Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
11-04-2013, 09:21:25

Mam pytanie, czy uczucie kłucia podczas mocnego trzepania głowy z lewej na prawa stronę, uczucie jakby mózg sie obijał o czaszkę to cos złego (boli tylko przy tym bardzo mocnym trzepaniu). Od kad pamietam mam chore zatoki (sluz płynie po gardle itp)
czy poprostu to juz hipochondria?
gość
20-04-2013, 08:40:43

Cześć! Moj chłopka jest po embolizacji pęknietego tetniaka mózgu. Długo wracał do zdrowia ale wszytsko jest z nim teraz w porzadku. Niestety po kontrolnej angiografii okazało sie ze czeka go druga operacja. Prosze powiedzcie czy ktos z was był w takiej sytuacji? czy podczas oczekiwania na druga embolizacje jest duże ryzyko ze tetniak znowu peknie? Czy moj chłopak bardzo musi na siebie uważac? Nasz lekarz nie jest zbyt rozmowny i naprawde ciezko cos od niego wyciągnac... Bardzo proszę o odpowiedz. Ala
gość
20-04-2013, 08:42:48

Gość 2013-04-20 10:40:43 Cześć! Moj chłopka jest po embolizacji pęknietego tetniaka mózgu. Długo wracał do zdrowia ale wszytsko jest z nim teraz w porzadku. Niestety po kontrolnej angiografii okazało sie ze czeka go druga operacja. Prosze powiedzcie czy ktos z was był w takiej sytuacji? czy podczas oczekiwania na druga embolizacje jest duże ryzyko ze tetniak znowu peknie? Czy moj chłopak bardzo musi na siebie uważac? Nasz lekarz nie jest zbyt rozmowny i naprawde ciezko cos od niego wyciągnac... Bardzo proszę o odpowiedz. Ala
a w jakim jest wieku? i czy wcześniej miał jakies objawy?
gość
20-04-2013, 09:21:38

jest w wieku 27 lat miewał migreny wczesniej ale lekarze to bagatelizowali. Proszę o odpowiedz czy któs rowzniez czekał na drugą embolizacje? Ala
Początkująca
21-04-2013, 10:40:04

adelleda 2013-04-08 18:38:09 Miałam zleconą tomografie komputerową głowy z kontrastem z powodu zawrotów głowy i wymiotów (trwało to tydzień) i tak się dowiedziałam. Jak to powiedział mój lekarz prowadzący: 'przypadkowe znalezisko' :D
Witam, też tak miałam, bóle głowy do diagnozy i wrażenie jakby mózg obijał się o czaszkę. W badaniu TK stwierdzono tętniaka. Teraz jestem po jego embolizacji ale nadal miewam to odczucie obijania się mózgu zwłaszcza podczas zasypiania.
ebea
Początkująca
21-04-2013, 10:44:50

Gość 2013-04-11 11:21:25 Mam pytanie, czy uczucie kłucia podczas mocnego trzepania głowy z lewej na prawa stronę, uczucie jakby mózg sie obijał o czaszkę to cos złego (boli tylko przy tym bardzo mocnym trzepaniu). Od kad pamietam mam chore zatoki (sluz płynie po gardle itp)
Witam, też tak miałam, bóle głowy do diagnozy i wrażenie jakby mózg obijał się o czaszkę. W badaniu TK stwierdzono tętniaka. Teraz jestem po jego embolizacji ale nadal miewam to odczucie obijania się mózgu zwłaszcza podczas zasypiania.
ebea
gość
21-04-2013, 19:50:32

ebea 2013-04-21 12:44:50
Gość 2013-04-11 11:21:25 Mam pytanie, czy uczucie kłucia podczas mocnego trzepania głowy z lewej na prawa stronę, uczucie jakby mózg sie obijał o czaszkę to cos złego (boli tylko przy tym bardzo mocnym trzepaniu). Od kad pamietam mam chore zatoki (sluz płynie po gardle itp)
ale to wrażenie miałaś samo z siebie, czy jak ruszałas gową mocno?. bo ja mam tylko przy bardzooo mocnym trzepaniu i to nie zawsze, samo z siebie bólu nie mam.
gość
25-04-2013, 18:05:59

Gość 2013-04-21 21:50:32
ebea 2013-04-21 12:44:50
ale to wrażenie miałaś samo z siebie, czy jak ruszałas gową mocno?. bo ja mam tylko przy bardzooo mocnym trzepaniu i to nie zawsze, samo z siebie bólu nie mam.
samo z siebie,
Wtajemniczony
25-04-2013, 18:45:14

Witam, takie bóle głowy przy wukonywaniu gwałtownych ruchów glową lub schylaniu to typowy objaw chorych zatok, trzba to po prostu sprawdzic, a nie od razu podejrzewać najgorsze.
gość
28-04-2013, 13:56:42

jerzy.jan 2013-04-25 20:45:14 Witam, takie bóle głowy przy wukonywaniu gwałtownych ruchów glową lub schylaniu to typowy objaw chorych zatok, trzba to po prostu sprawdzic, a nie od razu podejrzewać najgorsze.
To prawda, trzeba znaleźć przyczynę, która może być różna

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: