Gość 2013-03-08 01:13:12 Mam niskie ciśnienie, czy przy tętniakach zawsze jest wysokie. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Gość 2013-03-08 01:13:12 Mam niskie ciśnienie, czy przy tętniakach zawsze jest wysokie. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Treść zablokowana przez moderatora
Gość 2013-03-15 20:59:50 Madziu , ja tak bardzo potrzebuje Twojego wsparcia , tez jestem mama z tetniakiem. Jestem w beznadziejnej sytuacji , zyje w stresie , leku i nie mam pewnosci czy dozyje nastepnego dnia , dlatego zyje tak jakby to byl moj ostatni dzien zycia . Wiecej napisalabym na @, lecz jak przekazac , pozdrawiam mamusie , zycze coraz bardziej poprawiajacego sie stanu zdrowia.
Gość 2013-03-16 15:40:09 do goscia 4 3 14:5
...idz ty lepiej kozioleczku szukac swego Pacanowa...beee.... Finlandii....
Cudze chwalicie swego nie znacie ...
Mamy w kraju wybitnych specjalistow neurologow , neurochirurgow , nie bede wymieniac nazwisk gdyz lekarze ci znani sa ze wspanialych osiagniec w dziedzinie leczenia anomalii mozgowych, wymienic mozna miasta Warszawa , Lublin, Poznan, Bydgoszcz. Tu na watku podawane sa nazwiska lekarzy i wspaniale pochlebne opinie wdziecznych pacjentow.
Tak , embolizacje tetniakow u mlodych osob przeprowadza sie poprzez tetnice udowa wprowadzajac material embolizacyjny do tetniaka, nigdzie na swiecie nie otwiera sie czaszki bez potrzeby , chyba , ze doszlo do pekniecia tetniaka i krwawienia podpajeczynowkowego.
Mowiac o osobach mlodych mam na mysli wiek do lat 50 , w starszym wieku istnieje ryzyko ze wzgledu na kruchosc tetnic spowodowanych zlogami cholesterolu dlatego embolizacja nie moze byc podjeta ze wzgledu na mozliwosc wystapienia powiklan.
Czesto bywa , ze tetniak nigdy nie peknie, zyje sie z nim dlugie lata , a jesli zdarzy sie nieszczescie , wykonywane jest klipsowanie przez otwarcie czaszki metoda kraniotomii.Rozumiem i wspolczuje osobom z tetniakiem,ktore zyja w niepokoju , pozbawione mozliwosci embolizowania , do tych osob ja tez zaliczam sie , z roznych przyczyn , trudny dostep do tetniaka , wielkosc ,kruchosc tetnic , " dorosly" wiek . Pozdrawiam serdecznie wszystkie osoby chore oraz zdrowe,zaufajcie naszym lekarzom, to naprawde wspaniali znawcy i specjalisci od leczenia chorob mozgowych.
Mialam nie podawac nazwisk lecz kilka wymienie prof Juszkat , prof Harat , prof Hagner , docent Szajner, prof Podgorski.
adelleda 2012-08-15 12:34:35 Idz lepiej do lekarza jesli masz jakies obawy. Duzo osob czasem boli glowa i niekoniecznie jest to tetniak. Ja z kolei mam tetniaka a na bol glowy nigdy sie nie uskarzalam.
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.