Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
07-02-2017, 14:12:32

dziękuję za wypowiedź w sprawie ciąży zastanawiam się bo u mnie lekarze nie wiedza czy to tetniak czy polaczenie z drugą tetnica dajace taki obraz , możliwe ze się nie dowiem co to tak naprawdę jest bo musialabym zrobic dsa a lekarz kategorycznie mi odradza wiec jestem w kropce nawet nie wiem czy mam powód do zmartwień i podporzadkowania swojego życia byc możenie istniejacemu tetniakowi
gość
07-02-2017, 14:36:00

Gość 2017-02-07 13:55:31
rezonans z programem naczyniowym to cos innego niz z kontrastem???
To inaczej nazywa sie rezonans angio(taki rezonans miałam robiony bez kontrastu.)
gość
07-02-2017, 14:39:10

Gość 2017-02-06 21:43:33
Ktoś pytał o doktora Kociembę z Poznania. Mnie operował kilka razy. Jestem zadowolona. Poza tym dobra opieka na oddziale. Mam pytanie do pana MARCINA. Jak duży był Pana tętniak. Pytam,gdyż niestety moja przygoda się nie skończyła.Wykryto trzeci_ na razie do obserwacji _ wielkość 1.2 mm. Pola z Poznania
Ja mam tętniaki 7x6x5 szyja terniaka 4x3,5 mm a drugi 6x4x4 szyja 3,6. Pozdrawiam. Marcin
gość
08-02-2017, 08:34:32

Do pani, która pytała o ciążę. Dlaczego lekarz odradza pani angiografię***? To jedyne badanie, które rozwieje pani wątpliwości . Badanie nie należy do przyjemnych, istnieje pewne ryzyko. Jednak tylko wtedy się pani dowie*** co tam jest. Kiedy leżałam na neurochirurgii obok mnie leżała osoba*** u której w rezonansie wyszedł tętniak a dsa nie potwierdziło tego, gdyż okazał o się, że taki obraz dawatała pętelka tętnicy.Pamiętam, że wszystkie jej zazdrościłyśmy. Pola
gość
08-02-2017, 08:39:29

do Poli lekarz twierdzi ze dsa jest bardziej ryzykowne niz to ze ten tetniak ja jest to pęknie. nastraszyl mnie ze po dsa moge miec różne grozne dla zycia powiklania i on sie tego nie podejmuje
gość
08-02-2017, 08:51:36

Myślę, że powinna pani to skonsultować z innym neurochirurg im lub neuroradiolofiem. Pola
gość
08-02-2017, 08:56:55

właśnie dziś jade do Wrocławia do dr. Zuba
gość
08-02-2017, 17:50:28

Chciałam zapytać Polę dlaczego miałaś te komplikacje po embolizacji ? Gdzie znajdował się tętniak ?
gość
08-02-2017, 19:38:51

podczas konsultacji okazało się że sa byc moze dwa tetniaki na 1,6 mm i na 2mm ale nadal nie ma pewność że to tetniaki a nie odejscie tetnic. lekarz zalevol angio tk za rok bo jak stwierdził ryzyko pęknięcia zerowe. dsa potwierdzi czy to tętniak ale ani robia je dopieto przy wielkość 5mm i odraz lacza z zabiegiem. u mnie stwierdxil ze nie ma podstaw aby to zrobic ,ponieważ ryzyko takiego zabiegu jest znaczne zakecil obserwacje a jak jes u was , czy ktoś miał robiona dsa po to tylko any zweryfikować diagmoze?
gość
08-02-2017, 20:08:39

Witam i chcialam powiedziec ze we Wroclawiu najleprzy jest Dr.Bereza.Jestem po trzykrotnej embolizacji(po osmiokrotnej andio.)Mam zalozone 26 sprezynek i dwa stenty.Tetniaka mam w najgorszym nie dostepnym miejscu.Dzieki doktorowi ,ktory podarowal mi zycie.Jest to doktor ktory szanuje pacjenta i pacjent jest dla lekarza najwazniejszy(prawie jak w serialu "na dobre i zle"),polecam.Elllla

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: