Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
06-08-2016, 21:40:02

Witam był moze ktos operowany przez dr Macieja Misia w Wałbrzychu
gość
13-08-2016, 17:28:36

Witam mam pytanie dostałem sie do pracy ale po tygodniu to ta praca to rzeźnia zapieprza sie masakrycnzie nie dźwiga sie megaton ale przez 8 h przerzuca się puste big bagi takie duze worki ... trochu mnie to zaczyna martwic jak tak bedzie na dłuższą mete... jestem 5 lat po embolizacji 3 badaniach kontrolnych i wszystko jest cacy ale neurolog mi napisał na kartce ta kartke zabrał mi lekarz z poprzedniej firmy że nie moge pracować w nadmiernym wysiłku fizycznym...
gość
26-08-2016, 19:54:44

Mam pytanie, czy ktoś z was ma może niedoczynność tarczycy.U mnie wyszła niedoczynność i mam brać hormony , lekarz mówi ze to nie zaszkodzi tętniakowi ale ja nie jestem pewna.Czekam na info
gość
30-08-2016, 11:21:56

Kasia profesor Ząbek to mistrz trawiłaś w najlepsze ręce. Jak się do niego dostałaś?Ja próbuję bezskutecznie.
gość
06-09-2016, 15:42:14

Mój Tata przypadkiem dowiedział się o tętniaku w głowie, ma 7 mm i dzięki Bogu udało się go odnaleźć przed pęknięciem. Czeka go operacja, czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć jakie jest ryzyko w takim przypadku? Bardzo się martwię...
gość
06-09-2016, 23:00:41

przypadkiem tzn? mial tk robione?
gość
13-09-2016, 11:41:34

Ponad miesiąc temu miałam zaklipsowanego tętniaka.Wykrylam go sama ,moja mama miała wylew i zmarla.wiec skoro sie zbliżam do 50 (46l)poszlam sie przebadać i niestety wykryto go.bardzo się balam ale wyboru żadnego.wiec maszyna ruszyla.Neurolog,Neurochirurg,szpital......obudziłam sie sama❤ 2 tyg.w szpitalu bez powikłań,spokojnie wracam do zdrowia :) pisze to aby troszkę upokoic jak pojawi sie choroba ale tez podzielić się radością za każdy dzień,za to ze mogę sama zyc i kochać.dziękuję ❤ serdecznie pozdrawiam ❤
gość
13-09-2016, 17:08:50

Powoli się załamuje.!!! W marcu mialam klipsowanie tętniaka peknietego lewej MCA. Chciałam wrócić do pracy kiedy po angio tk okazało się, że pod klipsem jest resztkowy 5 mm tetniak odchodzą z niego dwie gałęzie tetnic. Lekarz wytlumaczyl, że zklipsował tetniaka czesciowo , gdyz musiał nie dopuscić do całkowitego zamknięcia tętnicy i niedowladu. Teraz zabieg miał polegac na umieszczeniu stentu zmieniającego kierunek krwi. No cóż najpierw nfz ratuje mi życie teraz przed zabiegiem mówi, że nie sfinansuja nic bo limit się wyczerpał. No chyba,że trafię z peknietym. Mam uważać, nie przemeczac sie i tp. Chyba, ze coś będzie siędziało przyjeżdżać. Czekać....Praktycznie nie wiem na co czekać...... przedtem nie wiedziałam o tetniaku a teraz narasta lęk, zaczynam się bać. Przeżyłam krwotok, mam padaczkę i w sumie nigdy wczesniej nie korzystałam z drogich badań i leczenia. Teraz gdy potrzebuję pomocy by moc kiedys dalej pracować nfz się dosłownie wypiął. Pozdrawiam forumowiczów .Aga.
gość
14-09-2016, 09:28:13

Gość 2016-09-13 13:41:34
Ponad miesiąc temu miałam zaklipsowanego tętniaka.Wykrylam go sama ,moja mama miała wylew i zmarla.wiec skoro sie zbliżam do 50 (46l)poszlam sie przebadać i niestety wykryto go.bardzo się balam ale wyboru żadnego.wiec maszyna ruszyla.Neurolog,Neurochirurg,szpital......obudziłam sie sama❤ 2 tyg.w szpitalu bez powikłań,spokojnie wracam do zdrowia :) pisze to aby troszkę upokoic jak pojawi sie choroba ale tez podzielić się radością za każdy dzień,za to ze mogę sama zyc i kochać.dziękuję ❤ serdecznie pozdrawiam ❤
jakie badanie miałaś że go wykryłaś??
gość
15-09-2016, 16:57:46

Witam :) własnie dowiedziałam się że prawdopodobnie mam tętniaka mózgu . Wykazało go badanie TK które miałam robione z powodu zawrotów głowy . Neurolog u której dzisiaj byłam dała mi skierowanie na angio-TK ale stwierdziła że "każdy ma coś w głowie " i że tego się nie operuje bo powikłania są gorsze niż brak operacji . Boję się jak diabli :(

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: