Zapomniałam dodać, że jestem z Warszawy, więc najchętniej poszłabym do jakiegoś lekarza w Warszawie.
Wygwiazdowało mi wypowiedź, niech tam będzie łamaga.
Kasia.
Gość 2014-01-14 13:07:17
Mój 12 letni synek nie mial żadnych objawów.Zaczęło się wymiotami,światłowstrętem i bolem głowy-z podejrzeniem opon mózgowych trafił do szpitala,tk wykazało guz szyszynki,w 2 dni ucisnął na pień mózgu i stwierdzono śmierć mózgu.W 3 dni straciliśmy zdrowego,wesołego,pełnego życia synka.
cocakarola 2013-04-10 19:56:14
Hej
zajrzałam tu po 5 latach od napisania pierwszego postu. Nawet nie wiem czy są one w tym wątku czy w innym...Nie zaglądam wstecz bo wierzę i mam nadzieję, że u "starych" i "nowych" torbielowców wszystko jest w najlepszym porządku.
Przez te lata strasznie kusiło mnie żeby tu zajrzeć ale przyznaję - bałam się,że być może zobaczę tu coś czego nie chciałabym przeczytać, o czym wolałabym zwyczajnie nie wiedzieć...
Dzisiaj jestem po 3 rezonansach. Powinnam mieć je częściej wg zaleceń lekarza, ale zwyczajnie przegapiam terminy wizyt kontrolnych i trafiam do neurologa pół roku później...Z resztą nie dzieje się nic szczególnego więc te małe opóźnienia nie zrobiły różnicy. Poza tym nienawidzę badania MRI
Zaczynałam od torbieli ok. 4x6
po 2 rezonansie wynik był ok. 6x9 o ile dobrze pamiętam i wtedy neurolog skierował mnie do endokrynologa
Endo na kolejny rezonans pocieszając że ma pod opieką 14tu torbielkowców i wszyscy mają się ok
Po 3 rezonansie torbiel troszku urosła i dodatkowo zasugerowali obecność gruczolaka.
Po badaniach okazało się że hormony mam ok.
Boję się 4 rezonansu i tego,że wykryje coś jeszcze...
Sama torbiel mnie nie przeraża. Przywykłam i cały czas twierdzę,że gdyby nie pewne zbiegi okoliczności to nie wiedziałabym o niej.
Mam problemy ze wzrokiem ale jakoś nie wiąże tego z obecnością torbieli, ktora mam nadzieję rosnąć nie będzie.
Tak czy inaczej wierzę że będzie ok.
Życzę dużo dużo optymizmu.
Pozdrawiam
cocakarola
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.