Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
03-02-2014, 12:32:10

To super !!! Zobaczysz,trzy dni i będziesz w domciu :) Jedyną wadą tego zabiegu to ciągła kontrola i robienie tej okropnej angiografii :) ale czego się nie przecierpi,żeby tylko żyć,bo życie jest takie piękne :) Trzymam mooooocno kciuki,jak mnie i tylu innym osobom się udało to tobie też !!! Do usłyszenia :) Ilona
gość
03-02-2014, 19:05:22

Witam wszystkich,ktorzy posiadaja babe zegarowa w glowie.Od 2009 roku walcze z tetniakiem.Jestem po 3 embolizacjach i mam 26 sprezynek i 2 stenty w glowie.Jest dobrze nie mam zadnych uszkodzen neurologicznych(oprocz lekko poadajacej powieki prawej),ale z psychika jest gorzej.Caly czas towarzyszy mi strach,ze moze peknac(przy takie ilosci obcego ciala w glowie).Przy ostatniej embolizacj mialam mniej niz 50% na przezycie(mam go w miejscu srodczaszkowym ponoc najgorszym),ale ufalam mojemu lekarzowi i wierzylam ze przezyje.Wszystkim zycze aby mieli taka wiare jak ja w mojego lekarza.Zycze wam dobrego zakonczenia.Pozdrawiam.E.
gość
04-02-2014, 11:39:27

Witaj E. Z ciekawości zapytam czy masz jednego tętniaka czy więcej? Ja mam 10 sprężynek w jednym tętniaku i na szczęście mam jednego i to mi się wydawało ,że jest ich b. dużo ale ja mam dużego tętniaka 2,5 cm śr. ale 26 sprężynek ! to faktycznie dużo. Jak możesz to napisz ile masz lat,ja mam 49 (skończę w marcu) i czy twój tętniak był pęknięty (mój na szczęście nie pękł) Pozdrawiam Ilona
gość
04-02-2014, 16:40:59

Witaj ilona na imie mam Ela.Moj tetniak niby byl jeden ale dostal odnoge.Mam 54 lata,ale chcialabym jeszcze troch pozyc chocby dlatego ,ze mam dwoje wnuczat.Narazie jestem na rencie do 2016 roku(trafilam na pozadna p.doktor).Za dwa miesiace bede szla na angigrafie kontrolna to zobaczymy jak to sie tam wszystko ulozylo.Powiedz mi czy tez masz strach przed peknieciem czy juz zyjesz pewnie.Ja sie spotkalam z pacjentami ktorzy po pieciu latach mieli nowe tetniaki.Kazdy silny bol glowy to u mnie panika.Pozdrawiam Ela.
gość
04-02-2014, 17:14:38

Ela boję się cholernie ale staram się nie myśleć o tym paskudztwie.Głowa fakt,czasami boli ale TEN BÓL na pewno rozpoznamy,wiemy jaki jest straszny dlatego nie przejmuję się "jakimiś bólami" bo człowiek by chyba zwariował.Też nie pracuję ale renty mi nie dali.Też mam wnusię i synka 11 lat i też bardzo chcę żyć ! Nie dopuszczam żadnych złych myśli i wierzę,że uda mi się pokonać tą chorobę ! Ilona :)
gość
04-02-2014, 19:43:12

Dlaczego Ci niedali renty?Trzeba walczyc ze ZUS do konca.Moja sprawa miala wynik w sadzie,ale wygralam.Teraz mam spokoj.Jestem ciekawa w ktorym szpitalu mialas zabieg?Moje wykonuje we Wroclawiu na ul.Traugutta ,moj lekarz wciaz ten sam jest cudotworca.Nikomu tak jak jemu wierze.To bylo mjoe szczescie w nieszczesciu,ze go spotkalam.PozdrawiamE.
gość
04-02-2014, 20:00:02

Witam mam 41 lat i tetniaka po nieudanej embolizacji w kwietniu 2013 rok w krakowie za dwa miesiące mam miec wstawionego stenta ale bardzo się boje.
gość
05-02-2014, 09:05:30

Witam w gronie i rozumie jaki strach siedzi w Tobie.Trzeba wierzyc ze bedzie dobrze.Ja w czasie jednego zabiegu mialam dokladane 9 sprezynek i 2 stenty.Udalo sie i wieze ze tak samo bedzie z Toba.Daj znac jak bedziesz juz po.Powodzenia.E.
gość
05-02-2014, 18:43:44

Ela renty mi nie dali bo powiedzieli,że nie mam poważnych ubytków a sam tętniak nie kwalifikuje się do otrzymania renty. Ja jestem z Łodzi i zabieg miałam robiony w szpitalu im. Barlickiego.Jestem pod opieką dr.Krzysztofa Tybora (podobno b. dobry) ale embolizację robił mi dr.radiolog p. Jarosław Chrząstek.Jeden robił a drugi czekał w pogotowiu w razie jakby mi pękł bo dr. Tybor jest specjalistą w otwieraniu głowy i nie tylko.Na szczęście nie pękła ta moja bomba :) Po trzech m-cach miałam kontrolną angiografię i wyszło,że tętniak jest zamknięty i krew nie napływa i że nie ma ich więcej.Następną mam zrobić około sierpnia-września br. Nie wiem Elu ale my chyba nigdy nie będziemy mieli pewności,że zostaliśmy całkowicie wyleczeni bo cały czas te cholerne tętniaki mogą się odnawiać :( Pozdrawiam Cię i nową panią też ! Wszystko będzie ok !
gość
05-02-2014, 19:01:12

Pijany kierowca wjechal w rodzine i zabil matke: http://a.martino.pl/wjechal_w_matke_z_dziecmi - czytaj wiecej :(

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: