Reklama:

Tiki Nerwowe !!!! (514)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
23-03-2014, 08:54:28

Nikogo nie ma, nikt sie nie udziela, a mi strasznie zle, jutro ide do nowej pracy na sama mysl drga mi buzia, juz sie widze jutro z grymasami na twarzy, tam bedzie pelno ludzi a ja bede wygladal jak swir ehhhhh:( jak zyc nie da sie
gość
06-04-2014, 22:41:44

Tiki nerwowe to nie choroba sama w sobie, ale jej objaw. Być może ich przyczyną mogą być inne choroby - tego nie wiem - ale przede wszystkim jest nią Zespół Tourette'a.
Choroba ta zdefiniowana została przez neurologię stosunkowo niedawno, przez co bardzo często bywa ignorowana przez lekarzy starej daty, którzy nie uzupełniają swojej wiedzy medycznej.
W propagowaniu informacji o jej istnieniu bardzo zasłużyły się media, zamieszczając wątki dotyczące jej w wielu filmach. Jednocześnie jednak zaburzyły jej obraz, wprowadzając w błąd społeczeństwo; mianowicie w filmach pojawia się (jako najbardziej charakterystyczna i spektakularna) tylko jedna odmiana owej choroby, charakteryzująca się głośnym, mimowolnym przeklinaniem. Koprolalia, bo o niej mowa, dotyczy jednak tylko od kilkunastu, do dwudziestu kilku procent przypadków Zespołu Tourette'a. Tymczasem zdecydowana większość przypadków, to właśnie proste, czasem nawet niezauważalne dla osób postronnych tiki motoryczne.
Problem z postawieniem diagnozy wynika przede wszystkim z tego, iż jest to choroba neurologiczna, zaś po konsultację chory udaje się zwykle do psychiatry, wychodząc z założenia, że jest to problem natury psychicznej. Pośrednio jest w tym ziarno prawdy, bowiem stres i zdenerwowanie nasilają tiki nerwowe, zaś leczenie (czy raczej czasowe uśmierzanie) ich polega wyłącznie na stosowaniu leków uspokajających. Alternatywą w uśmierzaniu tików, a jednocześnie najskuteczniejszą znaną (nieoperacyjną) metodą uśmierzania tików jest THC zawarte w marihuanie.
gość
09-04-2014, 04:28:38

co ty za *** opowiadasz, nie kazdy kto ma tiki ma zespol toureta poczytaj troche o tych chorobach a potem pisz takie glupoty ze kazdy tik prosty to zespol toureta omg, chorob powiazanych z tikami moze byc ze 30 i dlatego diagnoza jest tak ciezka
gość
09-04-2014, 10:28:30

Tiki można mieć przy nerwicy, jak się było np bitym, stresująca praca, chora głowa, po udarach, wylewach mnóstwo tego jest
gość
11-04-2014, 03:37:00

no wlasnie chorob powiazanych z tikami jest mnostwo, wiec niech ten ktos nie pisze ze kazdy z tikami ma zespol toureta bo to glupoty
gość
23-04-2014, 14:08:13

Przeczytaj jeszcze raz dokładnie (i ze zrozumieniem!) moją wypowiedź, zanim zaczniesz po mnie jeździć.
gość
31-07-2014, 21:37:55

Zajmuję się badaniem promieniowania elektrycznego komputerów, komórek, kamer, aparatów. Z moich badaniach wynika, że elektrony i promieniowamie użądzeń elektrycznych uszkadza układ nerwowy, mięśniowy, powoduje raka i tiki nerwowe. Promieniowanie i elektrony uszkadzają wszystko oprócz kości. Kontaktowalem się z innymi kolegami zajmującymi się yą dziedziną.Powiedzieli, że oszlido tych samych wniosków.
gość
31-07-2014, 21:38:52

Nie mówi się o tym poniewaz po pierwsze na urzadzeniach elektronicznych robi sie niezly biznes. Koncerny robią a po drugie ludzie sa uzależnieni od tych urzadzen.
gość
01-08-2014, 22:19:52

Leczenie poprzez nadawanie przez wszczepienie implantów które mają na zadanie leczenie człowieka.
Implanty są montowane w uszach ( bodźce słuchowe)
Odpowiednie czujki są montowane pod skórą na czaszce ( rejestrują odczyty z aktywności mózgu )
Czytanie w myślach
Każde słowo odpowiada uczuciu, a uczucie odpowiada aktywności w danej części mózgu tak więc można czytać dane słowo obserwując gdzie się uaktywni dany obszar ...
Wystarczy pomyśleć np. pies – odpowiada to np. uczuciu przyjemności , dotyku , miłości a to daje odczyt bądź odczyty w głowie .
Leczenie :
To na pozór wydaje się trudne ale w rzeczywistości jest proste do zrobienia i zrozumienia .
Chodzi tu o powtarzalność słów o odpowiednim natężeniu dźwiękowym
Jeżeli będziemy nadawać do człowieka w odpowiednim natężeniu dźwiękowym tzn że będzie interpretował słowa jako swoje myśli , nie koniecznie musi je słyszeć.... , wystarczy że będzie je rozumiał podświadomie to zachodzi reakcja w mózgu , powstają nowe wiązania połączeń nerwowych .
Leczenie polega na usuwaniu symptomów chorobowych mp powiedzmy że ktoś odczuwa lęk wystarczy że osoby leczące będą powtarzać słowo kilka do kilkadziesiąt razy np. brak lęku ,nie czuję lęku , nie odczuwam lęku w ten sposób usuwa się lęk Podobnie można leczyć różnego rodzaju fobie lęki schizofrenie ( słowa – nie słyszę głosów )choroby psychiczne różnego rodzaju a także można trochę podrasować człowieka w pozytywnym sensie to bezpieczny zabieg .
To moja wiedza w pigułce , jest tego dużo więcej ......................
Zaznaczam że tym się tylko iwyłącznie leczy i nie da się tym zaszkodzić , człowiek jest przystosowany przez Boga do produkcji wiązań ;)
gość
06-08-2014, 14:42:43

prawda jest taka ze jedyna metoda na tiki to kaplica pozdrawia m

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: