Reklama:

tiki nerwowe (56)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
11-01-2016, 15:08:12

Gość 2009-01-12 00:45:00
pomoc moze tylko joga.mialem tiki przez 18 lat i sie ich pozbylem,a bylo tragicznie.15 minut dziennie cwiczen oddechowych i to wszystko.wszystkiemu winny jest zbyt wysoki poziom dwutlenku wegla w organizmie.
Po 5 dniach od rozpoczecia cwiczen wszystko ustapilo, a meczylem sie 18 lat!!!
uwiezcie mi!!!
Hej. Powiedz gdzie cwiczyles. Może by to komuś pomogło
gość
14-02-2016, 04:14:46

Witam.U mojego syna 9 letniego tiki występują od 9 miesięcy. Było potrzasanie głową potem zaciskania pięści .Przy silnych emocjach i w szkole bardzo się nasilaly Od września 2015 przyjmuje Iporel . Tiki te ustąpiły ale pojawiły się inne marszczenia czoła mrurzenie oczu i okresowo wokalne. Pani neurolog zasugerował ,ze może wystąpić taka sytuacja. Ostatnio trochę się zmniejszyły. Iporel wprowadzalam stopniowo zwiększając dawkę. Dawka pół tbl rano i w obiad dla takiego dziecka to duża dawka. Ma zaburzenia koncentracji, senność z powodu spadków ciśnienia. Efekty leczenia jednak są zadowalające mam nadzieje ze w końcu ustąpią te tiki.Iporel to lek kardiologiczny ale to mniejsze zło niż psychotropy.
gość
18-04-2016, 07:45:00

U mojej córki tiki pojawiły się w 1 klasie podstawówki - otwieranie buzi, mruganie, chrząkanie. Okazało się, że wychowawczyni strasznie na nią naciska i ośmiesza przy grupie. Tiki trwały do końca 1 klasy. Żaden lek nie pomagał, więc odstawiłam wszystkie - po co truć dziecko. Od 2 kl. ma nową Panią i tiki ustały. Przez chwile powróciły - pojawił się problem z Panią z angielskiego, która na nią wrzeszczała i wyśmiewała. Poprosiłam wychowawcę o interwencję i jest spokój.
gość
18-09-2016, 15:19:53

Witam, moja 3-letnia córka miała tiki nerwowe przez 3 miesiące. Piszę teraz, ponieważ się właśnie skończyły. Pojawiły się nagle, kilka dni przed planowaną operacją rączek (mogły pojawić się ze stresu, ponieważ mówiliśmy córce o szpitalu, ale też kilka dni wcześniej miała infekcję. Podawałam magnez i DHA, zgodnie z uwagami na wielu forach oraz we wpisach lekarzy. Tiki na początku z kilkudziesięciu razy w ciągu całego dnia spadły do kilku razy (w środku nocy- rzucało nią po łóżku i budziło, potem tiki głosowe i ruchowe przy śniadaniu). Powyższy spadek nastąpił w ciągu kilku tygodni, ale potem nic się nie zmieniało- tiki były nadal. Zrobiłam córce prywatnie usg, eeg mózgu w stanie snu- wszystkie wyniki idealne, przebadałam kał- brak pasożytów, przebadałam mocz, krew-nic. W końcu 2 tygodnie temu zaczęła chodzić do przedszkola, zachorowała po półtora tygodnia- bardzo wysoka gorączka-40 st., antybiotyk (półsyntetyczna penicylina)...i nagle 1 dnia wszystko się skończyło. Nie wiem- albo to ta gorączka coś z nią z zrobiła, albo ten antybiotyk pozbył się czegoś, czego nie mogłam w niej znaleźć badaniami. W każdym razie 2 tygodnie bez tików to dla nas odzyskany spokój, noce są przesypiane w całości, poranki spokojne. Dlatego drodzy rodzice, chciałabym dodać Wam otuchy. Nie czujcie się zwolnieni z obowiązku poszukiwania przyczyny (badania,magnez), ale gdy wszystkie możliwości się wyczerpały, problem zakończyła choroba wirusowa z antybiotykiem...
gość
22-10-2016, 07:59:41

Tiki nerwowe można całkowicie wyleczyć za pomocą terapii biofeedback. My u naszego synka wygasilismy tiki w obrębie twarzy i szyi. Korzystalismy z gabinetu polecanego przez neurologow w Kielcach ul.Ściegiennego 40 tel 509856315. Jesteśmy bardzo zadowoleni z efektów. Rodzice
gość
27-10-2016, 20:34:31

Moja syb ma 11 lat, po wizytach u neurologa, po doraźnych dawkach cavintonu. Z jednego tiku w obrębie twarzy, w drugi- przewracanie oczami, po śmianie się się co 3 sekundy".... Nie wytrzymuję i nie daję już rady..poddaję się. Dzieci w szkole się śmieją, nauczyciele nie wiedzą co robić, bo przeszkadza na lekcjach...
do tego wszelkie reakcje dziecka są przesadzone, kopie gryzie...a w domu bawi się klockami.... 11 lat....
Zastanawiam się czy to nie opętanie...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: