Gość 2022-01-23 19:23:25
Witam bardzo dziękuję za dobre slowo Embolizację będę miała w Wałbrzychu u doktora Macieja Misia.Wspaniały człowiek. Znam już termin 17 lutego. Jakoś mi lżej. Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo zdrówka.
Gość 2022-01-23 19:23:25
Witam bardzo dziękuję za dobre slowo Embolizację będę miała w Wałbrzychu u doktora Macieja Misia.Wspaniały człowiek. Znam już termin 17 lutego. Jakoś mi lżej. Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo zdrówka.
Gość 2022-01-23 19:25:52Gość 2022-01-22 10:04:50
WITAM.
Chciałem spytać gdzie bezpiecznie i dobrze zrobić embolizacje tętniaka ?
Jeden który mam 7mm pękł. Została zrobiona embolizacja. Mam jeszcze dwa 5mm i 3mm.
Teraz się okazuje że ten robiony jest do poprawy i chciałbym zrobić ten drugi 5mm a trzeci 3mm może obserwować, pewnie nikt nie będzie go chciał zrobić :(
Jestem sportowcem zero objawów, nie mam pojęcia z kąd się to wzięło 38 lat.
Proszę o pomoc kto mi najlepiej pomoże z tętniakami w polsce.???
Czy może zostać na miejscu u regionajnych lekarzy Rzeszów ???
Dziękuje Bardzo za podpowiedz
Gość 2022-01-29 23:41:06Nie mogła Pani lepiej trafić, mozliwe, że wspólnie z bratem, doktorem Marcinem Misiem będą wykonywać zabieg. To naprawdę dobrzy specjaliści i wspaniali ludzie. Proszę sobie wyobrazić, ze ja też miałam embolizację 17 lutego. Wszystko poszło dobrze . Życzę dużo zdrowia i optymizmu, jest Pani w dobrych rękach. Pozdrawiam serdecznieGość 2022-01-23 19:23:25
Gość 2019-11-11 16:25:54
Witam,
Mam 31 lat. W dniu 19.10.2019 pękł mi tętniak zlokalizowany w lewej tętnicy szyjnej przy odejściu tętnicy ocznej ( tętniak ok 10mm). Wystąpiło krwawienie podpajęczynówkowe. W dniu 20.10.2019 została przeprowadzona subtotalna embolizacja tętniaka. Do embolizacji wykorzystano tylko sprężynki. Zebieg przeprowadzono w w Instytucie Psychiatrii i Neurologi w Warszawie przy ul. Sobieskiego 9. Zabieg odbył się bez powikłań, jedynie krwiak w miejscu wkłucia który już prawie znikł.
Ze szpitala wyszedłem po 9 dniach od przyjęcia. Po zabiegu bardzo bolała mnie głowa. Obecnie ból występuję, lecz dużo mniejszy wręcz zanikający, często pulsujący podczas schylenia lub stawania z łóżka. Od czasu zabiegu przyjmuję lek Nimotop S 30mg. Fizycznie czuje się dobrze, natomiast psychicznie jestem bardzo podłamany i boję się kolejnego zabiegu.
Za 3 miesiące od zabiegu mam mieć kontrolny zabieg angiografii głowy. Czy podczas zabiegu może zostać wykonana całkowita embolizacja tego tętniaka ? Jakie są Wasze doświadczenia ? Czy obecnie ryzyko powikłań po zabiegu jest mniejsze ? Pozdrawiam mój kontakt juras0905@gmail.com
Treść zablokowana przez moderatora
Gość 2022-01-30 00:17:18Witam,Gość 2022-01-23 19:25:52Gość 2022-01-22 10:04:50
WITAM.
Chciałem spytać gdzie bezpiecznie i dobrze zrobić embolizacje tętniaka ?
Jeden który mam 7mm pękł. Została zrobiona embolizacja. Mam jeszcze dwa 5mm i 3mm.
Teraz się okazuje że ten robiony jest do poprawy i chciałbym zrobić ten drugi 5mm a trzeci 3mm może obserwować, pewnie nikt nie będzie go chciał zrobić :(
Jestem sportowcem zero objawów, nie mam pojęcia z kąd się to wzięło 38 lat.
Proszę o pomoc kto mi najlepiej pomoże z tętniakami w polsce.???
Czy może zostać na miejscu u regionajnych lekarzy Rzeszów ???
Dziękuje Bardzo za podpowiedz
najstarszym ośrodkiem w Polsce, zajmującym się embolizacjami jest Zakład Radiologii Zabiegowej i Neuroradiologii w SPSK nr 4 w Lublinie. Jeśli chodzi o embolizację tętniaków mózgu wybitnym specjalistą jest dr Maciej Szajner. Oczywiście w Polsce są też inne ośrodki z dużym doświadczeniem, np. Wrocław (dr Macin Miś i dr Maciej Miś), czy Kraków(dr Banach)
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.