Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
15-04-2017, 17:38:08

Też miałeś szczęście, że tak się stało a nie inaczej.
Wtajemniczony
15-04-2017, 18:06:10

Gość 2017-04-15 13:55:05
Nie zgodzę się z Tobą, to zależy przede wszystkim od Boga. Tez mam w mózgu stent, 2 tętniaki szeroka szyja itd. Gdyby nie P.Bóg już bym nie zyła
Każdy może wierzyć w co tylko chce jeśli mu to pomaga , nie wolno tylko narzucać swych poglądów na siłę , ale niech każdy wierzy w co chce -- ja niestety nie wierzę że bóg jest taki dobry -- jeśli by tak było nie było by cierpienia tylu ludzi --znam argumenty na to że pewnie bóg nam coś chce przekazać -- a nie może robić tego w sposób radosny ,tylko poprzez lęk , strach i cierpienie ,czy tylko cierpienie zbliża ludzi do boga .
Niestety to nie bóg mnie operował , nie bóg zmieniał mi pampersy i nie bóg się mną opiekował --tylko pielęgniarki za najniższą krajową --niestety.
Pozdrawiam...Jacek.
Pozdrawiam
Wtajemniczony
15-04-2017, 18:08:20

Gość 2017-04-15 19:38:08
Też miałeś szczęście, że tak się stało a nie inaczej.
Lekarz który mnie operował wyraził to tak -- Jacek nie masz takiej wyobrażni aby wyobrazić sobie jakie miałeś szczęście...
Wtajemniczony
15-04-2017, 18:15:13

Gość 2017-04-15 17:57:20
jacek-47 2017-04-14 13:55:35
Ja Wam mogę tylko powiedzieć że macie dużo szczęscia w tym całym nieszczęściu ---jakieto szczęście --ano takie że macie to wykryte --ja takiego szczęścia nie miałem --i coś mi pękło 8 miesięcy temu , miałem ogromnego krwiaka podtwrdówkowego 8/5cm prawj półkuli mózgu z wygłobieniem pnia mózgu .
Przeżyłem własną śmierć tak niestety nie przesadzam , stwierdzili u mnie śmierć mózgu ,podtrzymywali oddychanie i krążenie na organy , przeszedłem dwie śpiączki , potem dwie rehabilitację --byłem małym dzieckiem w wieku 47 lat --od nowa nauka chodzenia ,czytania, pisania , jedzenia --ale los sięjeszcze okazał łaskawy po trepanacji czaszki i zaszyciu kości czaszki w brzuchu ,ponowna operacja rekonstrukcji czaszki -wróciłem do świata żywych , odzyskałem sporo i ciągle udowadniam sobie i światu że chcężyć , żyć normalnie i to robię , po wolutku wracam do pracy i czuję się dobrze ,ale kochani Wy zróbcie wszystko aby nie dopuścić do takiej sytuacji --bo to tragiczne przeżycia ---nie dopuście aby Wam taki tętniak pękł , obojętnie gdzie jest zlokalizowany i jak duży i czy jak malutki ---wszystkie potrafią zbić lub co gorsza położyć jak roślinkę na łóżku....Zapobiegajcie pęknięciu , nie czekajcie i nie słuchajcie nikogo --że to samo się wchłonie ---działajcie aby nie było za póżno.
Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego ---Jacek.
ILE TY RAZY JESZCZE NAPISZESZ JEDNO I TO SAMO ? Raz wystarczy naprawdę chyba że mamy się na pamięć uczyć Twojej historii choroby ?
Na prawdę nikt tu nikogo nie zmusza aby czytać na siłę .
Ale zawsze trafi się tu taki TROLL jak ty ---który anonimowo bo tak łatwiej napisze coś zgryżliwego i uszczypliwego -- miej trochę odwagi , zarejestruj się tu lub chociaż podpisz --ale do tego trzeba mieć odwagę --najłatwiej pisać uszczypliwości anonimowo.
Nie mnie i tak Ci życzę wesołych świąt ....Jacek.
gość
15-04-2017, 18:39:26

Kochani dużo zdrówka :) Anka z Gdańska
gość
15-04-2017, 20:27:45

Przezyl straszna rzecz i przestrzega wszystkich.Tak jak piszesz Jacek nikt nikogo nie zmusza do czytania.Ja juz wczesniej opisalam swoja sytuacje moja mama nie miala szczescia zmarla pol roku temu.A ja podobno jestem obciazona,poniewaz moja babcia miala wylew zyje jej corka pekniety tetniak mozgu z masywnym krwotokiem.Pozdrawiam Gabriela.
gość
15-04-2017, 21:33:50

Na wymioty sie zbiera jak czytam ze " coz mu peklo",nie zmuszaj nikogo do zakladania konta bo nie ty jestes wlascicielem a Medforum wyraznie pisze w regulaminie ze mozna pisac jako gosc.
O krwiaku pisales juz na wszystkic mozliwych watkach na neurologii, moze wystarczy , krwiak to nie tetniak daleko mu do niego.
Trollujesz juz od dluzszego czasu, a wyaywasz ojjych od trolli a nie masz zadnej wiedzy , napisales ,"nie myslcie ze wam to sie wchlonie, jakie"to"?, co za to?
.Kazdy wie ze tetniak nie wchlania sie za to krwiaki owszem.
Pielegniarki szykuja sie do kolejnego strajku , nie dawno jeden zakonczyly , ale w kupie razniej i kolejna podwyzke wymusza, chociaz zarobki maja spoko , zycie jak w Madrycie
gość
15-04-2017, 21:35:46

Wyzywasz innych...poprawka
gość
16-04-2017, 05:37:36

Po co ta napinka :) Specyfika tego forum jest taka że nie widać wątku jeśli go nie cytujesz . Sama mam wrażenie w kółko piszę to samo :) Trochę się Jackowi nie dziwię że chce o tym pisać żeby innych ostrzec przed konsekwencjami zaniedbań . Chyba tak to jest że chcemy się wygadać przed obcymi ludzmi . Przypominam że my tętniakowcy nie możemy się denerwować :) Pozdrawiam Anka z Gdańska
Wtajemniczony
16-04-2017, 09:13:43

Gość 2017-04-15 22:27:45
Przezyl straszna rzecz i przestrzega wszystkich.Tak jak piszesz Jacek nikt nikogo nie zmusza do czytania.Ja juz wczesniej opisalam swoja sytuacje moja mama nie miala szczescia zmarla pol roku temu.A ja podobno jestem obciazona,poniewaz moja babcia miala wylew zyje jej corka pekniety tetniak mozgu z masywnym krwotokiem.Pozdrawiam Gabriela.
Gabrysiu ja przeżyłem -- i chyba to przeszkadza temu Trollowi który mnie hejtuje tu --ale chociażby miał mnie bardziej obrażać to i tak nie powstrzyma mnie przed przestrzeganiem innych , przed wyjaśnianiem wielu sytuacji o których piszę w innych wątkach , nie powstrzyma mnie przed pomaganiem ludziom , nie których razi w oczy że ktoś kocha ludzi --ja właśnie taki jestem i parę osób opisało tu na forum że to co piszę ma sens i pomaga , ale zawsze znajdą się i tacy anonimowi --którym to przeszkadza --.
Ja nie jestem specjalistą tak -- ale wiem jak to jest być po drugiej stronie.
Gabrysiu dziękuje .
Życzę Ci wszystkiego dobrego.
Radosnych Świąt Wielkiej Nocy.
Pozdrawiam serdecznie --- Jacek.
Jacek.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
Reklama: