Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
05-07-2013, 18:16:56

Gość 2013-07-05 14:49:19 Nie pękł mi dowiedziałem się przy okazji (badaniu TK głowy )
miałes objawy jakies że zrobiłes TK??
gość
06-07-2013, 04:35:27

Pisałem już o tym tak miałem bóle głowy czasem i opadająca powieka
gość
11-07-2013, 14:04:43

witam, tak czytam i czytam wasze posty i zazwyczaj staram się z dystansem podchodzić do forum, ale ja po swojej embolizacji nie dostałam żadnych zaleceń dotyczących życia po zabiegu. Mój tętniaczek został wykryty przypadkowo, miałam dość mocne bóle głowy, na rm skierował mnie neurolog. o rodzaju operacji miałam zdecydować sama. 26.06 miałam embolizację przeprowadzoną w Rzeszowie bez żadnych problemów.3 doby i wyszłam do domu. Tydzień później poszłam na budowę, mąż zakładał ze szwagrem drzwi i.... poleciała mi na głowę nie przymocowana jeszcze drewniana futryna drzwi... ogłuszyło mnie dosyć mocno, bolało, ale tylko chwile, nie straciłam przytomności, ale teraz jak czytam forum zaczynam się bać,zwłaszcza że boli nie tył głowy, nic strasznego, ale budzi strach, może ma ktoś podobne doświadczenia??
gość
11-07-2013, 22:40:37

no jak widzisz, mowa była o chłopaku uprawiającym piłkę nożną. Lekarze nie widzieli przeciwwskazań do kontynuowania, a w wyniku nieszczęśliwego wypadku i mocnego wstrząśnienia mózgu i powikłań po , nie ma Go już z nami..... uważaj na siebie. Najlepiej będzie jeśli udasz sie z tym do lekarza i zapytasz go. My tutaj jesteśmy tylko opiniotwórczy i dzielimy sie przypadkami z naszego życia. A jak widać każdy przypadek jest indywidualny... pozdrawiam i zdrówka Ci życzę !!
gość
12-07-2013, 18:21:40

Witam, ponownie, byłam właśnie dziś u lekarza, który mnie operował, potwierdził, że nic mi nie grozi. Za pół roku mam się zgłosić na kontrolną angiografię a jeśli bóle głowy nasiliłyby się to zalecił wizytę u neurologa i tomografię, chyba samemu trzeba zacząć studiować medycynę
pozdrawiam i wzajemnie życzę zdrówka
S.
gość
14-07-2013, 10:37:06

Witam. Mój tato jest po embolizacji, peknietego tetniaka.
Tez wyszedł po 3 dobach od zabiegu. Mam pytanie czy zmęczenie i senność, rozkojarzenie, lekki ból, to normalne objawy oraz po jakim czasie mijają.
gość
14-07-2013, 17:53:44

Kochani mam pytanko. Czy mimo wykrytego tętniaka mogę zrobić sobie tatuaż?? Miałam to w planach od dłuższego czasu, ale że pojawiła się diagnoza tętniaka zastanawiam się czy mogę. Mój tętniak jest mały i póki co jestem pod obserwacją i embolizacja będzie tylko jeśli tętniak zacznie rosnąć. Czy ktoś z Was po diagnozie robił sobie tatuaż?? Wiem pytanie dość nietypowe ale ten tatuaż ma upamiętnić kogoś dla mnie bardzo ważnego.
gość
14-07-2013, 22:25:33

Gość 2013-07-14 19:53:44 Kochani mam pytanko. Czy mimo wykrytego tętniaka mogę zrobić sobie tatuaż?? Miałam to w planach od dłuższego czasu, ale że pojawiła się diagnoza tętniaka zastanawiam się czy mogę. Mój tętniak jest mały i póki co jestem pod obserwacją i embolizacja będzie tylko jeśli tętniak zacznie rosnąć. Czy ktoś z Was po diagnozie robił sobie tatuaż?? Wiem pytanie dość nietypowe ale ten tatuaż ma upamiętnić kogoś dla mnie bardzo ważnego.
hej a w jakim jetses wieku i w jakich okolicznościach się o nim dowiedziałaś?
gość
15-07-2013, 12:35:11

Ten dla Ciebie wazny , moze zdarzyc sie , ze bedzie mial kiedys nowa dziewczyne , moze zone , wiec zastanow sie co do tego makijazu.
Jestes pod wplywem chwili i emocje podpowiadaja Tobie takie uwiecznienie czyjegos imienia.Zastanow sie ,tatuaz trudno usunac, postaw sie w sytuacji pozniejszej , co na to powie Twoj nastepny chlopak,bo tatuaz jak domyslam sie ma byc widoczny.Zrob probe ,narazie taki zmywalny , jesli znajomosc przetrwa rok to wtedy podejmij decyzje.
Dla mnie wazny jest Einstein czesto robilam sobie dlugopiseem " tatuaz" na klasowki - E= m x c kwadrat
gość
15-07-2013, 18:02:30

Mam 27 lat przypadkowa diagnostyka migreny wykazała tętniaka. A tatuaż nie ma upamiętniać faceta (jestem co prawda mężatką od 7 lat) tylko moich zmarłych rodziców. Obecnie mija 20 lat od ich śmierci i chciałam to podkreślić tatuażem, który ma mi ich przypominać.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: