Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
13-02-2014, 14:34:17

Witam i jestem zdziwiona,ze czulas wszystko w czasie embolizacji.Ja mialam ich 3 i nic podczas zabiegu nie czulam.Podobne odczucia mialam podczas andiografi,ale tam nie bylo narkozy tylko znieczulenie miejscowe.Tak jak wspomnialam w czasie embolizacji nic nie czulam i osoby ktore mialy zemna w tym czasi rownierz nic nie czuly.Moze we Wroclawiu maja inna metode operowania.Zycze wszystkiego dobrego i zadnego bolu.E.
gość
13-02-2014, 14:42:51

Witam E powiedz jak to wszystko wygląda. przed zabiegiem bo panicznie się boje
gość
13-02-2014, 15:05:06

E. ty miałaś robioną embolizacje na pękniętym tętniaku i miałaś ogólne znieczulenie (narkozę) a tętniaki niepęknięte,planowane robią przy znieczuleniu miejscowym.Przy zabiegu nie wolno się ruszać ! Ja czułam i byłam świadoma co mi robią ale jak mówię może dlatego,że mój tętniak był wielki to może dlatego tak mnie bolało. Nad nieruszaniem da się zapanować, po prostu wiesz,że ci nie wolno i się nie ruszasz. I.
gość
13-02-2014, 18:51:44

Witam ja miałam embolizacje w Krakowie na Botanicznej i byłam usypiana do embolizacji angiografie miałam przed przy znieczuleniu dożylnym/ .
gość
13-02-2014, 18:54:24

Witam
Dziś odebrałam wynik, który potwierdził u mnie tętniaka w przekroju poprzecznym 8x6,8mm Sledziłam to formum, ponieważ w czerwcu zeszłego roku mąz mój przeszedł nagła pilną operację pękniętego tetniaka tetnicy przedniej. Niestety krwotok podpajęczynówkowy spowodował powikłania neurologiczne Jest uszkodzony mózg, mąż ma porażenie czterokończynowe, zespół psychoorganiczny, wodogłowie - siedzi na wózku. Co ja teraz zrobię - oboje z tą samą chorobą.
gość
13-02-2014, 19:34:40

Chciałam Cię troszeczkę pocieszyć.Jak czytałaś forum-to wiesz, że tętniaki wykryte wcześniej, niepowikłane krwotokiem są znacznie łatwiej wyleczalne.Ludzie po embolizacji wychodzą po kilku dniach ze szpitala i na ogół bez żadnych powikłań.Na pewno u Ciebie też wszystko się uda.Wyrazy współczucia dla męża, na pewno jemu i tobie jest ciężko.Mam nadzieję , że choć trochę odzyska sprawność po rehabilitacji. G.
gość
13-02-2014, 19:45:32

Gość 2014-02-13 19:51:44 Witam ja miałam embolizacje w Krakowie na Botanicznej i byłam usypiana do embolizacji angiografie miałam przed przy znieczuleniu dożylnym/ .
A jakiego miałaś tętniaka,dużego,pękniętego czy niepękniętego i planowany zabieg ? Bo już zastanawiam się czy nie byłam czasem jakimś królikiem doświadczalnym ? Bo cholernie się nacierpiałam !!! Miałam robioną angiografię z jednoczesną embolizacją przy znieczuleniu miejscowym ! Niedługo idę do lekarza to zapytam go dlaczego mnie nie "uśpili" Ile rzeczy człowiek się tu dowiaduje.....I.
gość
13-02-2014, 19:47:31

Dzieki za pocieszenie. Mąz mój miał czaszkę otwieraną wycięto mu kawa łek kości czaszki, który jest wszyty w brzuch. Stan jego zdrowia nie pozwala na wstawienie kości w ubytek czaszki. Ja od poniedziałku zaczynam z lekarzami neurochirugiem nie wiem jak to sie wszystko potoczy A
gość
13-02-2014, 20:12:44

Gość 2014-02-13 20:45:32
Gość 2014-02-13 19:51:44 Witam ja miałam embolizacje w Krakowie na Botanicznej i byłam usypiana do embolizacji angiografie miałam przed przy znieczuleniu dożylnym/ .
A jakiego miałaś tętniaka,dużego,pękniętego czy niepękniętego i planowany zabieg ? Bo już zastanawiam się czy nie byłam czasem jakimś królikiem doświadczalnym ? Bo cholernie się nacierpiałam !!! Miałam robioną angiografię z jednoczesną embolizacją przy znieczuleniu miejscowym ! Niedługo idę do lekarza to zapytam go dlaczego mnie nie "uśpili" Ile rzeczy człowiek się tu dowiaduje.....I.
Nie byłaś do końca królikiem doświadczalnym.Moja embolizacja odbywała się w Opolu, po pęknięciu , byłam nieprzytomna to nie wiem. W listopadzie miałam za to kontrolną angiografię i tylko miejscowe znieczulenie przy wkłuciu. Czułam okropny ból przy podawaniu kontrastu, piekący, rozpierający, głowa mnie bolała, ale marzyłam o tym,że był dobry wynik i wytrzymałam. Poza tym miejsce wkłucia krwawiło długo i ucisk lekarz wywołał ponowny ból.Wszystko jest do przeżycia,ale za rok znów mam to badanie i już teraz ,, drży" mi serce. Może trzeba się upomnieć o znieczulenie?Już widzę mojego neurochirurga dyskusje z nim. Na ogół mówi dwa słowa i tyle.G.
gość
13-02-2014, 21:02:36

Cześc to ja ta zBotanicznej miałam niepękniętego tetniaka wykrytego przy rezonansie zatok 5mmx4mm tetnica LICA . w kwietniu mam ponowną embolizacje tego tetniaka wstawienie stenta /po kontroli w grudniu ANGIOMR/wyszło ,że krew przepływa śladowo przy samej szyjce boje sie jak diabli ale nie mam innego wyjścia .

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: