Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
15-09-2016, 18:32:52

ile masz lat?
gość
15-09-2016, 19:18:26

46
gość
16-09-2016, 08:46:48

Tętniak w głowie to jest bardzo poważna sprawa więc jeżeli badanie to potwierdzi proponuje zmienić lekarza.Mam 42 lata i jestem po dwóch operacjach bo miałam tętniaka na tętnicy szyjnej wew.Też miałalam zawroty głowy i jeszcze mnie bolała głowa z jednej strony.Sukces to trafić do dobrego specjalisty ja pojechałam na wizytę do prof Juszkata chociaż do Poznania mam prawie 400 km profesor też mnie operował.Niestety lokalni lekarze nie maja doświadczenia w tych sprawach moja neurolog pomyliła tętniaka z naczyniakiem trzeba brać sprawy w swoje ręce i szukać specjalisty .Pozdrowienia.
gość
16-09-2016, 16:27:00

Mam nadzieję że będzie ok . Mieszkam w Gdańsku więc myślę że znajdę dobrego lekarza a jak nie to może i do Poznania pojadę . Mam zamiar jeszcze trochę pożyć :) ale już wkurza mnie że wielu rzeczy nie powinnam robić . Czy byłaś na zwolnieniu od początku wykrycia choroby czy normalnie pracowałaś ? Ja pracuję fizycznie ( w sklepie) i już mnie irytuje że nie mogę dzwigać chociaż moja lekarz twierdzi pracować pracować. Anka
gość
16-09-2016, 19:01:14

Między jednym a drugim zabiegiem był rok tyle czekałam na termin i tyle też nie pracowałam gdyż po stencie tętniak nie jest całkowicie zabezpieczony trzeba uważać bez wysiłku fizycznego i pilnować cisnienie to bardzo ważne. Teraz jestem po embolizacji która była w czerwcu czuje sie już dobrze wracam do pracy w pażdzierniku .Wiem że nie można dzwigać po embolizacji więc nie wiem jak to się ma do pracy fizycznej.W moim przypadku wiem że juz nie bedzie tak jak kiedyś byłam bardzo aktywna w sporcie teraz juz mam ograniczenia mój organizm a zwłaszcza głowa protestuje ale to nie ma juz takiego znaczenia cieszę sie że juz jestem po zabiegach i że tętniak był w odpowiednim czasie zdiagnozowany.Też miałam najpierw tk bez kontrastu i już wyszła malforacja a potem juz z kontrastem to tylko potwierdzilo .Pozdrawiam.
gość
22-09-2016, 22:23:28

Witam, czy ktos z Was po zdiagnozowanym tetniaku mozgu sprawdzil takze czy nie ma tetniaka aorty jamy brzusznej lub klatki piersiowej?
I drugie pytanie ile po embolizacji niepeknietego tetniaka byliscie na L4?
Pozdrawiam
gość
27-09-2016, 19:23:59

Witam anka! Uwazaj na siebie i najlepiej zalatw sobie l4 ja mialam nie wykryte tetniaki pracowalam w sklepie dzwignelam karton i oba tetniaki pekly z czego zrobil sie udar i ledwo uszlam z zyciem. Nadal mam niedowlad lewostronny! Mialam tk glowy i mi nic nie wykrylo! Powinnam miec rezonans ktorego mi nie zrobili bo jestem mloda i nie mam prawa chorowac a rezonans jest zbyt drogi!
gość
27-09-2016, 22:06:07

a w jakim jesteś wieku i jakie miałaś objawy??
gość
29-09-2016, 17:46:17

Witam :) mi właśnie TK wykazało okrągła hiperdensyjna struktura o wymiarach 6x7 cm i jest to podejrzenie tętniaka ICA dx lub mało prawdopodobny oponiak .Czekam na drugie badanie angio-TK .Rezonansu nie chciałam bo mam klaustrofobię . Pracuję we własnym sklepie więc mogła bym praktycznie nie robić nic ale nie leży to w mojej naturze :) a poza tym głupio mi że w niczym nie mogę pomóc . Neurolog twierdzi że mogę pracować więc o L4 nie ma mowy.Pozdrawiam Anka
gość
30-09-2016, 21:15:52

Byłam operowana w Wałbrzychu . Operował mnie dr. Maciej Miś . Miałam klipsowanie tętniaka .

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: