Reklama:

torbiel szyszynki -pomocy!!! (963)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
23-01-2011, 15:55:34

Majko odezwij się proszę.
Chciałam zapytac Cię jaki miałaś wynik testu na boreliozę.
I czy po antybiotykoterapii czujesz się lepiej. Ustąpiły te okropne uderzenia?

Ja w koncu postanowiłam sprawdzić to u siebie.
Test który zrobili mi w przychodni wyszedł dodatni. Jestem w szoku.
W skali na teście wynik od 16 do 22 jest wątpliwy, powyżej 22 dodatni - u mnie wyszło 30,3.
W tym tygodniu mam mieć robiony jeszcze jeden, inny, w szpitalu. Tak zdecydowała lekarka z oddziału zakaźnego. Chociaż antybiotyk juz kazała brac.

Może się okaże, że niekoniecznie od szyszynki te wszystkie objawy.

Przepraszam za wciskanie tu tematu boreliozy. Ale może trzeba szukać innych przyczyn naszego samopoczucia.

Pozdrawiam!!!
Abi
gość
27-01-2011, 08:15:24

Witam, wszystkich naznaczonych piszę tu z powodu opaczności która nas dotknela, mówię nas poniewarz mój przypadek jest taki: rok 2005 wykryto torbiel pajeczynówki o wym. 46x47x45 co wstrzosło mym światem od tamtego czasu zaczełem uprawiać sztuki walki mineło juz szesc lat, wszystko było pieknie aż do rezonasu, torbiel nawet trochę się pomniejszyła ale jest torbiel szyszynki wym. 8 mm teraz nie bardzo wiem czy i co mogę robić żadnych objawów czasem muli, i po ostrym wyśiłku trochę cisnie głowa ale ten ucisk to raczej od kręgosłupa, bo mam stany zwyrodnieniowe odcinka szyjnego... Reasumójąc pytam czy nadal morzna ćwiczyć, oczywiście pytanie jest skierowane do mam nadzieje kompetentnej osoby... Pozdrawiam
gość
30-01-2011, 10:24:56

Mi dwóch neurochirurgów powiedziało, że można ćwiczyć, ale niezbyt intenstywnie. Ja pytałam o aerobic.
Sztuki walki.... Lepiej zapytaj specjalistę.
Jeden z tych lekarzy powiedział że ćwiczenia nie mają żadnego znaczenia. Natomiast drugi powiedział, że można ale trzeba uważać na dźwiganie (raczej tego nie robić) i na schylanie. Torbiel jest wypełniona płynem, więc może się lekko przemieszczać i zatykać przepływ płynów mózgowych (stąd te uciski, zawroty itp...)

Pozdrawiam
Abi

Majko rozumiem że zmieniłaś forum i raczej nie doczekam się informacji o tym jak to u Ciebie było...
Ja czekam na wynik testu WB, jeśli wyjdzie dodatni, idę na 2 tygodnie do szpitala na leczenie dożylne...
gość
11-02-2011, 13:49:49

cześć wszystkim. u mnie też wykryto torbiel szyszynki, który w przeciągu 3 miesięcy się powiększyło z 21x15x18 na 27x21x25mm i którego niby trzeba operować. mam ciągłe bóle głowy, zdarza mi się tracić równowagę, do tego kłopoty ze wzrokiem;/ jestem z podkarpacia, jeśli jest ktoś z podobnym problemem z okolic to proszę pisać na gg 11969264
jak sobie z tym radzicie? jakiego lekarza moglibyście polecić?
Natalia
gość
21-02-2011, 21:18:07

polecam wszystkim dr Leszka Sagana pracuje na uni lubelskiej w szczecine bardzi dobry fachowiec
Początkująca
22-02-2011, 17:02:54

Ooo dawno mnie tu nie było może dlatego, że starałam się o tym nie myśleć. A i inne powody się pojawiły Otóż jestem teraz w 9 miesiącu ciąży i mam skierowanie do mojej neurolog czy mam rodzić naturalnie czy przez cc.
Mam nadzieje, że będę mogła rodzić naturalnie. Chodź już się na czytałam, że podczas porodu w czaszce występuje silne ciśnienie i torbiel może pęknąć. Ale jakoś się tym nie przejmuje
Początkujący
02-03-2011, 14:27:16

hej witajcie torbielowózki :) właśnie się dowiedziałem, że dołączyłem do Was, więc witam serdecznie. choć się nie prosiłem... mam stwierdzoną dzisiaj torbiel 15 mm w świetle szyszynki.
u Was też tak to określali?
Jak z tym żyć, czy można uprawiać sport itp?
trochę jestem jeszcze w szoku ale chciałbym wiedzieć co i jak. nie poddam się tak łatwo! znacie dobrych bardzo dobrych specjalistów w Polsce Północnej? najlepiej Poznań, Bydgoszcz, Toruń i okolice.
Pozdrawiam i jeszcze raz witam.
Początkujący
02-03-2011, 14:27:22

hej witajcie torbielowózki :) właśnie się dowiedziałem, że dołączyłem do Was, więc witam serdecznie. choć się nie prosiłem... mam stwierdzoną dzisiaj torbiel 15 mm w świetle szyszynki.
u Was też tak to określali?
Jak z tym żyć, czy można uprawiać sport itp?
trochę jestem jeszcze w szoku ale chciałbym wiedzieć co i jak. nie poddam się tak łatwo! znacie dobrych bardzo dobrych specjalistów w Polsce Północnej? najlepiej Poznań, Bydgoszcz, Toruń i okolice.
Pozdrawiam i jeszcze raz witam.
Początkująca
02-03-2011, 15:13:33

rok temu mi stwierdzili ze mam torbiela szyszynki 6mm i ze nim mi nie jest w ty roku jak byłam na kontroli u lekarza takze nie wiem jak to jest z tymi torbielami szyszynki.mozna z tym zyc i nie daje to objawów.,podobno.
gość
07-03-2011, 15:27:18

torbiel szyszynki o srednicy 8 mm moje gg 4083175 BASIA

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: