Reklama:

Tiki Nerwowe !!!! (514)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
29-03-2007, 12:14:00

ja wlasnie dlatego staram sie unikac takich sytuacji, a jak juz sie w niej znajde cala sie spinam i mysle tylko o tym, dlatego nie moge sie nawet skupic i porozmawiac z kolezanka, caly czas obawiam sie, ze moja glowa sie zatrzesie
zaczelo sie to jakies 3 lata temu, wczesniej nie mialam takich problemow, zawsze bylam otwarta na znajomosci.zauwazylam, ze pod wplywem alkoholu nawet nie mysle o glowie i sie nie trzesie, dlatego sadze, ze to moze miec zwiazek z jakas nerwica albo czyms podobnym
pozdrawiam
ps jak mozesz, opisz swoje objawy, kiedy wystepuja, z jaka czestotliwoscia, jak dlugo trwaja
Początkująca
29-03-2007, 17:37:00

zdarza mi sie to najczesciej jak rozmawiam z kims kogo nie znam za dobrze podczas rozmowy o prace lub zalatwinie spraw w urzedzie a ostatnio nawet jak chcialam sie zapytac ktora jestem w kolejce ale jesli jest ktos ze mna np maz to takie sytuacje nie maja miejsca .jestem dosc wstydliwa ale to wszystko sie nasililo kiedy pojawily sie problemy bedac w ciazy staralam sie wyciszyc i unikac sytuacji stresujacych ale nie zawsze mozna tego uniknac .czekam na wiadomosc od ciebie jak przeczytasz cos na ten temat.acha najpierw trzesly mi sie rece a teraz glowa.pozdrawiam buziaki [addsig]
miaga
Początkująca
29-03-2007, 17:40:00

jeszcze jedno im bardziej myslalam o tym ze trzesie mi sie glowa tym bardziej ona sie trzesla a ja nie moglam sie uspokoic trudno jest mi okreslic ile to trwalo[addsig]
miaga
gość
30-03-2007, 08:13:00

hej,Miaga z tego co piszesz wynika, ze mamy dosyc zblizone objawy, jednak ostatnio zauwazylam, ze moje sie poglebiaja, nawet przy dziadkach jestem juz niespokojna, nie chcialabym, zeby zauwazyli. Najgorsze jest to, ze wystarczy po prostu o tym nie myslec w danym momencie, a ja tego nie potrafie...
ja rowniez Cie pozdrawiam bardzo serdecznie i mam nadzieje, ze wspolnymi silami dowiemy sie co "to" jest i rozwiazemy ten problem buzka
ps co do informacji na ten temat, ciezko cokolwiek znalezc, jednak jak tylko dowiem sie czegos nowego, napewno napisze
gość
30-03-2007, 08:16:00

no i musimy poczekac do poniedzialku, Malwa napisze dokladnie o przypadku Jej chlopaka
pozdrowienia dla Malwy
gość
02-04-2007, 11:22:00

Hej! przeczytałam wasze objawy i co powiem wiem ze moj chlopak tak samo jak wypil alkohol to objawy sie zmiejszaly ale to tylko dlatego ze o nich zapomnial. Njalepszym lekarstwem oprócz tabletek jest wyciszenie siebie. Tylko spokoj moze złagodzic te objawy. Moj chlopak potrafil to kontrolowac, nie do konca ale potrafił zmiejszyc czeste wystepowanie tikow. Jutro podam lek jaki przepisał mu lekarz. Lek jest na recepte i nie jest drogi.
gość
02-04-2007, 11:41:00

hej dziekuje za rade,wiem, ze wyciszenie pomogloby, tylko ja nie potrafie, jestem nerwowa nawet jak rozmawiam z kolezanka,nie wiem dlaczego,ale najgozej jest przy chlopakach, wstydze sie a wcale tego nie chce, ciezko jest to opanowac, narazie wogole nie potrafie
a Twojemu chlopakowi pomagaja te leki?
pozdrawiam
gość
02-04-2007, 11:58:00

A moze jakas porada psychologiczna no i jesli Cie stac to napewno radziła bym przejsc sie do neurologa ale prywatnie a z tym nie ma co czekac. a ile masz lat ?? Moj chlopak ma 22 i takie tiki miewa od 1,5 roku na poczatku mial mruganie oczami (bardzo mocno) a teraz ma na karku razem z glowa..... ale one ustepuja .. Leczenie jest długie ale skutecznie!!!! Malwa
gość
02-04-2007, 13:38:00

hej,Malwa tez mam 22lata,"tiki"zaczely sie jakies 2lata temu.Jesli chodzi o porade,bylam nawet u psychiatry(prywatnie), ale nic nie zauwazyl, bylam tez u dwoch neurologow (dwa razy zlecili EEG i niby nic nie wyszlo, mam te wyniki w domu,jak Twoj chlopak tez mial to mozemy porownac).Na badaniu kazali mi lezec spokojnie i sie rozluznic, ale ja bylam taka spieta, ze nie bylo o tym mowy Chcialabym miec zrobiona tomografie kom. glowy, ale u mnie w miescie nie ma a lekarze pewnie tak chetnie nie wypisza skierowania na to badanie.
Bylabym wdzieczna jak napisalabys jak nazywaja sie te leki Twoje chlopaka.
Pozdrawiam serdecznie
gość
02-04-2007, 13:50:00

Malwa, jak mozesz, napisz na czym polega leczenie Twojego chlopaka i czy Twoj chlopak tez jest lub byl taki nerwowy,pozdrawiam jeszcze raz

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: