Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4113)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
11-05-2013, 18:23:47

przez przypadek
gość
12-05-2013, 11:17:57

kilka postów wyżej do Pana Piłkarzyka ( 23 lata) - Nie boisz się tak szybkiego powrotu ?? piłka nożna to przecież bardzo kontaktowy sport ( duże prawdopodobieństwo zderzenia się głowami, odbijanie mocnych uderzeń piłki głową) . Jak wyglądało Twoje leczenie i dochodzenie do zdrowia?? Doszło u Ciebie do jakiś zmian w osobowości? Zastanawia mnie również brak odczuwalnych przez Ciebie objawów...Trzeba przyznać, że jesteś niezwykłym przypadkiem.. od listopada do kwietnia to bardzo krótki okres czasu po takim wypadku. napawasz wielkim optymizmem.
gość
12-05-2013, 14:40:33

Gość 2013-05-11 20:23:47 przez przypadek
a mozna wiedziec jak sie doweidziales?
gość
12-05-2013, 20:17:19

odpowiadam .. Obawy były, pierwsze kroki były bardzo trudne, jakaś blokada była i ciężko było się przełamać. Ciężka praca, wiara a do tego świadomość, ze jest to coś co robi się od dziecka i jest to sposób na życie pozwoliły podnieść się i walczyć o marzenia. Leczenie? Standardowo... Lekarz twierdził, że nie widzi szans powrotu na boisko, a jeżeli będę mógł to na pewno nie wyczynowo i nie na takim obciążeniu. Od chwili gdy tylko można było pracował ze mną rehabilitant i psycholog. Do tego codziennie miałem przy sobie rodzinę, znajomych dodatkowo cały zespół i zarząd dawał wiarę, że czekają na mnie i nie odwrócą sie plecami, że jestem ważnym elementem w ich układance i będą czekali ( nieważne czy będą to miesiące, rok, dwa - miejsce będzie dla mnie cały czas , dostałem od nich ogromny kredyt zaufania) .. osobowość - na pewno zrobiłem się bardziej nerwowym i wybuchowym charakterem, na przykładzie boiska - nigdy nie należałem do kolekcjonerów kartek, a teraz zbieram je jak na zamówienie za dyskusje z sędziami itp. W domu również łatwo wyprowadzić mnie z równowagi. W szpitalu po operacji i wybudzeniu również byłem nieznośny. Lekarz twierdził, że to normalne.
gość
13-05-2013, 15:12:32

To ty M , chyba poznaje Ciebie, nie do wiary a myslalam ,ze juz tutaj nie zagladasz. Na przykladzie pilkarza chyba rozwialy sie Twoje watpliwosci , mozesz wrocic do uprawiania sztuk walki .Tak to wlasnie minely juz dokladnie 2 lata w maju od embolizacji u Ciebie. Pilkarz mial znacznie niebezpieczniejsza sytuacje bo musieli mu otwierac czaszke metoda kraniotomii. Musze go zapytac czy juz ma wstawiona brakujaca wycieta czesc czaszki , obecnie wstawiaja plastikowa plytke.
Napisz M jak obecnie czujesz sie , pozdrawiam JK
gość
13-05-2013, 18:45:06

nie chce Cię zamartwiać, ale lekarz pytał mnie czy nie uprawiam czasami boksu lub podobnych sztuk gdzie narażona jest głowa na mocne i częste uderzenia. - stwierdził, że mogę zapomnieć o takich sportach jeśli nie chce skończyc w ziemi lub zostać roślinką na wózku do końca życia. Uzupełnienia w czaszce? nic mi nie wstawiano .. nie było takiej potrzeby. i ani razu nikt mi o tym nie wspominał. a tak na marginesie... Odczuwacie ból na zmianę pogody??
gość
15-05-2013, 18:23:42

Tak ,ja odczuwam jak sie pogoda zmienia ..załuje ze zapaliłem rozmawiałem ze swoim lekarzem to powiedizał że przez tak krótki okres czasu nie powinno sie nic stać o ile rzuce palenie.JK czuje sie fajnie no oprócz tego że popalam wczoraj zapaliłem wiecej i łowa bolala strasznie;(
gość
15-05-2013, 21:09:56

Gość 2013-05-15 20:23:42 Tak ,ja odczuwam jak sie pogoda zmienia ..załuje ze zapaliłem rozmawiałem ze swoim lekarzem to powiedizał że przez tak krótki okres czasu nie powinno sie nic stać o ile rzuce palenie.JK czuje sie fajnie no oprócz tego że popalam wczoraj zapaliłem wiecej i łowa bolala strasznie;(
a można wiedzieć jak sie dowiedziałeś o chorobie?
gość
16-05-2013, 16:07:38

przypadkiem, opadła mi powieka i bolała głowa pojechałem do spzitala a tam wyłapali
gość
19-05-2013, 11:02:36

jestem po operacji bardzo dużego tetniaka pracowałem 52 lata i byłem okresie 1,5 roku bez pracy interesuje mnie co będzie ze mną dalej przyjdą lekarze i powiedzą szykuj sie stary bo dla ciebie przeniedzy nie przewidejemy był ktoś w takiej albo w podobnej szytucji

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: