Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
19-01-2017, 12:58:58

mam tętniaka aorty podstawnej mozgu 4,5 mm/3mm. potwornir sie boje . czekam na embolizacje bo teraz niby mały
gość
19-01-2017, 14:41:24

Milile masz lat?
gość
19-01-2017, 15:28:23

Tak bardzo współczuję Pani której córka zmarła .Jestem po embolizacji tętniaka w Poznaniu operował mnie profesor Juszkat tętniak nie pęknięty więc czekalam w kolejce .Na pierwszą wizytę poszłam do Profesora ale on mnie skierował do p.Tomczak która pracuje na odziale neurochirurgii tam gdzie się leży po operacji i jestem pod kontrolą tego własnie lekarza .Podejrzewam że Panią też będzie operował Profesor więc nie wiem czy jest sens jezdzić i szukać zwłaszcza że to najlepszy specjalista w tej dziedzinie.
gość
19-01-2017, 20:59:31

Ilona mam lat 48 słyszałam że jest dobry dr. Juszkat ale jest mi teraz głupio iść do niego bo byłam u dr Kociemby który robił mojej córce embolizacje na szwajcarskiej a oni razem pracują w szpitalu na Przybyszewskiego czy to nie będzie wyglądało że podważam autorytet. co prawda dr. Kocie.... tylko mi odczytał płytę i stwierdził że nie 2 tętniaki ale mam 4 i powiedział że są za małe do embolizacji i muszę uważać na siebie i tyle. I co dalej co rano wstaję i zastanawiam się czy będzie wszystko dobrze a wieczorem dziękuję za dzień kolejny
gość
21-01-2017, 20:43:22

Do Pani, która pisała o embolizacji tętnicy szyjnej wewnętrznej lewej. Czy to jest trudne miejsce do embolizacji? Czy miała Pani jakieś komplikacje po zabiegu?
Pola z Poznania
gość
21-01-2017, 22:19:38

Na początku stycznia mojej mamie pękł tętniak. To był koszmar... karetka jechała godzinę zanim ją do wiezli do szpitala porobili badania minęło około 2-3h . Zrobili jej operacje i kazali się szykować na najgorsze. Leżała w spiaczce i respiratorem w stanie złym 12 dni i... stał się cud. Obudziła się zaczęła oddychać bez respiratora. Teraz ma tracheotomie ale ważne ze oddycha sama. Lewa strona w pełni sprawna prawa sparaliżowana ale czucie jest. Poznaje nas, uśmiecha się, z dnia na dzień jest coraz lepiej. Przed nią dużo pracy i rehabilitacji ale wierzę że wyjdzie z tego z sukcesem. Pamiętajcie że wiara czyni cuda a zdanie lekarzy trzeba dzielić na pół. Dużo zdrówka dla Waszych bliskich
gość
22-01-2017, 07:12:46

Do Poli z Poznania mój tętniak umiejscowil się na podziale tętnicy to jedyny minus żaden profesor tzn profesor z Katowic i profesor z Poznania nie mówili o skomplikowanym położeniu wręcz odwrotnie miejsce łatwo dostępne zarówno po stencie jak i embolizacji czułam się dobrze wszystko odbyło się bez powikłań.Pozdrowienia
gość
22-01-2017, 08:48:56

Gość 2017-01-21 21:43:22
Do Pani, która pisała o embolizacji tętnicy szyjnej wewnętrznej lewej. Czy to jest trudne miejsce do embolizacji? Czy miała Pani jakieś komplikacje po zabiegu?
Pola z Poznania
Ja mam tętniaka tętnicy szyjnej wewnętrznej prawej jestem po stencie i embolizacji .Zaden lekarz nie mówił ze to jest trudne miejsce do embolizacji.Zadnych komplikacji nie miałam ,czuje sie dobrze.Spokojnie będzie dobrze.Pozdrawiam.Monika.
gość
23-01-2017, 18:27:05

Dziękuję za odpowiedzi na moje pytania. Wiem, że panikuję, ale już tyle przeszłam.
Pola z Poznania
gość
25-01-2017, 09:56:50

Do Moniki, Jak szybko wróciłaś do pracy po embolizacji >? Jak się czujesz ?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: