Witam

27-06-2008 o 22:50, gość :
WitamMam 19 lat chwilo jestem w Angli w pracy na wakacjach,widze ze jestescie obeznani w temacie mojej jak i waszej choroby moja torbiel jest bardzo duza gdy zjade do Polski za dwa miesiace ide na rezonas od chce isc na operacje ale dopiero rok po szkole ale nie wiem czy nie bedzie za pozno i troche sie boje czy do takiej operacji bede musiala ogolic cala glowe???i wogole czy ta operacja jest bardzo niebezpieczna czy lepiej zostawic to torbiel i zyc z nia boje sie tylko o to ze za kilka lat zajde w ciaze i czy nie bede miala problemow z urodzeniem dziecka a zarowno chcialabym zeby w przyszlosci moja pociecha nie miala torbieli jak mam tego uniknac czy mozliwe jest po usunieciu tego ze moje dzieci kiedys to odziedzicza???i na co mam uwazac majac torbiel??pomozcie blagam Katarzyna Krakow
08-07-2008 o 20:15, gość :
Witaj. Piszę do Ciebie , ponieważ domyślam się co w tej chwili przeżywasz. Sama niedawno stałam przed konieczności podjęcia takiej decyzji (torbiel pajęczynówki miałam ogromną 10x9x5 cm). Oczywiście prof przedstawił mi wszystkie ryzyka i zagrożenia, ale w porównaniu do konsekwencji jakie mogły wyniknąć z nieoperowania były niewspółmierne (na korzyść zabiegu). Jestem w tej chwili 2 tygodnie po operacji i wszystko jest ok. Byłam operowana w Bydgoszczy i tylko ten szpital polecam. Zabieg przeprowadzany był endposkopowo, tak więc ryzko było minimalizowane jak tylko możliwe, a w dodatku kwestia obciania i golenia skóry głowy była naprawdę minimalna (w tym szpitalu ku mojemy zdziwieniu lekarze również myśleli o takich sprawach i dbali o psychikę pacjenta - w szczególności jeśli chodzi o kobiety). Oczwyiście nie każdy przypadek jest taki sam, ale polecam z całego serca konsultacje u prof. Harata. Jeśli stwierdzi, że Twój przypadek nie jest operacyjny, to możesz spać spokojnie, a jeśli skieruje Cię na zabieg - jest to wiarygodne. Na włane oczy widziałam w klinice jakimi przypadkami się zajmują i jakimi fantastycznymi sepcjalistami są Ci lekarze. pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.