Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
23-01-2014, 09:14:26

Dostałem raz piłka i z łokcia ale lekko to było gorzej jak kosiłem w pracy i nie zauważyłem tablicy i bach ;p kolega mnie namawiał na stuki walki bez kontaktu że nie muszę z nikim walczyc tylko rekreacyjnie sobie ćwiczyć uderzenia i kopnięcia w powietrze co sądzicie?
gość
24-01-2014, 07:53:04

rozmawiałem ostatnio z lekarzem i powiedział mi ze jak tętniak sie rekanalizuje to nie że cały tylko są lekkie nacieki i nawet wtedy nie zawsze jest sie kierowanym do ponownej embolizacji
gość
25-01-2014, 12:41:29

Gość 2014-01-13 12:54:12 witam mam 43 lata jestem kobieta połtora roku temu miałam operacje klipsowania tetniaka mozgu prawej tetnicy po operacji przez okres połroczny rehabilitowałam sie wpadłam w depresję nie mam zadnych niedowładow ani innych skutkow pooperacyjnych , jednak w sierpniu tego roku przeszłam kolejna op czyszczenia kosci czołowej z powodu trunego gojenia sie rany i dlaczego o tym wszystkim pisze , poniewaz od kilku dni mam zawroty głowy silne i mdłosci moje obawy wiadoma rzecza jest zwiazane sa oczywiscie z przebytym zabiegiem klipsowania lekarze neurochirurdzy nie wyjasnili mi dokladnie czy istnieje ryzyko z klipsem na tetniaku czy takowy moze ulec ''awarii i czy klipsowany tetniak moze ponownie spowodowac krwotok podpajeczynowkowy , ktory nastapił przed operacją t5o bardzo wazne dla mnie boję vsie zwyczajnie o zycie
Widze ze pani przeszla to samo co ja jest pani nieco nlodsza 2 lata temu rowniez mialam klipsowanego tetniaka i tak jak pani boje sie zeby znow cos sie nie wydazylo. MB
gość
25-01-2014, 12:47:57

Gość 2014-01-13 15:14:01 pani Jolu mamy bardzo podobne przezycia ja doswiadzczyłam tez tego samego mam na imie ania i mozemy sie wymienic w
razeniami czy porozmawiac byłoby mi miło Ania
Aniu jak sie dowiedzialas o tetniaku i ile masz lat ? Jola
Początkujący
28-01-2014, 20:56:45

Witam.
Mam pytanie do forumowiczów których dotknęła ta paskudna choroba, lub ich bliskich. Jak długo może trwać śpiączka po wylewie, sama operacja za klipsowania odbyła się bez problemów tylko wylew dwa dni po operacji zrobił spustoszenie wylało się dużo krwi.
Czytałem o tym że mózg w miarę upływu czasu potrafi się odbudowywać, czy ktoś zna odpowiedź na to pytanie ?
gość
29-01-2014, 21:56:40

Witam.
Mam tętniaka , o którym dowiedziałam się przez przypadek . Za tydzień mam operacje . Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze . Bardzo się boję . Pozdrawiam wszystkich , którzy zmagają się z tym samym problemem co ja .
gość
30-01-2014, 18:57:38

W jaki sposób dowiedziałaś się o tętniaku ? I jak możesz to napisz jaki duży jest i w jakim miejscu i jaki będziesz miała zabieg (klips czy embolizacja). Na pewno wszystko będzie dobrze i nie bój się tylko myśl pozytywnie !!! Pozdrawiam i daj znać jak będzie po wszystkim Trzymam kciuki :) Ilona
gość
30-01-2014, 21:02:04

Przez dwa dni silny ból głowy , wysokie ciśnienie . Drętwienie prawego policzka i ;ciężka '' prawa powieka . Lekarzowi nie podobało się moje oko . Skierował mnie do neurologa ( od tej chwili wszystko było na pilnie ) . Tętniak śr.0,4cm. zlokalizowany w miejscu lewej MCA, skierowany bocznie i ku dołowi. Będą mi otwierać czaszkę . Resztę dowiem się przed operacją . Pozdrawiam cieplutko . Danusia .
gość
02-02-2014, 11:38:08

Danusiu bedzie dobrze i nie ma innej opcji!! ...jestem z Toba dwa lata temu mialam wylew a po 10 dniach operacje w krakowie, teraz jest ok pracuje z Toba tez tak bedzie zobaczysz pozdrawiam i trzymam za Ciebie kciuki jola
gość
03-02-2014, 09:15:31

Dziękuje Joli i Ilonie za słowa pocieszenia i otuchy .
Będę miała robioną embolizacje . Dam znać . jak będę już w domu . Pozdrawiam Was cieplutko . Danusia .

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: