Reklama:

TORBIEL PAJĘCZYNÓWKI :( JAK MAM ZYC?? (514)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
05-10-2017, 10:19:28

Witam mam 17 lat j źle się poczułem i poszedłem do lekarza on skierował mnie na prześwietlenie głowy i wykryli torbiel pajęczynówki wielkości 12***10mm. Od trzech tygodni źle się czuje czy to może mieć coś związane z torbielem. Prześwietlenie miałem w 2015 roku.
gość
14-11-2017, 18:39:55

Czy jest grupa na facebooku może ???? Tam szybciej się wymienia informacje.
gość
14-11-2017, 19:24:40

Mój półtoraroczny synek ma torbiel podpajęczynówki, szukam rodziców dzieci z podobnymi przypadłościami. Czy jest możliwa operacja u takiego malca ? Chcemy go ratować za wszelką cenę, jeśli nie w Polsce to który kraj jest najlepszy pod względem neurochirurgi ? Zależy nam na usunięciu tego torbiela. Spowodował on drgawki, zanik mowy, zaczynam widzieć zaburzoną koordynację ruchową... Mój synek jest sfrustrowany tym, że wcześniej mówił a teraz nie może. Byliśmy już u kilku specjalistów, za tydzień mamy wizytę u dwóch profesorów, ale neurolodzy już przekreślają operację u syna. Proszę pomóżcie, doradźcie kto jest w stanie ją wykonać.
gość
24-12-2017, 20:04:29

Witam, toebiel wykryto u mnie przypadkiem w wieku 5 lat, wtedy też miałem operację podczas której odessali z niej płyn ale on niedlugo po tym znów sie pojawił. Od tamtej pory nic nie bylo robione. Częste TK nie wskazywały zmian. Ostatnio w 2016 roku zrobiłem rezonans, poprzenie badanie 10 lat temu. Okazało się że torbiel znacznie urosła, ale lekarz stwierdzil i zapewnił mnie ze to nic niepokojącego ponieważ torbiel urosla3 razem z całym moim ciałem. Dodam że nigdy nie miałem i nie mam żadnych objawów, a torbiel zlokalizowana jest przy skroni. Na palcach jednej ręki mogę zliczyć dni kiedy bolała mnie glowa, żyje normalnie jak każdy zdrowy człowiek. I podejrzewam że jest wielu ludzi z taką torbiela którzy nawet o tym nie wiedzą. Czy forumowicze posiadają wiedzę na temat tego czy z taką torbiela można latać samolotem?
gość
24-03-2018, 16:22:38

witam moja corka ma torbiel/cysta danty-walkera /pajeczynowkitylnego dolu czaszki o wymiarach 9/5/6.urodzila sie juz z tym rosnie razem znia nikt niechce jej ruszyc..................
gość
24-04-2018, 14:14:52

Tam jest stan zapalny poczytaj o dr Simonidesie , on daje dobre rady a poza tym sa zioła kudzu root ale musi byc dobre czyli kanadyjskie bo jest czysty produkt a nie chiński on poprawia prace mózgu i krążenie mózgowe
gość
05-04-2019, 12:24:29

Cześć,
W grudniu 2018 zaczął się problem z bólem głowy, który jest do tej pory zlokalizowany w okolicach czoła. Zrobiłem MRI, na którym wyszła torbiel pajęczynówki 20x10mm w rejonie płata lewego móżdzku. Byłem na konsultacjach u nerologów i neurochirurgów. Każdy powiedział "obserwować, to nie daje takich objawów". Mam też torbiel w zatoce szczękowej. Z czasem doszedł ból ucha (przeszedł już), zawroty głowy, dziwne uczucie nie bycia sobą, drętwienie lewej ręki (obecnie, od 2 tygodni mam wrażenie jakby nie była moja). Kontrolne MRI w czerwcu. Poza tym miałem CT szyji, na którym wyszło zniesienie lordozy oraz początki dyskopatii c5c6. Odwiedziłem już wszystkich lekarzy poza nerulog/neurochirurg. Każdy mówi, że wszystko ok. Z morfologii mam tylko CRP 1,5-2, OB 8-20 (zrzucam to na zatoki). Pytanie, czy taka torbiel może powodować takie objawy? Już nie mam sił, dziś idę na 3 masaż+nastawianie do fizjoterapeuty. Łapię się czego mogę...
gość
05-04-2019, 16:25:11

Jedz do Jozefa kregarza , on nastawia kregoslup.
Zaraz odszukam dla ciebie watek o Jozefie z Krepy, on jest mistrzem a nie jakis fizjoterapeuta
gość
12-07-2019, 11:26:14

Cześć,
Witam po dość sporej przerwie. Od ostatniego zapytania, doszły mi problemy z lewą ręką. Mam jakby piasek pod paznokciami, uczucie podgryzania palców, uczucie zeschniętego kleju na zewnętrznej części ręki. Dodatkowo coraz częściej pobolewają mnie oczy i mam jakby zamazany obraz/widzenie przez mgłę. Robiłem kontrolny rezonans. Wszystko wyszyło tak samo jak w poprzednim. Dodatakowo wykonałem MRI odcinka szyjnego, który wykazał, że wszsytko jest ok. Czy te objawy mogą być spowodowane tą torbielą? Jakie badania można przerowadzić w celu postawienia poprawnej diagnozy (do tej pory jej nie mam, mimo tryliona wizyt u lekarzy).
gość
18-07-2019, 07:54:26

Witam mam wykryto u mnie torbiel podpajeczynowki 24X25×33mm byłam na konsultacji u profesora czepko w krakowie i powiedział że operacja jest bardzo ryzykowna ,zostawil do dalszej obserwacji zalecił badanie oczu na pole widzenia i badania endrykrynologiczne,dalej boję się o to żeby nie pękło i ponieważ mam małe dziecko czy ten torbiel da się całkowicie usunąć jakie są metody leczenia lekarz powiedział że tylko może otworzyc torbiel A że usunąć nie da się całkowicie jest to wadą wrodzona u mnie

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: