Reklama:

torbiel szyszynki -pomocy!!! (965)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
30-08-2011, 12:39:49

lil: witajcie, jestem tu nowa. Mam ten sam problem co Wy. U mnie wykryto torbiel w styczniu, a wszystko zaczęło się od zawrotów głowy,ogólnego złego samopoczucia, puchnięcia, osłabnięć w szkole (bo pracuję z dziećmi). Niestety neurolog nie dał mi skierowania na badanie, musiałam zapłacić sobie sama za to badanie. Gdy przyszłam z wynikiem neurolog odesłał mnie do endokrynologa i ginekologa. Powiedział, że to nie jego działka. Przyjmuję bromergon oraz qlaira- nic mi to nie daje.. Powiedziałabym, że czuję się jeszcze gorzej, są to hormony. Jestem wciąż rozdrażniona, bolą mnie piersi, głowa, czepiam się o wszystko i wszystkich, przytyłam, mam nudności. Nie wiem co powinnam już robić a pierwszy września za 2 dni. Proszę poradzcie mi co robić dalej, albo zaproponujcie dobrego specjalistę z podkarpacia.
gość
03-10-2011, 14:53:28

witajcie!
trzeba nauczyc sie z tym zyc,tak mawiaja lekarze,ale to bardzo trudne,jestem po operacji,prawie 4 lata,niestety nie udala sie,torbiel odbudowala sie po miesiacu:(,roznie to bywa z samopoczuciem,szukam nadal jakiegos wyjscia i trafilam na szpital Brodnowski w W-wie,mam zarejestrowac sie na przyszly rok,w listopadzie,prawdopodobnie laserowe usuwanie jest bezpieczne i bez powiklan,to strona: http://www.szpital-brodnowski.waw.pl/aktualnosci,6,Nowatorska-metoda-usuniecia-guza-mozgu.html
moge podac nr tel.do szpitala
Pogodnego nastawienia,bez stresow.pozdrawiam cieplutko wszystkich
Tolken gg 3377758
gość
12-10-2011, 13:23:09

Witam, dwa tygodnie temu miałam robiony rezonans głowy, powodem tego badania były i są częste bóle głowy w lewej części tyłu głowy. Wyniki są następujące:
Badanie wykonano w sekwencjach FSE, frFSE, FIESTA, FLAIR, w obrazach T1 i T2 - zależnych, przeglądowe oraz po dożylnym podaniu kontrastu, w płaszczyznach strzałkowych, czołowych i poprzecznych, w warstwach o grubości 2mm, 3mm i 5mm.

Sygnał istoty białej i szarej prawidłowy. Cech nieprawidłowego wzmocnienia kontrastowego w obrębie mózgowia nie uwidoczniono. Ciało modzelowate o jednorodnym sygnale, prawidłowej szerokości. Drobne (do ok 1,5 mm) torbiele w szyszynce. Układ komorowy nieposzerzony, bez przemieszczeń i bez ucisku, symetryczny. Rowki sklepistości, przestrzenie płynowe przymózgowe bez istotnego poszerzenia. Struktury tylnojamowe bez widocznej patologii.

Może się ktoś wypowiedzieć na temat tych wyników? Wizytę u neurologa mam dopiero 1 grudnia, a bardzo się boję co to są te torbiele i czy to poważne. Proszę bardzo o dokładną odpowiedź...
gość
13-10-2011, 14:48:57

Torbiele 1,5mm w szyszynce nie są istotne i nie powodują zadnych objawów, poza tym wynik prawidłowy.
gość
14-10-2011, 11:53:57

Witam! wyszło mi w rezonansie że mam zmianę płynową o wymiarach 8.5 na 7 mm, najpewniej torbiel szyszynki, do tego jesczez wyszło, że układ komorowy z widoczną asymetrią komór bocznych nieco szersza prawa. Nie wiem czy łączyć to ze sobą? Co to może oznaczać?
gość
14-10-2011, 14:49:45

Torbiele male nawet do 2 cm nie sa zagrozeniem i nie trzeba ich operowac, a jezeli operacja jest zalecona to nie jest skomplikowana , robiona jest przez nos ale to w przypadku torbieli olbrzymich.Komory bardzo rzadko sa symetryczne , tak tworza sie w zyciu plodowym kazdego z nas. Torbielka nie ma powiazania przyczynowego. Wpisz w google" torbiel szyszynki" tam znajdziesz wiele informacji oraz forum " torbielkowe"
gość
17-10-2011, 12:50:32

Dziękuje serdecznie za pomoc :)
gość
17-11-2011, 18:32:23

witajcie!
leczenie gamma nowa metoda usuwania guzow i nie tylko : http://www.natemat.com.pl/zdrowie/onkolog/guzy-mozgu.html .ja zarejestrowalam sie czeka sie tam ok.4 tyg.na konsultacje z prof.M.Zabkiem. powodzenia i wiele sil wszystkim.Pozdrawiam cieplutko
Tolken/Token
Początkująca
18-11-2011, 20:06:16

Basiu daj znać po wizycie,ciekawa jestem czy tą metodą można usunąć nasze torbiele
Dużo zdrówka wszystkim
Ela GG: 28151355
gość
21-11-2011, 14:24:26

witaj Elu! dziekuje,ze sie odezwalas:) wiele zdrowia i dobrego samopoczucie wszystkim,powodzenia,pozdrawiam Tolken/Token gg 3377758

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: