Gość 2020-01-01 13:39:20
Hej, jakie miliscie robione badania aby wykluczyć/potwierdzić tetniaka? I czy były to badanie z czy bez kontrastu ?
Gość 2020-01-01 13:39:20
Hej, jakie miliscie robione badania aby wykluczyć/potwierdzić tetniaka? I czy były to badanie z czy bez kontrastu ?
Gość 2015-09-02 22:26:02
Ja też, czekam. Ale staram się myśleć pozytywnie,najgorsze poza nami. Zawsze jest ryzyko,że pójdzie coś źle, ja to przeżyłam 3 miesiące temu. Boję się tej angiografi kontrolnej.Dzisiaj miałam komisję lekarską dostałam świadczenie rehabilitacyjne na 6 miesięcy. Pozdrawiam Wszystkich Agnieszka
Treść zablokowana przez moderatora
Gość 2020-01-17 15:55:55
Został przez przypadek wykryty u mnie tętniak w tętnicy szyjnej lewej wewnętrznej (3,5mm) z szeroką szypułą. Jestem po pierwszej konstrukcji z neurologiem dr Bojarskim. Jego zdaniem tętniak jest w pełni ukształtowany i powinnam poddać się embolizacji. W przyszłym tygodniu jestem umówiona na kolejną konsultacje z nerochirurgiem, radiologiem dr Zawadzkim.
Szczerze mówiąc nie wiem co robić. Wyżej ktoś napisał że małe tętniaki podlegają obserwacji, z drugiej strony na co czekać.
Może ktoś coś wie więcej na ten temat.
Gość 2020-01-18 19:11:06Ja mam trzy tętniaki, żaden z nich nie jest wiekszy niż 5mm, od 7 lat jestem pod obserwacja. Wedlug lekarzy jest wieksze ryzyko operacji niz zycie z nimi.Gość 2020-01-17 15:55:55
Został przez przypadek wykryty u mnie tętniak w tętnicy szyjnej lewej wewnętrznej (3,5mm) z szeroką szypułą. Jestem po pierwszej konstrukcji z neurologiem dr Bojarskim. Jego zdaniem tętniak jest w pełni ukształtowany i powinnam poddać się embolizacji. W przyszłym tygodniu jestem umówiona na kolejną konsultacje z nerochirurgiem, radiologiem dr Zawadzkim.
Szczerze mówiąc nie wiem co robić. Wyżej ktoś napisał że małe tętniaki podlegają obserwacji, z drugiej strony na co czekać.
Pati_666 2020-01-19 17:13:13Przepraszam że zapytam jak się dowiedzieliście o tych tętniakach szyjnych? Czy dawały jakieś objawy?Gość 2020-01-18 19:11:06Ja mam trzy tętniaki, żaden z nich nie jest wiekszy niż 5mm, od 7 lat jestem pod obserwacja. Wedlug lekarzy jest wieksze ryzyko operacji niz zycie z nimi.Gość 2020-01-17 15:55:55
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.