Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
05-12-2021, 22:22:23

Gość 2021-12-05 19:54:26
Nie, to neurolog. Żadnego skierowania nie dostałam. Wizyta trwała może 3min.
To trochę dziwne, ale jeśli masz dobrego rodzinnego lekarza i być pokazała rezonans to on może cię też skierować do neurochirurga. Wiem że teraz święta się zbliżają ale na twoim miejscu ( jeśli możesz sobie na to pozwolić) poszłabym prywatnie do neurochirurga.Z tego co wiem na NFZ możesz trochę czekać.
Dbaj o siebie, nie wiem czy czytałaś wcześniejsze posty ale musisz uważać byś nie miała skoków ciśnienia, nadciśnienie niestety powoduje wzrost tętniaka. Więc staraj się w miarę spokojne prowadzić życie😊 wiem że to prawie niewykonalne ale chociaż trochę spróbuj.
Pytałaś ile mój miał, cóż 10mm na 6,drugi 4 na 5 i trzeci około 1,8 😊
gość
06-12-2021, 05:52:36

O mamo... aż trzy i to jakie...! Współczuję i podziwiam za siły do udzwigniecia tego. Bardzo dziękuję za troskę i wszelkie wskazówki, to jest miłe 🙂 Póki co chyba nie mam wyjścia, jak tylko czekać na ten tomograf... A potem zobaczymy, może zdarzy się jakiś cud...
gość
06-12-2021, 11:20:30

Gość 2021-12-06 06:52:36
O mamo... aż trzy i to jakie...! Współczuję i podziwiam za siły do udzwigniecia tego. Bardzo dziękuję za troskę i wszelkie wskazówki, to jest miłe 🙂 Póki co chyba nie mam wyjścia, jak tylko czekać na ten tomograf... A potem zobaczymy, może zdarzy się jakiś cud...
Będzie dobrze😊😊
Najważniejsze w tym przypadku że już wiesz.Mozna wtedy coś zrobić . A pamiętajmy że u tych co dojdzie do pęknięcia najczęściej nie wiedzą że mieli w głowie mała tykającą bombkę.
Dużo zdrówka 😊😊
gość
06-12-2021, 17:44:55

Dziękuję i Tobie rowniez życzę duzo zdrowia i sił 😘
gość
10-12-2021, 09:29:49

Gość 2021-12-06 12:20:30
Gość 2021-12-06 06:52:36
Będzie dobrze😊😊
Najważniejsze w tym przypadku że już wiesz.Mozna wtedy coś zrobić . A pamiętajmy że u tych co dojdzie do pęknięcia najczęściej nie wiedzą że mieli w głowie mała tykającą bombkę.
Dużo zdrówka 😊😊[/CYTAT
Zgadza się i to jest najgorsze,bo jak się wie że jest jakaś tykającą bombka w głowie to można działać. Bo jeżeli to coś wybuchnie to trzeba mieć szczęście aby trafić w dobre ręce i wierzyć że wszystko będzie dobrze. Pozdrawiam
gość
22-12-2021, 14:41:38

Zrobiłam ta angiografie Tk. Wynik był ekspresowo. Wyszło, że nie ma tętniaka, czyli wynik rozbieżny z rezonansem. Cieszę się, kamień z serca 🙂, ale oby faktycznie to była prawda. Dziewczyna , która robiła angio powiedziała, że nie jest ekspertem w tym badaniu. Raczej nie powinnam tego słyszeć...
Początkujący
01-01-2022, 20:14:30

Ciesz się że nic nie pokazało angio. Ale dla Twojego świętego spokoju za jakiś czas zrób go jeszcze raz i w innym miejscu. Ty też powinnaś się cieszyć i to bardzo, bo taki tętniczek może zrobić dużo szkód. Pozdrawiam
gość
01-01-2022, 20:32:32

Cieszę się bardzo, bo jak sobie pomyślałam z czym by się to wiązało... ojej...😓 Mam 37l, wiem tętniak nie patrzy na PESEL, ale człowiek pragnie być zdrów. Sam fakt pójścia do lekarza już mnie przeraża, bo nie każdy pomoże, a wręcz może zaszkodzić. Trzeba mieć dużo szczęścia, żeby dobrze trafić. Uff... cieszmy się póki jesteśmy zdrowi. Dziękuję za podpowiedź, na pewno powtórzę badanie za rok 🙂 Pozdrawiam! 😘
gość
10-01-2022, 21:55:23

Ja mam tętniaka i czekam na embolizacja. Jestem załamana ale staram się normalnie funkcjonować. Chodzę do pracy w domu udaje w miarę możliwości że jest ok ale już mi brak sił. Lekarz powiedział że będę czekać od 3 m-cy do 6-mcy jakaś masakra. 20 stycznia mija 3 m-ce a że mną coraz gorzej :((
gość
12-01-2022, 12:47:04

Na pewno ma juz Pani długo tego tetniaka i do tej pory nic sie nie stało. To wielkie szczęście,że sie Pani dowiedziała, większosć osób nie wie, że ma tętniaka i dowiaduje się dopiero w momencie gdy ten pęknie. Ta sytuacja jest zdecydowanie gorsza. Skoro lekarz uznał, ze mozna czekać, to znaczy,że sytuacja nie jest"podbramkowa"". Oczywiscie nikt nie da Pani gwarancji, że tetniak nie pęknie, to oczywiste. Jednak wcale tak dużo ich (statystycznie) nie pęka. Mnie takie myślenie bardzo pomogło. Proszę dbac o siebie, starać się nie stresować, to szczególnie wazne. mamy szczęście, że teraz są takie możliwości leczenia jak embolizacja. W Polsce mamy naprawdę świetnych specjalistów w tej dziedzinie. W którym mieście czeka Pani na embolizację?
Pozdrawiam i zyczę wiele optymizmu i wytrwałości

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: