Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
18-06-2016, 06:26:18

Witam wszystkich.
Byłam we wtorek na kontroli ( mam stent ) na dwóch tętniakach i lekarz zalecił żebym acard przyjmowała co drugi dzień, a anesteloc w ogóle.
Pozdrawiam
gość
20-06-2016, 20:58:57

Z tego co wiem u osòb młodych plavix 6 miesiecy ,acard 24 miesiace ,stent wysciela sie śròdbłonkiem i pòzniej nic nietrzeba brać
gość
21-06-2016, 06:30:07

Ja plawix bralam przez 3 miesiace a acard mam brac juz do konca zycia tak mi powiedzial lekarz
gość
21-06-2016, 07:07:06

Witam.
Właśnie , mi też tak powiedział lekarz, który wykonał u mnie zabieg. Acard do końca życia tylko teraz jak byłam ostatnio na kontroli, to zalecił brać co drugi dzień i tak się do tego stosuję. Miałam robione angio tętnic mózgowych i wszystko jest ok.
Pozdrawiam
gość
21-06-2016, 14:38:21

Witam ja różwnież mam stenta i brałam Plavix przez 3 msce a Acard do końca zycia mam brać no i oczywiście leki na nadciśnienie cały czas. Jako przeciwbólowe dr kazał mi tylko paracetamol ale powiem szczerze, ze rzadko biorę bo ból nie jet silny wiec daję radę bez leku.Pozdrawiam wszystkich.Magda
gość
22-06-2016, 11:27:29

Witam, czytam to forum od dwóch lat, bo własnie wtedy dowiedziałam się, że mam tętniaka, teraz w lipcu idę do szpitala na zabieg, może ktoś był operowany w Szczecinie na Jagielońskiej? Bardzo proszę o informacje o tym szpitalu i lekarzach, bo nie ukrywam, że bardzo się boję, Ewa
gość
20-07-2016, 16:23:27

Co z tymi terminami na Przybyszewskiego w Poznaniu.Dlaczego takie opóźnienia? Masakra.Miałam mieć embolizacje w czerwcu a słyszę że śp 3 miesięczne opóźnienia 😦
gość
20-07-2016, 22:45:19

To się w Poznaniu te opóźnienia ciągną od tamtego roku i teraz ciężko dojść do prawidłowości. Ja termin miałam na grudzień tamtego roku a przyjęta zostałam w marcu tego roku. Trudno teraz to nadrobić.
gość
22-07-2016, 10:52:49

Witam,
Jestem rok po operacji zaklipsowania pękniętego tętniaka. Na wypisie że szpitala nie ma żadnej informacji o.tym jaki rodzaj klipsa zastosowano, jego nr seryjnego czy cokolwiek co pozwoli mi wiedzieć co tak naprawdę mam w głowie.
Jak to było u Was? Macie w swoich dokumentach takie informacje?
gość
24-07-2016, 07:21:06

Witam.
Ja miałam zabieg w lutym 2015r, mam założony stent na tętniaki, ale w karcie informacyjnej, którą otrzymałam jak wychodziłam ze szpitala - mam napisane nazwę stentu. No i oczywiście jest napisane na jakim odcinku jest on założony.
Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: