Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
22-07-2009, 15:32:00

Mam na imię Karolina, mam 19 lat. Mój Tata miesiąc temu przeszedł operację tętniak mózgu. Obyło się bez powikłań, nie miała niedowładu, w dobrym stanie wypisali go za szpitala. Blizna ładnie się goi, ale okolica, w której się znajduje jest spuchnięta, co tata zauważył dopiero dzisiaj...
Opuchlizna go nie boli, ale bardzo się martwię...
Pomóżcie mi, bardzo proszę...
Początkująca
22-07-2009, 20:27:00

Mam pytanie - czy robiąc rezonans części szyjnej kręgosłupa można przez przypadek wykryć tętniaka mózgu? Mam niepokojące objawy. Proszę o odpowiedź!
gość
22-07-2009, 21:59:00

jakie i ile masz lat?
Początkująca
23-07-2009, 07:58:00

Mój chłopak dziś też jest operowany.... nie wiem co mam ze sobą zrobić...niestety, nie mogę być teraz z nim, w szpitalu, w którym go operują, (Szczecin )nie ma odwiedzin... Mój R ma 32 lata i tętniak wykryto u niego trzy miesiące temu...już od jakiegoś czasu na czaszce miał dziwne uwypuklenie, do tego dochodziły bardzo silne bóle głowy i bezsenne noce... pierwszy lekarz, do którego się zgłosił, zrobił mu prześwietlenie i stwierdził, że to tylko zwykła narośl na kości czaszki, normalna u mężczyzny w jego wieku... poradziłam mu, by udał się do innego lekarza.. ten oczywiście wyśmiał opinię swojego poprzednika lecz nie potrafił mu pomóc...werdykt brzmiał: a pan po prostu za wysokie ciśnienie.. na razie nie można zrobić prześwietlenie, niech się pan zgłosi za X czasu...
Ponownie zaczęłam mu marudzić, że musi iść jeszcze do kogoś..itd Na szczęście, do trzech razy sztuka.. Obecny lekarz mojego R. od samego początku zorientował się, że to coś poważnego.. Najpierw była tomografia.. wykazała guza Wtedy lekarz zgłosił go na pobranie tkanki z guza... okazało się że to tętniak.... (Niestety, podczas pobierania tkanki do badań, źle zabezpieczono rany i mój R miał stan zapalny i cały czas z ran sączyła mu się ropa... po jakimś tygodniu tego stanu założono mu stałe dojście, by go ciągle nie kłuć, podczas jednej wizyty odciągano mu nawet do 7 strzykawek ropy ze względu na ten stan, operacje trzeba było odwlekać w czasie...)
Powiedziano nam, że po operacji usunięcia laserowo tętniaka, R spędzi w szpitalu zaledwie 2 maksymalnie 3 dni...modlę się o to, by wszystko było dobrze...

gość
23-07-2009, 08:13:00

zaraz oszaleje
Początkująca
23-07-2009, 11:06:00

Mam 27 lat. Moje objawy to: lekki tępy ból w tyle głowy, promieniujące do czoła, w okolicy czoła jest to ból piekący. Miewam zawroty głowy. Miałam RM odcinka szyjnego, stad moje pytanie-czy w czasie wykonywania tego badania ogląda się także mózg, bo wiadomo że zdjęcia dotyczą konkretnego odcinka. Na zdjęciach jest część mózgu (dolna). Mam też zdiagnozowaną nerwicę lękową.
Byłam u neurologa, który po podstawowym badaniu nie zlecił żadnych dodatkowych. Ale żyję w strachu.
Początkująca
23-07-2009, 11:10:00

A i mam jeszcze lekką dyskopatię w odcinku szyjnym, zniesienie fizjologicznej lordozy, często czuję lekkie ból przy odwracaniu głowy w części potylicznej. Zatykają mi się uszy. A jeszcze niecałe 2 tygodnie temu miałam uraz głowy, nie poszłam do lekarza, bo niby nic mi nie jest, ale teraz boję się krwiaka. Jestem osobą bardzo emocjonalną, nerwową, więc te bóle głowy mnie wykańczają.
gość
23-07-2009, 17:23:00

Wiesz jak to jest z lekarzami... Na twoim miejscu poszedłbym po skierowanie na TK głowy!!! Z tym nie ma żartów.
gość
28-07-2009, 19:49:00

moja mama za miesiac konczy 45 lat. od kilku dni lezy nieprzytomna na oiomie,pekl jej tetniak. lekarze nic nie robia czekaja az krew sie wchlonie, ale nic sie nie dzieje. stan sie w ogole nie poprawia a lekarze nie daja nam juz zadnych nadziei. chcemy ja przeniesc do innego szpitala ale czy to cos da?
gość
28-07-2009, 20:31:00

Witaj moja mama miała obecnie to samo, czekali po pierwszym wylewie i też była nie przytomna, nastąpił 2 wylew ;((((( i dalej śpi, następnie przewieźli Mame do Szpitala w Mielcu gdzie założyli Mamie drenaż aby wypompować wode z głowy żeby zapobiec wodogłowiu + zabezpieczyli i usunęli tętniaka metodą embolizacji. Obecnie powoli dochodzi do siebie ale niewiadomo w jakim stopniu został uszkodzony mózg po tym 2 *** wylwie, współczuje wszystkim rodzinom których dotyka ta choroba

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: