Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
27-08-2012, 19:04:57

Jeśli możesz to napisz co się dzieje z mamą. Cały czas o was myślę .
Początkująca
27-08-2012, 19:34:00

Bardzo słyszy, jest rozdrażniona, nerwowa, podniecona.
trzeba jej krzyczeć do ucha żeby cokolwiek usłyszała
gość
28-08-2012, 08:17:07

barbara1.5 2012-08-27 21:04:57 Jeśli możesz to napisz co się dzieje z mamą. Cały czas o was myślę .
Byliśmy wczoraj i lekarz powiedział że jest bez zmian, stan stabilny podają silne leki okazało sie ze lekarka źle zrozumiala neurochirurgow bo oni nie sa pewni czy ten tetniak fakycznie krwawi... mozliwe jest że krwawi ale narazie obrzek tamuje to bo mozg jest okropnie spuchniety, nadal ma lewa źrenice powiększona. Tomografie robia jutro poniewaz nie oplaca sie jej robic codziennie bo mozg tak szybko raczej tym sobie nie poradzi. Wytłumaczył po co te rurki wszystkie i dlaczego ją podtrzymuja sztycznie przy zyciu. Te leki ktore je podaja sa tak silne ze nie byla by w stanie sama oddychac a oni mozgu nie chca meczyc wiec jest w tej spiaczce . Jest tez mozliwosc ze sie nie obudzi z niej. Ale narazie o tym nie myslimy chcemy tylko zeby ta opuchlizna zeszla i mogli go porządnie zaklipsowac. Prosimy o modlitwe
Początkująca
28-08-2012, 09:59:57

Modle się . Trzeba ufać , że będzie dobrze.
gość
28-08-2012, 18:45:47

barbara1.5 2012-08-28 11:59:57 Modle się . Trzeba ufać , że będzie dobrze.
jutro robia tomografie i zadecyduja co dalej
Początkująca
28-08-2012, 19:21:07

barbara1.5 2012-08-26 21:52:33 Ja nie straciłam przytomności; mówino mi ,że odpowiadałam na pytania, że był ze mną kontakt, ale je nie pamiętam tego . Pamiętam tylko małe fragmenty. W listopadzie będę miała badanie kontrolne. Czy jest ktoś na forum kto miał już takie badanie ? Bo słyszałam , że będzie to badanie polegajace na tym , że wprowadzają ,,prowadnicę"?w tętnicę udową tak jak przy embolizacji . Lecz tym razem nie usypiają. Chciałabym wiedzieć czy to jest bolesne .
Witaj. Dziwi mnie że podczas embolizacji byłaś ,,uśpiona,, u nas zabieg wykonuje się ,,na żywca,, a konkretnie ze znieczuleniem miejsca wkłucia. Badanie kontrolne przeprowadza się dokładnie tak samo jak jest wykonywana embolizacja. Mój tatuś miał już robione 3 razy i teraz pod koniec września idzie na kolejną kontrolę. Mówi że boli tylko miejsce po wkłuciu, a podczas całego badania nie boli nic, tylko dziwne uczucie kiedy wpuszczają kontrast.Życzę zdrówka, pozdrawiam
Początkująca
28-08-2012, 19:34:53

Mówiono mi, że usypiani są pacjenci podczas embulizacji. dlatego by nie poruszyli się , kichnęli itp. Ciekawi mnie jeszcze jak długo zostaje się na oddziale po badaniu? Czy tego samego dnia wraca się do domu? Czy następnego ?
Dziękuję i pozdrawiam!
Początkująca
28-08-2012, 21:24:14

Mój tatuś nie był usypiany do embolizacji. A co do badania to Na oddział idzie się (przynajmniej u nas w Łodzi) jeden dzien przed badaniem, na drugi dzien odbywa sie badanie i trzeba lezeć tego dnia, nastepnego dnia mozna już chodzić a kolejnego wypisują do domku.Także te 4 dni trzeba przetrwać. No chyba że pojawiają się jakieś komplikacje po badaniu to wtedy wiadomo ze wszystko się przedłuża.
gość
28-08-2012, 22:02:19

Witam, moja siostra trafiła wczoraj do szpitala z rozlanym tętniakiem w środku mózgu lub pękniętym naczyniem. Leży nieprzytomna bez żadnej reakcji i ma duże spadki ciśnienia czy ktos wie co dalej bo lekarze mówią że narazie nie można operować puki tętniak sam sie nie wchłonie:( Tu na forum czytałem iż takie przypadki są natychmiast operowane a u mojej siostry jest inaczej.. Bardzo prsze o jakieś sugestie z życia wzięte..
Pozdrawiam,
Łukasz
Początkująca
29-08-2012, 06:53:27

Nie jestem lekarzem ale dziwi mnie to co ci powiedzieli lekarze. Mnie tętniak pękł i na drugi dzień byłam operowana .

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: