Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
22-07-2012, 16:57:59

Witam. Od jakiegoś czasu mam takie kilkusekundowe bóle głowy, słabe, nie muszę nawet brać tabletki, od tygodnia stuk w uchu, ale tylko po przebudzeniu, mam niskie ciśnienie 80/ 60, a wszystko zaczęło się od pulsowania z tyłu głowy, dostałam milocardin, który bierze się przy nerwicy i pulsowania ustąpiły. Nie mogę już tak dłużej żyć z tym lękiem, dlatego w najbliższym czasie planuję zrobić odpłatnie rezonans z kontrastem z angio, miałam już takie badanie trzy lata temu i nic nie wykazało, tak się zastanawiam, może tomografia z angio byłaby dokładniejsza i czy przez te trzy lata mógł wytworzyć się tętniak? Bardzo proszę o odpowiedź.
gość
22-07-2012, 19:28:32

bardzo proszę o odpowiedź
gość
22-07-2012, 20:53:09

U mnie duży tętniak był widoczny na TK,małego nie było widać.Ten drugi-mały wyszedł na angio.Jak dawno robiłeś badania?
gość
23-07-2012, 08:49:32

trzy lata temu
gość
27-07-2012, 22:36:57

przez 3 lata wiele może się wydarzyć,ale nie martw się na zapas tylko zrób badania.Po co się katować.Gdyby nawet{odpukać}coś wyszło nie tak to masz szansę na działanie,leczenie.Wiele osób nie miało szansy i już ich nie ma wśród nas.Ja jestem wdzięczna losowi,że {przez przypadek}dowiedziałam się,że mam tętniaki.Dzięki temu żyję,pracuję.Będzie ok.
gość
28-07-2012, 11:57:28

no tak, ale wiesz, nie ma co straszyć osoby na zapas, pobiegnie, zrobi drogie badanie i za pół roku też będzie pisać na forum, że chce na rezonans, że ma objawy, pół roku temu miała badanie czy może coś wyjść. Bez sensu, tym bardziej że komuś pomagają leki na nerwice i ma niskie ciśnienie, a przy tętniakach jest wysokie.
gość
29-07-2012, 19:07:43

Gość 2012-04-12 23:20:42
Gość 2012-04-10 22:47:06
Gość 2012-04-09 23:55:39
ala1968 2012-04-02 12:42:56 Witajcie,chcę sie podzielić dobrą wiadomoscią .W tym tygodniu po roku nieobecnosci [spowodowanej pęknieciem tętniaka i krwotokiem podpajęczynówkowym] wracam do pracy zawodowej.Tak więc,warto wierzyc,że się uda.....Pozdrawiam i trzymam kciuki za innych walczących i ich najbliższych...Ala
Witam i życzę powodzenia. W podobnym okresie po operacji zaklipsowania tętniaka wróciłem do pracy i powiem, że poczułem się dużo lepiej psychicznie. Jak się wpadnie w wir pracy i obowiązków to się zapomina o przebytym zabiegu, operacji i wszystkich rzeczy z tym związanych.Trzymam kciuki
A ile jestes po embolizacji ?
Jestem po zaklipsowaniu już dwa lata i trzy miesiące.
Witam,
mój brat jest jest dwa miesiące po zaklipsowania tętniaka, ma niedowład prawej strony, afazję czy ktoś z Was mial tez takie powikłania?? jak tak to jak szybko udało się z nich wyjść? w jaki stanie byliście 2 miesiące po zaklipsowaniu? interesuje mnie wszystko, chętnie porozmawiałabym na GG z kimś kto to przeszedł...dziękuję...
gość
02-08-2012, 08:02:07

Miałam pękniętego tętniaka i na szczęście trafiłam w ręce dr Poncyljusza ze Szczecina. Wszystko udało się bez najmniejszych powikłań i jestem bardzo szczęśliwa. Potem naczytałam się bardzo dużo na temat tętniaków możliwości leczenia i powikłań, szczególnie po klipsowaniu neurochirurgicznym w niedoświadczonych rękach tj. afazja-czyli kłopoty z mową, niedowład po drugiej stronie, wodogłowie czy kłopoty z myśleniem. Po roku na kontroli dowiedziałam się, że mam drugiego tętniaka po przeciwnej stronie. Poddałam się operacji pół roku temu i także wszystko się udało. Mam wyznaczoną dalsze kontrole bo po embolizacjach podobno tak się postępuję. Polecam naprawdę ośrodek dr Poncyljusza, ze Szczecina to normalny człowiek i jaki fachowiec, podaje pacjentom swój telefon. Może komuś będzie kiedyś potrzebny czego nie życzę 502577493
gość
02-08-2012, 11:47:59

witam uprawiacie jakies sporty po zabiegach ?
gość
03-08-2012, 10:03:47

Gość 2012-08-02 10:02:07 Miałam pękniętego tętniaka i na szczęście trafiłam w ręce dr Poncyljusza ze Szczecina. Wszystko udało się bez najmniejszych powikłań i jestem bardzo szczęśliwa. Potem naczytałam się bardzo dużo na temat tętniaków możliwości leczenia i powikłań, szczególnie po klipsowaniu neurochirurgicznym w niedoświadczonych rękach tj. afazja-czyli kłopoty z mową, niedowład po drugiej stronie, wodogłowie czy kłopoty z myśleniem. Po roku na kontroli dowiedziałam się, że mam drugiego tętniaka po przeciwnej stronie. Poddałam się operacji pół roku temu i także wszystko się udało. Mam wyznaczoną dalsze kontrole bo po embolizacjach podobno tak się postępuję. Polecam naprawdę ośrodek dr Poncyljusza, ze Szczecina to normalny człowiek i jaki fachowiec, podaje pacjentom swój telefon. Może komuś będzie kiedyś potrzebny czego nie życzę 502577493
Nie można jednak porównywać zabiegu emoblizacji z operacją neurochirurgiczną, którą jest klipsowanie pękniętego tętniaka. Co do dr Poncyliusz to jest on radiologiem czyli wykonuje zabiegi embolizacji, czego nie należy mylić z operacją neurochirurgiczną klipsowania tętniaka. Nie każdy przypadek pękniętego tętniaka da się zaopatrzyć w skutek embolizacji tam gdzie to nie możliwe konieczna jest operacja neurochirurgiczna. Po tego typu operacjach często obserwuje się afazję, czy niedowłady...niestety

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: