Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
23-06-2013, 12:12:02

Gość 2013-06-23 02:03:23 mój Brat udzielał się na tym forum. Uprawiał sport i dosyć szybko wrócił na boisku. Jakiś czas temu doznał urazu glowy. Rozcięty łuk oraz wstrąśnienie mózgu. Wystąpiły powikłania i niestety ........ nie ma Go już wśród nas. Mimo zapewnień lekarzy szanujcie drugą szansę, która dostaniecie. Cieszę się jedynie z tego, że Brata zabiła pasja. Trzymajcie sie i zdrowia wszystkim !!!!!!!
chodzi o to???
kilka postów wyżej dzieliłem się z Wami moimi przeżyciami i szybkim powrotem do sportu po zaklipsowaniu tętniaka. w ostatni weekend doszło u mnie do niemiłejj sytuacji. bramkarz całą swoją siła wpadł we mnie i uderzył kolanem w twarz. Dalej nic nie pamiętam. Straciłem przytomność na około 3 godziny i obudziłem się w szpitalu ze wstrząśnieniem mózgu oraz rozbitym lukiem brwiowym. W szpitalu przeleżałem 4 dni. Mam nadzieję, że nie poniesie to za sobą żadnych konsekwencji odnośnie mojego zaklipsowanego tętniaka. Czekają mnie 2 tygodnie przerwy od gry, przy okazji będę cały czas monitorowany przez neurochirurga. Gdy pytałem lekarza o jakiś wpływ jego mina nie była optymistyczna. Macie jakąś wiedzę na ten temat? ( związek tętniaków z wstrząsnieniami mózgu)
gość
23-06-2013, 19:18:42

dokładnie o to ..
gość
23-06-2013, 22:38:37

Wielka strata dla rodziny, wieczne odpoczywanie racz Mu dac Panie.
Zamienilam z Nim kilka zdan na temat kraniotomii czyli otwarcia kosci czaszki ,odpowiedzial , ze kosc nie byla wyjeta.
W jakim klubie gral Brat?Pozostancie w spokoju
gość
23-06-2013, 22:58:17

Fakt strata ogromna.. Kilkanaście dni przed ślubem, plus wielka szkoda dzieciaczka ktore w drodze. Synek nigdy nie zobaczy i bedzie pamietal Tate tylko ze zdjec i opowiesci.
gość
26-06-2013, 13:40:41

Mój tętniak ma 3 mm i podobno nie podlega embolizacji. Mam 27 lat a tętniaka wykryto u mnie przez przypadek gdy zemdlałam w trakcie migreny zrobiono mi rezonans i on pokazał że jest tętniak. Miałam w lutym angiografię, która potwierdziła że tętniak ma 3 mm na 2,6 mm. A to że to bomba zegarowa takie krążą opinie. Bo wszak nigdy nie wiadomo czy nie pęknie. Lekarz twierdzi że małe nie pękają ale dwóm osobom w mojej rodzinie jednak pękły.
gość
26-06-2013, 13:41:09

Mój tętniak ma 3 mm i podobno nie podlega embolizacji. Mam 27 lat a tętniaka wykryto u mnie przez przypadek gdy zemdlałam w trakcie migreny zrobiono mi rezonans i on pokazał że jest tętniak. Miałam w lutym angiografię, która potwierdziła że tętniak ma 3 mm na 2,6 mm. A to że to bomba zegarowa takie krążą opinie. Bo wszak nigdy nie wiadomo czy nie pęknie. Lekarz twierdzi że małe nie pękają ale dwóm osobom w mojej rodzinie jednak pękły.
gość
27-06-2013, 14:52:29

O ja .. szkoda chłopa.. współczuje;( nie powiem ale przycieło mi to skrzydełka jeśli chodzi o sport taki
gość
27-06-2013, 14:56:45

Powiedz mi ale te powikłania miały związek z tętniakiem ?
gość
27-06-2013, 15:56:01

miał związek. silne uderzeniu kolanem w głowe spowodowało mocne wstrząśnienie mózgu. Brat kilka godzin był nieprzytomny. lekarz twierdził ze zostało coś uszkodzone w miejscu klipsowania i nastąpiło jakieś sączenie się z tego miejsca po kilku dniach od wypadku.. Niestety było dosyć duże i Brat już rano nie wstał..
gość
27-06-2013, 16:04:21

Generalnie taki przypadek mógł wydarzyc się jeden na milion. Brat miał pecha, że trafiło akurat na Niego z tym zderzeniem. Nie wykorzystał swojej drugiej szansy na życie. To był Jego wybór i wiedział, że jakieś ryzyko występuje zawsze. Zamiast weselicha mamy żałobe. Być może niech ten przypadek będzie przestrogą dla innych. pozdrawiam Was i wszystkim życzę duuuuużo zdrowia i więcej szczęścia !!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: