Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
20-01-2016, 21:34:46

W którym szpitalu w Łodzi się pani leczy? Mieszkam w Łodzi,też miałam embolizację w czerwcu (6 sprężynek) ale zabieg miałam w Warszawie w Instytucie na ul.Sobieskiego w Łodzi chcieli robić klasyczną operację. Pozdrawiam Agnieszka
gość
21-01-2016, 17:54:35

Gość 2016-01-14 13:46:10
Jestem po kontrolnej angiografi ,w opisie jest dodatek cienia w obrębie worka tętniaka -kontrola za 8 miesięcy. Może ktoś coś wie na ten temat bo neurolog za wiele nie powiedział . Proszę napisać jeżeli ktoś miał podobną sytuację.
gość
21-01-2016, 19:50:15

Witam, Rok temu zdiagnozowali u mnie małego tętniaka w tętnicy szyjnej. Miałam nieudaną embolizację, natomiast teraz lekarze uważają że lepsza byłaby operacja. Sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Może jakaś konsultacja czy opinia kogoś z WAS pomoże podjąć mi decyzję.
gość
21-01-2016, 20:27:50

Czy w Poznaniu na przybyszewskiego płaci się za embolizację? badź operację?
gość
21-01-2016, 21:24:54

Jeżeli jesteś ubezpieczona to dlaczego masz płacić za operację, wystarczy skierowanie (taka embolizacja kosztuje ok.28tys. wiem co piszę bo sprawdzałam )
gość
21-01-2016, 21:37:55

Witam. W grudniu mialam embolizacje pękniętego tetniaka. Czytalam jak piszecie mój jest niewielki itp mi pękł około 5cio mm mam 24 lata bardzo stresowa prace ale tego dnia czulam się bardzo dobrze niczym nie bylam zdenerwowana nie stesowalam sie i nagle ból dosłownie w sekunde sie wszystko zmieniło. Operacja przebiegla pomyślnie nie mam wiekszych powikłań. Oczywiscie o tetniaku nie mialam pojecia. Niby wszystko jest ok ale mój każdy dzień to kilka godzin bolu głowy karku zawroty plamki przed oczami swiatlowstret uczucie ze w głowie cos uciska szum bez przerwy ale najbardziej martwi mnie uczucie zatkanych uszu i pykanie w uszach podczas przelykania. Takie obiawy sa przy zmianie cisnienia ale ja siedze ciagle w domu. Mam nadzieje ze wszystko przejdzie. Wam zycze szczescia bo jest cholernie potrzebne przy tej chorobie. A i jeszcze jedno nie wiecie czy lub jakie prawdopodobieństwo ze to mi sie powtorzy? Troche zycia i planow jeszcze jest przede mną.
gość
21-01-2016, 21:59:00

Kochana, nie zamartwiaj się. Jesteś młodą osobą, więc zycie przed Tobą. Każdy z nas miał wiele szczęscia bo żyje, wiadomo każdy z nas to tak naprawdę inny przypadek.Bądź dobrej mysli, ja juz za 3 tygodnie na angio i też się stresuję, co dalej. Nie ukrywam, że podejście do życia juz jest inne i trzeba cieszyć się każdym dniem a plany....to zależy , każdy ma jakieś priorytety w życiu więc czemu nie. Ja tez miałam bóle szyi , ale juz pól roku po embolizacji i jakoś minęło. Ciśnienie pod kontrolą, bo to najważniejsze.Trzeba czasu.Narazie musisz się oszczędzać, będzie wszystko dobrze.Magda B
gość
22-01-2016, 09:24:33

Dziekuje. Ja mam w maju. Bedzie dobrze musi
gość
22-01-2016, 18:27:12

Pozdrawiam serdecznie wszystkie osoby piszące bo łączy nas jeden wspólny temat pt.:tętniak".Niestety to ciężki temat ale trzeba go przeżyć i wierzyć że będzie dobrze.Jestem po 4 zabiegach /mam 2 tętniaki usytuowane w głowie/i czeka mnie jeszcze 5.Obydwa tętniaki do stentu i embolizacji.Zabiegi wykonywałam w Poznaniu u prof.Juszkata i spokojnie mogę każdemu polecić.Wspaniały człowiek i specjalista w tej dziedzinie.Warto pokonać kilometry i trafić w odpowiednie ręce fachowca/jestem z Gliwic/,ręczę za to co piszę.Kto nie wierzy to proszę poczytać w internecie o dokonaniach profesora i opinie o nim.Życzę wszystkim dużo zdrowia i pozytywnego myślenia ,że musi być dobrze.Nie wolno się bać to nie jest wszystko takie straszne,jak trzeba to przeżyje się wszystko a szczęście mamy takie ,że w chwili obecnej dzięki tomografii można wykryć wiele rzeczy i leczyć.GR.
gość
22-01-2016, 18:40:08

Sprostowanie do powyższego wpisu: ..czeka mnie 5-ty zabieg ,trochę to wygląda co napisałam jak jeszcze 5 zabiegów, na szczęście nie ,to już będzie ostatni.GR.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: