Reklama:

torbiel szyszynki -pomocy!!! (967)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
13-03-2013, 12:28:13

Zapomniałam dodać, że jestem z Warszawy, więc najchętniej poszłabym do jakiegoś lekarza w Warszawie.
Wygwiazdowało mi wypowiedź, niech tam będzie łamaga.
Kasia.
gość
30-03-2013, 17:25:12

:) Torbiel szyszynki to nie jest nic powaznego przynajmiej neurochirurg mi tak powiedzial mialam duzo roznych objawow brak czucia w nogach twarzy rekach umnie zdiagnozowano nerwice na ktora dostalam lek benzo lexotan i polecam nie brac bo teraz odstawiam i jest gorzej niz przed tym wszystkim :) plecam isc do psychiatry lub psychoterapeuty nerwica daje rozne objawy sama to wiem pozdrawiam :) moja torbiel ma 8 mm jest to cos co czesto sie wykrywa w badanich obrazowych wiec luzik
gość
30-03-2013, 17:27:30

aha i neurochirurg powiedzial ze duszy mi nie potnie musze ja sama wyleczyc i nei szukac problemow
gość
05-04-2013, 21:32:04

Może po krótce opiszę swoją historię.
Moja choroba zaczeła silnych bóli głowy ,postanowiłam coś zrobic i udałam się do lekarza ,oczywiście usłyszałam cytuję " a kogo nie boli głowa?" Po pewnym czasie zostałam skierowana do laryngologa i p badaniach okazał się ,że mam polipy zatok do operacji. Operację miałam w Bydgoszczy ucieszyłam się bo myślałam ,że już mój koszmar się skończy,niestety wróciłam po operacji do domu i po tygodniu w nocy obudził mnie straszny ten sam ból głowy.
Zaczeły dochodzic jeszcze inne dolegliwości tzn, silne zawroty głowy ,drętwienie rąk i nóg ,utrata równowagi ,zaburzenia widzenia a ostatnio mam problemy nawet z mówieniem.Trafiłam do neurologa i okazało sie ,że mam chory kręgosłup szyjny ,więc to wszystko zostało przypisane tej chorobie.Zaczełam nawet rozważac operację kręgów szyjnych ale....? Ostatnio tak bardzo źle się poczułam ,że straciłam na chwile przytomnośc i po chwili dostałam drgawek coś podobnego do padaczki i znowu znalazłam się u neurologa ,który zlecił mi rezonans głowy w końcu!!!!!! Wynik wykazał torbiel szyszynki wymiary 18x16x10 dostałam skierowanie do neurochirurga i nie wiem co teraz myslec bo przez cały czas lekarze mi wpierali ,że to wszystko jest od kręgosłupa ,wierzyłam bo nie miałam innego wyjścia.
19 kwietnia idę do neurochirurga ,zobaczymy co powie?
Ala
gość
10-04-2013, 17:56:14

Hej
zajrzałam tu po 5 latach od napisania pierwszego postu. Nawet nie wiem czy są one w tym wątku czy w innym...Nie zaglądam wstecz bo wierzę i mam nadzieję, że u "starych" i "nowych" torbielowców wszystko jest w najlepszym porządku.
Przez te lata strasznie kusiło mnie żeby tu zajrzeć ale przyznaję - bałam się,że być może zobaczę tu coś czego nie chciałabym przeczytać, o czym wolałabym zwyczajnie nie wiedzieć...
Dzisiaj jestem po 3 rezonansach. Powinnam mieć je częściej wg zaleceń lekarza, ale zwyczajnie przegapiam terminy wizyt kontrolnych i trafiam do neurologa pół roku później...Z resztą nie dzieje się nic szczególnego więc te małe opóźnienia nie zrobiły różnicy. Poza tym nienawidzę badania MRI
Zaczynałam od torbieli ok. 4x6
po 2 rezonansie wynik był ok. 6x9 o ile dobrze pamiętam i wtedy neurolog skierował mnie do endokrynologa
Endo na kolejny rezonans pocieszając że ma pod opieką 14tu torbielkowców i wszyscy mają się ok
Po 3 rezonansie torbiel troszku urosła i dodatkowo zasugerowali obecność gruczolaka.
Po badaniach okazało się że hormony mam ok.
Boję się 4 rezonansu i tego,że wykryje coś jeszcze...
Sama torbiel mnie nie przeraża. Przywykłam i cały czas twierdzę,że gdyby nie pewne zbiegi okoliczności to nie wiedziałabym o niej.
Mam problemy ze wzrokiem ale jakoś nie wiąże tego z obecnością torbieli, ktora mam nadzieję rosnąć nie będzie.
Tak czy inaczej wierzę że będzie ok.
Życzę dużo dużo optymizmu.
Pozdrawiam
cocakarola
gość
14-01-2014, 12:07:17

Mój 12 letni synek nie mial żadnych objawów.Zaczęło się wymiotami,światłowstrętem i bolem głowy-z podejrzeniem opon mózgowych trafił do szpitala,tk wykazało guz szyszynki,w 2 dni ucisnął na pień mózgu i stwierdzono śmierć mózgu.W 3 dni straciliśmy zdrowego,wesołego,pełnego życia synka.
Początkująca
02-07-2014, 20:12:12

Witam ... ja tez nie zagladałam tu z 3-4 lata, czas tak szybko leci....Mam nadzieję, że wszyscy torbielkowcy z tamtych czasów maja sie dobrze :) Pozdrawiam..Co do mnie to moja torbiel szyszynki ma sie dobrze, natomiast mój szyjny kręgosłup tak mi daje popalić, że nie mam juz pomysłu co robić...Sama już chwilami nie wiem czy to nie odzywa sie torbiel, ale skoro w badaniach prawie wyniki nie uległy zmianie, więc spokojnie z nia sobie żyję. Kolejna kontrol za rok, a teraz musze zająć sie kręgosłupem. Pozdrawiam wszystkich
nika
Początkująca
02-07-2014, 20:47:45

Gość 2014-01-14 13:07:17
Mój 12 letni synek nie mial żadnych objawów.Zaczęło się wymiotami,światłowstrętem i bolem głowy-z podejrzeniem opon mózgowych trafił do szpitala,tk wykazało guz szyszynki,w 2 dni ucisnął na pień mózgu i stwierdzono śmierć mózgu.W 3 dni straciliśmy zdrowego,wesołego,pełnego życia synka.
Wyrazy szczerego współczucia...
Początkująca
02-07-2014, 20:49:59

cocakarola 2013-04-10 19:56:14
Hej
zajrzałam tu po 5 latach od napisania pierwszego postu. Nawet nie wiem czy są one w tym wątku czy w innym...Nie zaglądam wstecz bo wierzę i mam nadzieję, że u "starych" i "nowych" torbielowców wszystko jest w najlepszym porządku.
Przez te lata strasznie kusiło mnie żeby tu zajrzeć ale przyznaję - bałam się,że być może zobaczę tu coś czego nie chciałabym przeczytać, o czym wolałabym zwyczajnie nie wiedzieć...
Dzisiaj jestem po 3 rezonansach. Powinnam mieć je częściej wg zaleceń lekarza, ale zwyczajnie przegapiam terminy wizyt kontrolnych i trafiam do neurologa pół roku później...Z resztą nie dzieje się nic szczególnego więc te małe opóźnienia nie zrobiły różnicy. Poza tym nienawidzę badania MRI
Zaczynałam od torbieli ok. 4x6
po 2 rezonansie wynik był ok. 6x9 o ile dobrze pamiętam i wtedy neurolog skierował mnie do endokrynologa
Endo na kolejny rezonans pocieszając że ma pod opieką 14tu torbielkowców i wszyscy mają się ok
Po 3 rezonansie torbiel troszku urosła i dodatkowo zasugerowali obecność gruczolaka.
Po badaniach okazało się że hormony mam ok.
Boję się 4 rezonansu i tego,że wykryje coś jeszcze...
Sama torbiel mnie nie przeraża. Przywykłam i cały czas twierdzę,że gdyby nie pewne zbiegi okoliczności to nie wiedziałabym o niej.
Mam problemy ze wzrokiem ale jakoś nie wiąże tego z obecnością torbieli, ktora mam nadzieję rosnąć nie będzie.
Tak czy inaczej wierzę że będzie ok.
Życzę dużo dużo optymizmu.
Pozdrawiam
cocakarola
Pamiętam :)/ z dawnych lat :)/ Mam nadzieję, że trzymasz sie dzielnie. Pozdrawiam i życze zdrówka...
gość
25-07-2014, 16:19:30

czesc, tez jestem torbielowka, moja ma 8mm jak na razie, i wiem o niej od dwoch miesiecy, jestem pod opieka neurologa dostalam tabletki Efectin(niby pomagaja na moja psychkie)za rok mam miec kolejny rezonans magnetyczny....
jak chyba wszyscy mam bole glowy, czasem nawet uczucie jakby byla po dwoch glebszych, ciagle zawroty, czasem nudnosci ogolne samopoczucie dosc kiepskie i nerwy, achhhh chyba najgorsze jest to ze pogorszyl mi sie wzrok....

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: