclawiu ale widzialem wiele opini o panach profesorach. Ja mam torbiel ca 1,2 x0,9 cm ale w tym wszystkim nie wielkosc jest wazna ale skutek jej oddzialywania, tzn objawy jakie za soba niesie.u mnie przez 5 lat byl spokoj i tylko bol glowy, raz silny, raz slaby a potem znow mocny ale dalo sie zyc i spac nie moglem nocami, nie przez bol tylko mi sie nie chcialo, jednakze od kilku miesiecy objawy sie zmienily i teraz ciagle jestem senny, pogorszyl mi sie wzrok i co gorsza wzroslo cisnienie srodczaszkowe. Musisz kontrolowac nie tylko wzrost torbieli ale bacznie przygladac sie zmianom w funkcjonowaniu. Mnie prawdopodobnie czeka operacja poniewaz te symptomy jednoznacznie na nia kwalifikuja i ciesze sie ze bede w dobrych rekach panow profesorow.teraz na koniec, pamietaj ze wiara daje sily i ogromne mozliwosci i nie wolno nam przestac wierzyc, a jesli jest wzmocniona przez wiare i wstawiennictwo Boga, to wowczas na pewno bedziesz w dobrych rekach, ja wierze, wierze ze moj Bog dajac mi takie doswiadczenie nie pozwoli mnie skrzywdzic i da mi sile bym godnie sie z tym uporal i wyszedl obronna reka, czego i tobie z calego serca zycze.