Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
14-09-2013, 20:41:50

Witam, od dłuższego czasu bardzo boli mnie głowa, miałam robioną tomografię, rezonans, i podierany plyn mózgowo rdzeniowy, badania nic nie wykazały. po powrocie ze szpitala ból nie ustąpił, ale było jakby trochę lepiej. teraz znów jest to samo a najgorsze, że żadne tabletki nie pomagają, lub bardzo słabo. Jestem zmęczona i przestraszona, cały czas myślę czy to normalne, i czy rzeczywiście migrena może trwać tak długo i być tak uciązliwa. Czy zrobić znów badania? Sama już nie wiem, Jeśli ktoś może odpisać czy też ma takie napady migreny to bardzo będę wdzięczna. Pozdrawiam wszystkich.
gość
15-09-2013, 08:40:21

Może zmień lekarza neurologa, poszukaj specjalisty od migren, migrena mojej siostry trwa nawet 3 dni, tragedia żadne leki nie pomagają, nawet te specjalne na migrenę i podawali jej morfinę i nic, po prostu musi to przetrwać, chodzi na akupunkture i łyka jakieś zioła to na tyle pomaga że do pracy w ostatnim dniu ataku jest się w stanie dowlec. Przykra sprawa, mogą to być napady padaczki ktoś sugerował ale po EEG wyeliminowali tę ewentualność, poczytaj w necie popytaj znajomych bliższych i dalszych, lekarza rodzinnego, znajome pielęgniarki może ktoś coś skojarzy wymyśli. A robiłaś badanie na boleriozę??
gość
15-09-2013, 09:43:11

Witam, i dzięki za odpowiedż. No właśnie nie robiłam i chyba muszę to sprawdzić. I zdaję sobie sprawę, że migreny bywają okropne, i współczuję Twojej siostrze, bo wiem jak ciężko normalnie funkcjonować. Pozdrawiam.
gość
29-09-2013, 10:00:12

Witam proszę o odpowiedź czy ktoś z was po embolizacji /operacji wrócił do pracy ? do sportu ? ja miałem 2 lata temu embolizacjię i obecnie gram sobie w kosz anie powiem czasem ostro daje na meczu sobie popalić
Początkująca
29-09-2013, 20:08:14

Jestem po embolizacji, która miałam ponad pół roku temu. Pracuję, funkcjonuję jak wcześniej staram się jedynie unikać większych wysiłków fizycznych poza tym normalne życie jak zalecił mi lekarz.
ebea
gość
30-09-2013, 03:54:06

Dzięki za odpowiedź;) Ja 2 lata po embolizacji mi powiedzieli bym tylko jeszcze zbyt ciężkich rzeczy nie podnosił a po kontrolnej pogratulowali i powiedzieli ze mogę normalnie zyć
gość
03-10-2013, 06:02:03

Lekarz mi powiedział ze nie mogę na siłownie chodzic tylko nie sprecyzował czy cwiczenia siłowe tez odpadaja typu pompki
gość
10-10-2013, 18:13:23

witam mam 32 lata i ja jestem po dwóch embolizacjach tętniaków mózgu w tym jeden pękł w trakcie embolizacji, to było w kwietniu tego roku, mam jeszcze trzeciego tętniaka ale narazie do obserwacji, od września wróciłam do pracy i funkcjonuje normalnie :), czasami boli mnie głowa ale taki słaby ból że 2 ap ap i po bólu:) za dwa tygonie mam kontrolną angiografię dsa w szpitalu, trzymajcie kciuki:)
gość
11-10-2013, 14:38:11

Gość 2013-10-10 20:13:23 witam mam 32 lata i ja jestem po dwóch embolizacjach tętniaków mózgu w tym jeden pękł w trakcie embolizacji, to było w kwietniu tego roku, mam jeszcze trzeciego tętniaka ale narazie do obserwacji, od września wróciłam do pracy i funkcjonuje normalnie :), czasami boli mnie głowa ale taki słaby ból że 2 ap ap i po bólu:) za dwa tygonie mam kontrolną angiografię dsa w szpitalu, trzymajcie kciuki:)
hej a jak o nich się dowiedziałaś?
gość
12-10-2013, 18:08:31

A gdzie pracujesz?Ja ostro grałem w kosza przez ostatnie 2 miesiace

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: