Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
22-06-2009, 20:04:00

Odpowiedz dla gościa 34 l.
Ja osobiścia wróciłem do pracy po 4 miesiącach od tej pierwszej operacji i dwa miesiące od drugiej . Myślę , że to dobre rozwiązania bo nie mam czasu na myślenie co się stało .
A w czasia opercji było cienko 15 min . nie mozna było zaklipsować tętniaka i musieli mi podać 1,5 l krwi. Więc więcej wiary i do pracy.
marti
gość
23-06-2009, 08:03:00

Narazie ne jest to takie proste.Lekarz mi jescze nie pozwala.Ale dziękuje srdecznie.
gość
10-07-2009, 09:05:00

Ja wiem o moim tętniaku od kilku lat, jest ogromny, ma 50 mm, ale jestem bardzo silna, mimo, że ostatnio doszła do tego padaczka, czego przyczyną jest iczywiście tętniak, ale cieszę się życiem! Muszę żyć, być szczęśliwa i spełniona!

Kasia18
gość
10-07-2009, 19:34:00

Mój Tata miał operowanego tętniaka mózgu. Operacja odbyła się bez komplikacji, nie było żadnego niedowładu, jest dwa tygodnie po operacji i nadal wszystko jest dobrze. Zastanawia mnie tylko jedno: jakie jest prawdopodobieństwo, że tętniak umiejscowił się jeszcze w innej części organizmu, np. w brzuchu? I jakie badanie może to wykryć? Tomografia?
Proszę o odpowiedź...
gość
12-07-2009, 18:55:00

Tomografia też, ale np. w przypadku brzucha myślę, że zwykłe usg powinno wystarczyć
gość
17-07-2009, 21:09:00

witajcie czytam wasze historie i płacze bo wiem co znaczy ta straszna choroba.dwdzieścia lat temu zmarła moja mama miała 34 lata a pięć lat temu zmarł brat mojej mamy też miał tętniaka.boje sie o siebie...czy powinnam sie przebadać od czego zacząć.kiedyś wspomniałam o tym interniście to powiedział żebym nie wymyślała sobie problemów.co robić :- [ PYŚKA
gość
18-07-2009, 11:37:00

pyska kazdy neurolog da tobie na TK poniewaz jestes w grupie ryzyka skoro w rodzinie byly przypadki tetniaka dl wlasnego spokoju daj sie przebadac - mi 8 m-cy temu pekl tetniak gdy czekalam na taxi bo mialam jechac na biopsje guza na placie tarczycy upadlam na ulicy trafilam do szpitala w stanie ciezkim po 7 dniach wybudzono mnie ze spiączki po 9 dniach odlączono od respiratorow tetniak pekl doszlo do wylewu podpajęczynowkowego mam jeszcze lewostronny niedowlad ale juz nie jestem na wozku chodzilam z bomba w glowie nie wiedzac teraz chodze wiedzac jestem po embolizacji moz
gu tetniak zaklipsowany beata pozdrawiam wszystkich
gość
18-07-2009, 20:55:00

Cześć, miałbym pytanie: jak sobie radzisz teraz w życiu są jakieś ograniczenia. Też mam ten przypadek jestem po operacji i czekam teraz za kontrolą w Poznaniu i nikt mi nie powiedział co mogę a czego nie prosiłbym o kontakt najlepiej meilową o to mój meail: djodios@o2.pl
Z góry dzienkuje.
gość
18-07-2009, 21:24:00

gość
19-07-2009, 20:04:00

Witam mam pewien problem... No to tak... Moja mama dwa dni temu wyszla ze szpitala... Miala krwiaka na mozgu ktory sie jej wylal... Miala zabieg... Wstawili jej spirale w miejsce tam gdzie bym krwiak na zyle... Mam pytanie... Czy jest normalne ze od czasu do czasu boli ja glowa? Czy moze brac tabletki, ktore sama kupuje? Dostala tabletki ze szpitala (w szkocji). jakie jest ryzyko ze krwiak moze peknac jeszcze raz? Czy jest juz bezpiecznie? Moze mi ktos powiedziec do czego sa poszczegolne tabletki: \"Ranitidine\", \"Nimodipine\" (to najwazniejsze jak lekarze powiedzieli), \"Metoclopramide\" ... Z góry dziekuje za odpowiedz...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: