Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
23-01-2016, 06:23:18

Witaj G.R.Widzę ze mam tu sąsiadke ja jestem z Rybnika.Mam pytanie czy pomiędzy zabiagami jesteś tu na miejscu pod opieką jakiegoś lekarza specjalisty?Chodzę tu trochę po lakarzach ale czasami traktują mnie jak dziwoląga.Ostatnio żeby uzyskać rzeczową odpowiedz pojechałam do Poznania do p doktor która mnie tam prowadzi .Obecnie czekam na termin embolizacji jestem po stencie.Wiem od p doktor że są opoznienia .G.R. masz już termin?Pozdrawiam serdecznie.
gość
23-01-2016, 06:27:59

Jeszcze raz bo zapomniałam się przedstawić.Autor poprzedniego postu to Beata M.
gość
23-01-2016, 10:44:52

Pytanie do GR czy lekarze mówili Ci że po embolizacji musisz później co roku lub co pół być na badaniach kontrolnych i te wszystkie naświetlania są groźne dla organizmu. To właśnie mnie martwi najbardziej dlatego zastanawiam się nad operacją klasyczną.
gość
24-01-2016, 13:55:51

Wydaje mi sie ze jezeli cos takiego juz sie zdarzylo to i tak musisz sie kontrolowac bo jak wiele osob tu pisze ze mam wiecej niz jeden. Jak leżałam na pooperacyjnym slyszalam jak rozmawiala pacjetka z pielegniarka ze spotykaja sie juz tu 3 raz. A lepiej jest wiedziec wczesniej niz jak peknie bo najgorsze jest krwawienie. Ja mialam do wyboru embolizacje i klasyczna mialam na decyzje 10 min bez pomocy internetu czy chociazby kogos bliskiego. Bo o 12 w nocy potwierdzone mialam podejrzenia a rano na 9 operacje. Wybralam embolizacje kilka procent mniej szansy na powodzenie bo jak pamietam (bo bylam troche otumaniona) bo lekarz mówił ze ciecie czaszki to 99% a embolizacja 93 a ryzyko przy cieciu okolo 16 a embolizacjiraz.
gość
24-01-2016, 13:58:20

po embolizacji ryzyko 4 (do wczesniejszego postu. Cos sie nie zapisalo)
gość
24-01-2016, 21:08:16

Witam.
Moja mama jest po klasycznej operacji tętniaka, który sie sączył, choć nie wiadomo jak długo. Po operacji minął tydzien. Mama sie rusza, mowi, pamięta osoby, choć widze, ze nie zawsze kojarzy o czym z nią rozmawiamy. Czy ktoś moze mi mniej wiecej określić, ile czasu spędzi w szpitalu, bo od lekarza ciezko było sie dowiedzieć.
gość
25-01-2016, 10:01:32

Witajcie. Mój tata nie wybudza się ze śpiączki. Lekarze nam powiedzieli że się nie wybudzi. Cieżko tego słuchać gdy widzi się że rusza palcami itp. Mamy szukać hospicjum bo sami sobie nie poradzimy w domu z nim :( Jestem załamana :( Ania
gość
25-01-2016, 10:27:18

Aniu tak mi przykro :( musisz być dzielna . Pozdrawiam Agnoeszka
gość
27-01-2016, 13:44:12

Witam.Czy jest ktoś na forum kto miał podobny problem do mojego?.Mam do wyrwania 8 jestem na acardzie więc to juz do końca życia , jestem też przed embolizacją.Neurochirurg mi powiedziała żebym się wstrzymała z wyrwaniem tego zęba do czasu gdy już będę po embolizacji, ze wzgledu na ciśnienie jakie towarzyszy przy ekstrakcji zęba.Niestety mój ząb nie może czekać, niezle już daje mi się we znaki .W piątek mam konsultacje u szczękowego niewiem co robić .Czy miał ktoś podobny problem?.Pozdrawiam B.M.
gość
28-01-2016, 19:57:16

jak chcesz rozśmieszyć Boga powiedz mu o swoich planach a już szczególnie jak masz tetniaka jestem po dwóch embolizacjach i w grudniu kontrolnym tomografie nie ma nacieku krwi do worka tętniaka czyli powinno byc ok życzę wam pogody ducha i odwagi prof Juszkach to naprawdę fachowiec

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
Reklama: