Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
12-04-2018, 11:09:20

Witam JK
Bylam tam gdzie Ci pisalam. Lekarz odstawil mi calkowicie acard . Dal mi skierowanie na rezonans i wtedy będzie wiadomo czy w tym moim mózgu nic nie przybyło. Ale zapisalam sie dopiero na 2 .10.2018 takie sa dlugie terminy. Wypytalam tego swojego lekarza ktory przeprowadzal u mnie zabieg co mogę
a czego nie mogę. Takze już wiem prawie wszystko. A Ty jak sie czujesz?
Pozdrawiam
DS
gość
12-04-2018, 15:08:45

DS witam serdecznie
Dobrze stalo sie ze odstawil Tobie acard bo on ma sporo ujemnych dzialan miedzy innymi te krwawienia o ktorych wspomnialas ten lek to jest popularna aspiryna , ma tez dodatnie dzialanie rozrzedza krew , dziala przeciwko zlepianiu sie plytek krwi.
Mam bardzo gesta krew i bralam ta aspiryne pod inna nazwa Polocard i tez doswiadczylam krwawien z nosa , nieraz siedzac w pracy miedzy kolezankami , ni z gruszki ni z pietruszki kap kap na bluzke.
Wiesz tetniak to taki cichutki klopot w moim przypadku , nie peka , widocznie scianki tetnicy sa grube .
W ostatnim TKA , wyszly nastepne dwa malutkie tetniaczki . Do wizyty jeszcze mam miesiac .
w tym badaniu okazalo sie ze jest powazna sprawa z tetnica szyjna jest stenoza i to mnie martwi.
Probuje skontaktowac sie z lekarzem ale bardzo zajety i nie da rady , musze czekac do 9 maja Trzymaj sie , badz spokojna , wszystko bedzie w porzadku nic zlego nie dzieje sie w mozgu. JK
gość
15-04-2018, 07:55:30

JK Witaj
Co u Ciebie, jak zdrówko? Nie biorę acardu i krew narazie mi nie leci, zobaczę jak bedzie dalej. Kurcze tylko wiesz, boli mnie w pachwinie w tej co mialam przez nią angiografie. Wkurzam się tym. Moze po masazach będzie lepiej.
Pozdrawiam Cię
gość
16-04-2018, 07:48:05

Ból w pachwinie przejdzie sam potrzeba czasu
gość
16-04-2018, 15:36:59

DS Ja nie pisalam tego postu wyzej , bo wiem ze mialas embolizacje w ub roku
Do goscia
Ile potrzeba czasu zeby bol w pachwinie minal ? ile miesiecy? JK
gość
17-04-2018, 17:42:29

Mnie minął zupełnie po 6 miesiącach teraz tylko czasem za boli jestem 2 lata po embolizacji i jest ok pracuje starm się nie dźwigać chociaż mam małe dzieci wiec czasami musze je nosić. Wiecie jak jest. Żyje z dnia na dzień staram się uśmiechać do Ludzi i żyć. Życzę wszystkim zdrowia
gość
25-04-2018, 11:41:29

Po wybudzeniu po embolizacji człowiek zachowuje się tak jak przed? mama miała usuwanie tętniaka na otwartej czasze, i po zabiegu ciężko było się z nią dogadać, miała problemy z mówieniem. Teraz będzie miała embolizacje, chciałem się dowiedzieć, czy po embolizacji też może mieć takie problemy.
gość
25-04-2018, 15:11:15

Po udanej embolizacji na 3 dzień wyjdzie do domu tak jak ja bądź dobrej myśli
gość
01-05-2018, 06:00:43

Wtorek 8 maj...zgłaszam się do szpitala na embolizacje tętniaka mózgu. Bardzo boję się. Tętniaka, jak to przeważnie bywa, zdiagnozowano przy okazji badań kontrolnych po przebytej innej chorobie. Tętniak ma 10x8mm.
gość
01-05-2018, 09:32:16

Witam
Nie bój się, ja jestem po zabiegu 2 tetniakow. Wszystko będzie dobrze, zrobisz porządek i będzie bezpieczniej.
DS
pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: