Reklama:

Tiki Nerwowe !!!! (514)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
10-02-2015, 10:41:22

idz na botox, to Ci sparaliżuje mięsień. A czy wy też macie czasami takie nagłę wstrząśnięcia, takie skurcze, jakby prąd kopnął.... i lęki? Masakra... czasem jak zasypiam to słyszę głosy i się boję....
gość
28-02-2015, 23:09:13

Nie wiem ile w tym prawdy, ale podobno... to mogą być niedobory niektórych witamin. Tutaj można o tym przeczytać: http://medyczny-blog.blogspot.com/2015/02/nerwica-przyczny-objawy-i-leczenie.html . Wygląda na wiec na to, że uzupełniając niedobory można sobie pomóc w leczeniu.
gość
13-03-2015, 12:25:36

pewnie miales gosciu dobre checi, ale niestety nic odkrywczego nie napisali na tym blogu.... magnez i wit b - tym sie katuje od miesiecy i nic. jeszcze potas wit e i a na uklad nerwowy, wapn.... nic....
gość
19-03-2015, 20:13:01

Hej. Ja mam znajomą z takimi tikami. Nic z tym nie robi. Szczerze to strasznie to wygląda z boku. Szkoda mi dziewczyny bo tylko 30 lat. I nie wiem jak mam z nią o tym porozmawiać, że to się leczy. Nie wiem też czy się wtrącać (ma matkę i siostrę) a i niedawno straciła ciążę. Pomóżcie.Co mam robić?!
gość
05-05-2015, 19:18:28

Witam rowniez mam tiki trzesienie ramionami przeszkada mi to w zyciu codziennym.. jestem dziewczyna i przez to nie panuje nad nimi nie wiem co robic co brac .. jestem zazenowana ta sytuacja poniewaz boje sie to nie zaprzestanie ze takk zostanie
gość
09-06-2015, 18:08:23

hej, mam to juz 2 rok, raz lepiej, raz gorzej. poszlam do psychiatry ale glupio sie tam czulam, to chyba nie o to chodzi. przepisala mi asentre ale nic nie pomoglo. neurolog mowi ze mamm isc do psychiatry bo oni sie tym nie zajmuja, jest strasznie. ide jeszcze raz do neurologa tego samego z tomografem, a jak nie, to do innego. u mnie sie to objawialo najpierw skrecaniem i strzykaiem szyja, teraz zaciskam powieki i mrugam mocno je sciskajac, az z tego napiecia zaciskam zeby i mi sie krusza. czasem wale glowa o sciane i placze. strzykam kazda czescia ciala ktora mi akurat przyjdzie na mysl, to spirala, jest strasznie, nie wiem kto wymyslil te chorobe, wolalabym juz miec chyba aids, a przynajmniej umiec sie koncetrowac na ti i teraz a nie ciagle byc zestresowana NICZYM....
Początkująca
21-07-2015, 08:00:44

Miałam nerwice, tiki nerwowe przez 3 lata- udało mi się z nich wyleczyć za pomocą pracy z umysłem i nauki hipnozy ( programowania umysłu). Jeśli ktoś mieszka w Warszawie i jest zainteresowany taką metodą leczenia to zapraszam do kontaktu: kisiel1717@interia.pl
gość
28-11-2015, 01:06:51

mam tiki nerwowe od 20 lat nie moge se z tym poradzic, mam 25 lat
gość
09-07-2016, 12:36:30

a może to nie tiki, tylko dystonia szyjna. Dystonie leczy neurolog.
gość
17-07-2016, 18:33:46

Witam wszystkich z takim problemem co ja . Mam 21 lat i mam tiki twarzy ale tylko w jednym miejscu mianowicie podnosi mi się sama jedna lewa brew . Nie da się tego kontrolować ani się wytikac bo ja nawet nie umiem podnieść tylko jednej brwi 😜 . Jak leżę sama w pokoju czy z nikim nie gadam to w zasadzie tego nie mam chociaż dzisiaj nad ranem jak wstałam i jeszcze nie podniosłam się z łóżka tez się uniosła kilka razy . To źle wygląda jak bym była zdziwiona . Najgorsze ze jeszcze 3 tygodnie temu byłam normalna dziewczyna i nic mi nie było . Wcześniej miewałam to samo w tym samym miejscu ale jakoś tak przechodziło a po za tym chyba nie było aż tak silne bo teraz przez to zwariowałm . Nie chodzę do pracy bo mi głupio, pracuje w sklepie zdaza się ze 8 godzin siedzę tylko na kasie co za tym idzie każdy bez problemu widzi co się dzieje i to jest najgorsze żeby nie naublizac ludziom dlaczego się tak patrzą jak bym im ciastko obiecała dlatego narazie jestem na zwolnieniu ale nie tylko z przyczyn wstydu ale sama psychicznie tez juz wysiadam, często płacze . Wizytę u neurologa mam za miesiac ( polska ) ale to i tak najszybszy termin na nfz ( śmiech ) tylko ze ja nie mogę z tym zyc na codzień a życie w niewiedzy o czekanie na wizytę tylko pogłębia moja depresję no i przez to tez nie mogę pracować . W szpitalu oczywiście nikt mnie nie przyjmie bo przecież nie umieram tylko wykrywa mi się twarz bez powodu a z tym da się żyć .... brak słów jak nigdy nikogo nie dotknęło coś takiego to tego nie zrozumie . Lekarze się za bardzo nie przejmują . Rodzina mówi tylko ze to tik nerwowy i ze przesadzam . Owszem gdyby się zdazal nawet 10 razy dziennie to dało by się żyć ale nie co 5 sekund czasami . Tak więc w chwili obecnej siedzę na zwolnieniu biorę wszelkie witaminy juz od początku objawów czyli od jakiś dwóch tygodni magnez potas wapn ale robiłam badania i niby wszystko w normie . Wszyscy robią ze mnie wariatka z reszta juz chyba sama wariuje . zawsze dbałam o to żeby się ładnie umalowac ... tak naprawdę twarz jest dla mnie niezwykle ważna chyba jak dla każdej kobiety . Nie wiem już co mam robić nie mam nawet z kim o tym pogadać mój chłopak na mnie krzyczy ze wraca z pracy i gadam tylko o tym ale niestety o niczym innym w tym momencie nie umiem myślEC tym bardziej ze nie wiem dokładnie co mi może być I czemu z dnia na dzień coś takiego się pojawiło . Jeśli ktoś na podobnie i wie jak sobie z tym chodź trochę radzić to byłabym wdzięczna za odpowiedz bo jak tak dalej pójdzie to nie będę jechała do neurologa tylko do szpitala psychiatrycznego . Domi
Hej i jak z tym tikiem poradzilas sobie ??
Ja Obecnie jestem na etapie malej poprawy, jest wmiare wzglednie mam drobny tik na policzku, zyje tu ktos??

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: