Reklama:

TORBIEL PAJĘCZYNÓWKI :( JAK MAM ZYC?? (514)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
23-07-2008, 12:39:00

u mojej Mamy tez wykryto torbiel ,
przeczytalam wszystko co znalazlam , pospisywalam nr ...
mam pytanko znacie jakiegos dobrego i godnego zaufania nerologa- neurochirurga w Rzeszowie badz w Lublinie ?
gość
24-07-2008, 11:47:00

Witam .... Mam serdeczna prośbe do Pani, ktora opisala swoj przypadek 08.07.2008 tzn. duza torbiel 10x9x5 i jest juz po zabiegu endoskopowym. Chciałbym nawiazac kontakt gdyz mam torbiel identycznej wielkosci.
Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz.
Mój nr GG : 5813813

gość
25-07-2008, 09:55:00

19-07-2008 o 21:49, gość :

08-07-2008 o 20:15, gość :
Witaj. Piszę do Ciebie , ponieważ domyślam się co w tej chwili przeżywasz. Sama niedawno stałam przed konieczności podjęcia takiej decyzji (torbiel pajęczynówki miałam ogromną 10x9x5 cm). Oczywiście prof przedstawił mi wszystkie ryzyka i zagrożenia, ale w porównaniu do konsekwencji jakie mogły wyniknąć z nieoperowania były niewspółmierne (na korzyść zabiegu). Jestem w tej chwili 2 tygodnie po operacji i wszystko jest ok. Byłam operowana w Bydgoszczy i tylko ten szpital polecam. Zabieg przeprowadzany był endposkopowo, tak więc ryzko było minimalizowane jak tylko możliwe, a w dodatku kwestia obciania i golenia skóry głowy była naprawdę minimalna (w tym szpitalu ku mojemy zdziwieniu lekarze również myśleli o takich sprawach i dbali o psychikę pacjenta - w szczególności jeśli chodzi o kobiety). Oczwyiście nie każdy przypadek jest taki sam, ale polecam z całego serca konsultacje u prof. Harata. Jeśli stwierdzi, że Twój przypadek nie jest operacyjny, to możesz spać spokojnie, a jeśli skieruje Cię na zabieg - jest to wiarygodne. Na włane oczy widziałam w klinice jakimi przypadkami się zajmują i jakimi fantastycznymi sepcjalistami są Ci lekarze. pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia

Cześć! Jak długo utrzymywały się u Ciebie bóle głowy po operacji? I czy były one bardzo silne?

Bóle były przez kilka dni, teraz (ok miesiąc po operacji) również się zdrzają, ale może to trwać do ok 3-6 miesięcy. Oczywiście trzeba wszystko dokładnie obserwować, jakie są to rodzaje bólu, jaka jest częstotliwość itd. pozdrawiam
gość
25-07-2008, 09:56:00

24-07-2008 o 13:47, gość :
Witam .... Mam serdeczna prośbe do Pani, ktora opisala swoj przypadek 08.07.2008 tzn. duza torbiel 10x9x5 i jest juz po zabiegu endoskopowym. Chciałbym nawiazac kontakt gdyz mam torbiel identycznej wielkosci.
Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz.
Mój nr GG : 5813813

Witam, mój email poz19@op.pl
gość
26-07-2008, 11:11:00

witaj moze wiesz coś o tym ------moja tomografia i jej wynik torbiel pajeczynówki w okolicy bieguna przedniego lewego płata skroniowego o wym28X29 mm Poszerzenie przestrzeni płynowej przymózgowej po stronie lewej do 10mm gęstosc zmiany ok 15-20jh obraz CT może sugerować przewlekły krwiak podwardówkowy (wodniak?) niewielki efekt masy z przemieszczeniem struktur pośrodkowych na strone prawą o ok 3mm Zwęzenie lewej komory bocznej (prawa szer7mm, lewa 3mm) struktura kostna mózgoczaszki bez zmian urazowych ...? nic z tego nie rozumiem boje sie strasznie wiem tylko ze w Bydgoszczy jest bardzo dobry neurolog i bardzo dobra klinika odpisz mi prosze !!! pozdrawiam ps bóle głowy ustały
gość
26-07-2008, 11:16:00

Witajcie może ktoś miał lub ma taki przypadek jak ja proszę powiedzie jak przebiega operacja moje gg to 9150051 czy jest bolesna niebezpieczna ???------moja tomografia i jej wynik torbiel pajeczynówki w okolicy bieguna przedniego lewego płata skroniowego o wym28X29 mm Poszerzenie przestrzeni płynowej przymózgowej po stronie lewej do 10mm gęstosc zmiany ok 15-20jh obraz CT może sugerować przewlekły krwiak podwardówkowy (wodniak?) niewielki efekt masy z przemieszczeniem struktur pośrodkowych na strone prawą o ok 3mm Zwęzenie lewej komory bocznej (prawa szer7mm, lewa 3mm) struktura kostna mózgoczaszki bez zmian urazowych ...? nic z tego nie rozumiem boje sie strasznie wiem tylko ze w Bydgoszczy jest bardzo dobry neurolog i bardzo dobra klinika pozdrawiam
gość
26-07-2008, 21:33:00

Witam, polecam zdecydowanie Bydgoszcz (10 szpital wojskowy, oddział neurochirurgii) - prof. Marek Harat. Na forum są podane jego namiary do gabinetu prywatnego, jednak wiem, że w okresie wakacji gabinet nie jest czynny. Można po prostu przyjechać do kliniki i "polować" tutaj pod gabinetem na konsultację. pozdrawiam
gość
29-07-2008, 17:49:00

O swojej torbieli dowiedziałem sie przypadkiem, gdy miałem uraz głowy, podczas badania RM ponad rok temu, około 2 cm, jednak wcele się tym nie przejęłem, nie mam też żadnych dolegliwości z nią związanych.
gość
01-08-2008, 13:29:00

Witam,mam 22lata ,Torbiel Pajęczynówki wykryto u mnie w zasadzie przypadkiem (po wypadku miałem silne bóle głowy)ale prawdopodnie mam go od dziecka.Mam nietypowe objawy,mam strasznie słabą przyswajalność alkoholu czyli potwornego kaca,przy zmianie ciśnienia np w górach mam potworne mdłości i zawroty głowy,wszyscy piszecie tu u bólach,ja raczej miewam szczególnie na rano raczej poczucie mdłości i nie potrafię na niczym się skoncentrować,czy wpływ na to może mieć ta cholerna Torbiel?
gość
03-08-2008, 17:49:00

mam 27 lat mam dwa torbiele w glowie jeden 2 cm drugi 4 cm strasznie boli mnie glowa i mam migawki czasami w oczach kto mi moze pomoc

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: