Czy może mi pan napisać co z córka i jak z jej tikami ? Mam podobna sytuacje z córka. Tiki nad którymi nie ma kontroli. Bije siebie rzeczy do tego chodzą jej ręce nogi głowa. I to z dnia na dzień. Po prostu. Już nie wiem co mam myśleć. Nie może normalnie funkcjonować. Serce mi pęka. Żyć mi soe nie chce
Gość 2020-12-14 12:06:17
DZIEŃ DOBRY
Córka (lat 19) ma tiki (tak to nazwaliśmy) w postaci uderzania ręką o stół, potem w głowę (nieraz po nocce ma podbite oko), piersi itp. Jest pod kontrolą lekarza - neurologa ale stosowane leki nie dają skutku. Te tiki trwają chwilkę kilka sekund, ale są bardzo częste.
A wszystko zaczęło się od nagłych ataków lęku, gdzie z córką przez kilka minut nie było kontaktu, kogoś widziała, wyglądało to strasznie. Stwierdzono u niej suma sumarum padaczkę, ale bez tych standardowych ataków.
Na szczęście ataki ustały, ale pojawiły się tiki. Nie wiem czy skutki uboczne zastosowanych leków.
Byliśmy u kilku lekarzy jednak tiki nie ustępują,
Może znacie dobrego lekarza neurgologa (najlepiej Poznań lub Wrocław i okolice). Może ktoś się spotkał z przypadkiem tików jakie ma córka.
Liczę na Waszą pomoc
Pozdrawiam
Krzysztof