Reklama:

torbiel szyszynki -pomocy!!! (967)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
30-04-2012, 09:43:33

ja nie słyszałam ,że usuwa się farmakologicznie, też byłam u prof. Koziarskiego, ostrzegam, nie przestrasz się, on jest super specjalistą i ja całkowicie mu ufam, ale nieźle mnie zestresował po 1szej wizycie, 1szy rezonans miałam bez kontrastu, w czasie wizyty powiedział, że to może być nowotwór, że muszę zrobić z kontrastem ponownie rezonans, bo dokładnie nie widać. po ponownym na opisie wyszła torbiel, jeszcze nie byłam na drugiej wizycie ,bo dość długo się czeka.
z tego co wiem jest najlepszym specjalistą od szyszynki, u kilku lekarzy specjalistów się dowiadywałam i każdy mówi to samo.
gość
30-04-2012, 12:06:53

Ja nie mogę mieć wykonanego badania z kontreastem mam chorobę autoimmunologiczną ( hashimoto). Jestem raczej lękową osobą i tak też reaguje. Troszkę boję się lekarzy, którzy nad wyrost stawiają diagnozę. Wizyta już umówiona więc mam nadzieję, że to tego czasu będzie bez większych sensacji.
Początkująca
30-04-2012, 12:25:04

Zaczynam się coraz bardziej obawiać o moje zdrowie. laborantka, która wyszła jakby machnęła ręką na moje badanie tak jakby to nie było nic takiego. Ja cały czas odczuwam ból w prawe półkuli. Jakby mnie coś kuło. Moja neurolog twierdzi, że to tylko przypadkowe odkrycie i z tym się żyje. Wypowiedź wyżej należy równeż do mnie.
gość
30-04-2012, 12:59:25

u mnie może być inaczej, ja mam większą torbiel jak Twoja dlatego bylo podejrzenie nowotworu, podobno z tym się żyje, ja na razie staram się przyzwyczaić, nie jest to łatwe.
chciałam tylko ,żebyś spokojnie podeszła do słów profesora, gdyż on z zasady straszy.
Początkująca
01-05-2012, 13:48:06

To bardzo istotne rady. Dam znać co powiedział mi lekarz po wizycie. Teraz borykam się z bólem głowy. Mam nadzieję, że za jakiś czas ustąpi.
gość
02-05-2012, 05:36:25

z tego co wiem kontrast podawany przy rezonansie nie ma wpływu na tarczycę, sama mam chorą i nie było problemu. kontrasty przy tomografii są groźniejsze.
musisz porozmawiać z lekarzem na ten temat.
Początkująca
03-05-2012, 14:20:24

W chorobie autoimmunologicznej którą ja mam nie wolo podawać jodu. Nawet witaminy przyjmuje bez jodu. Słyszałam o kontraście bez jodu ale jak powiedziałam pielęgniarce dziwnie na mnie patrzyła.
gość
07-05-2012, 06:00:23

te kontrasty do rezonansu nie są na bazie jodu (podobno), te w tomografii to jak najbardziej tak
gość
16-05-2012, 18:06:23

Witam, jestem pierwszy raz na tym forum z czego się bardzo cieszę. Rok temu wykryto u mnie guza szyszynki, 12x8x8mm. guz o charakterze pinealocytoma. W sumie lekarze jedyne co powiedzieli, że raz w roku muszę mieć badanie rezonansem. Na początku był strach, później w sumie olałam temat twierdząc, że będzie co ma być, lekarze twierdzili, że to nic takiego i tak sobie też wmówiłam. Miałam też już drugi rezonans - wyniki bez zmian,guz się nie zmienia, natomiast lekarz u którego byłam nastraszył mnie, że generalnie mam się nie obawiać tylko jedyny problem jaki może się pojawić to ciąża, która może uaktywnić guza, że do 3 miesiąca ciąży muszę mieć badanie w razie usunięcia ciąży i leczenia. Nie wiem co mam myśleć, gdzie pisać, do kogo się zwrócić, mam 30 lat i najwyższy czas postarać się o dzidziusia z tym, że w tej chwili ta myśl mnie przeraża. ..... tak naprawdę nic nie wiem o tym guzie i z czym to się wiąże...
gość
16-05-2012, 20:21:21

Witam. Czy określili to jako torbiel ? czy guz.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: