Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
28-05-2016, 09:25:30

Witam ,moze wie ktos z Państwa czy w odrebie stentu moze zrobic sie restenoza,moj wojek dostał tego z tym że stent mniał na sercu,pozdrawiam Gosia
gość
04-06-2016, 15:22:57

Witam wszystkich na forum
W marcu miałam klipsowanie tętniaków w głowie w Koperniku w Łodzi zabieg teoretycznie przeszłam bez powikłań aczkolwiek teraz czasami jestem bardzo senna wieczorem czy to normalne
Wszystkim odradzam ten szpital spędziłam na oddziale v3 tygodnie i wspominam to jak koszmar
gość
04-06-2016, 16:13:45

Witaj
Ile bylo tetniakow i jakiej wielkosci?.
Najwazniejsze ze klipsowanie poszlo bez powiklan , czy bylo krwawienie , ze zdecydowali otwierac czaszke?. Stan byl powazny, ale obecnie jest dobrze. To ze jestes senna to jest naturalny proces dochodzenia do rownowagi zdrowotnej, zdrowi ludzie bez oznak zadnej choroby sa wieczorem senni , zmeczeni..
Ciesze sie ze jest wspaniale , ja nie mialam mozliwosci poddania sie embolizacji , zaden z neurologow nie chcial podjac sie zabiegu ze wzgledu na umiejscowienie , pod " syfonem".
Tak dlugo zyje na swiecie a nie wiedzialam ze mam syfon , woda sodowa nigdy nie uderzyla mi do glowy , przeciwnie zyje cichutko, lekam sie ludzi, mam depresje , lęki bo nie wiadomo jak ten tetniak zachowuje sie , czy powieksza sie czy pozostal tej samej wielkosci 7mm. JK
gość
04-06-2016, 16:41:12

Po prawej stronie którą otwierali miałam dwa dość spore krwawienia nie było ale na tyle duże ze zapadła decyzja o operacji ze lepiej operować niż czekać aż pekna mam też jednego po lewej stronie ale tego narazie będą obserwować . To ze jestem senna -wiem że to zjawisko poniekąd normalne ale np wczoraj poległam o 19.30 co nie jest tak całkiem normalne
gość
04-06-2016, 22:17:47

Nie nakrecaj sie ze sennosc ma cos wspolnego z operacja tetniakow , tetniaki masz zaklipsowane , wiec krazenie krwi w tetnicach mozgowych przebiega prawidlowo.
To tryb zycia , zajecia , emocje powalaja Ciebie po dniu pelnym przezyc. Ja obserwuje siebie, ale nie nakrecam sie nawet jak mnie boli glowa np. dzisiaj , czlowiek jest zagoniony , zapracowany , wiec wieczorem reaguje sennoscia , nie jestesmy z zelaza.
Glowa do gory , a ten tetniak ktory pozostal jakiej jest wielkosci ?, moj umiejscowiony jest w tetnicy szyjnej wewnetrznej lewej, ale za nic nie moge wyobrazic sobie gdzie jest ten syfon, chyba wszyscy maja? , ja nie spotkalam sie dotychczas z taka nazwa czesci mozgowo/czaszkowej
gość
05-06-2016, 07:30:54

Ten co pozostał jest wielkości. Około. 5 mm narazie będą go obserwować w razie czegoś gdyby sie powiększał to kolejna operacja . W pierwszej opcji tak mało być ze najpierw będą operować prawa stoję następnie lewa . Ale stwierdzili że dwie operacje to duże obciążenie
gość
05-06-2016, 12:51:57

Nurtuje mnie jedno pytanie czy ktoś miał powikłania jakiś czas po tego typu operacji. Jesli tak to jakie. Mnie cały czas swędzi skóra głowy w okolicy szwu . Co prawda lekarz na wizycie kontrolnej stwierdził że to jest normalne bo wszystko sie goi. Ale stwierdził żeby nie przesadzić z dotykaniem tego miejsca aby w środku nic nie uszkodzić ale jak tu nie dotykać jak swędzi jak cholera
gość
06-06-2016, 07:05:48

Witam, mojemu wujkowi 4 dni temu pękł tętniak w mózgu, został zaklipsowany, operacja trwała 7 godzin. Lekarz mowil, ze byl to duży tetniak i duże krwawienie, ze podczas operacji wystapily komplikacje, ale wujek wybudzil się i dzis lekarz powiedzial ze wszystko idzie w dobrym kierunku i wkrótce będzie można wypisać go do domu. Nie traćcie wiary, pozdrawiam
gość
06-06-2016, 21:16:45

Witam,
mam pytanie czy po udanym zaklipsowaniu tętniaka tętnicy szyjnej, może się coś stać? Czy może on na nowo pęknąć? jak dalej żyć po takim wydarzeniu?
Proszę o odpowiedzi, bo nie umiem sobie sama z tym poradzić...
gość
09-06-2016, 19:30:46

Aktor Paweł Kròlikowski mniał tętniaka ,dwa lata temu,embolizacje,i żyje ma sie dobrze...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: