Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
12-06-2012, 11:12:37

A mam pytanie jeszcze ile lat temu miała pani operację?
gość
23-06-2012, 16:46:03

Witam. Jestem nowy. U mnie ani tomografia z kontrastem ani rezonans magnetyczny z kontrastem nie wykazał tętniaka. Mam tak wspaniałą Panią neurolog,że nie dały jej spokoju moje nietypowe bóle głowy,że postanowiła zrobić mi jeszcze jedno badanie-angio tk. Dopiero to badanie wykryło u mnie obecność tętniaka.
gość
26-06-2012, 13:07:44

ja miałam operację w 25 kwietnia 2012r. Duże cięcie , zgolone włosy, 30 szwów. Już w czerwcu wróciłam do pracy. To ręka boska, inaczej tego nie potrafię wytłumaczyć.
Kasia
gość
02-07-2012, 16:36:58

Witam ilu z was wróciło do pracy ze tak powiem fizycznej ?
bo mam oferte pracy w hurtowni i właśnie sie zastanawiam czy ją podjać troche czasem tam trzebaq cos podzwigać jestem ponad rok po embolizacji tetniaka mózgu jest w 100%zamkniety
gość
09-07-2012, 14:33:52

Witajcie mam zaklipsowanego tętniaka mózgu i mam pytanko do Was jak z lataniem samolotem, nic się nie dzieje wtedy, nie ma jakichś przeciwskazań?
gość
09-07-2012, 14:51:32

Na to pytanie odpowiem z cala odpowiedzialnoscia za swoje slowa , moj tetniak w dalszym ciagu jest jak byl dotychczas , ani klipsa ani embolizacji nie bylo, w tym roku lecialam w obie strony 12 tys km , absolutnie bezpiecznie , bol glowy mialam lecz nie z powodu tetniaka a z powodu roznicy cisnienia atmosferycznego . Wzielam przeciwbolowy proszek z codeina i po bolu . W twoim przypadku lot jest bardziej bezpieczny niz w moim, pozdrawiam
gość
18-07-2012, 10:13:15

moja mama lat 50 w poniedziałek trafila do kieleckiego szpitala w śpiączce ponieważ jej tętniak pękł.
została operowana w ten sam dzień, lecz na drugi dzień została przeprowadzona ponowna operacja gdyż wystąpiło jakieś krwawienie.Nie wiem czy to normalne czy zagrożenie życia zwiększyło się. Proszę o odpowiedz !!!!!!!!!!
Pocieszające jest to że sama oddycha.
gość
19-07-2012, 20:37:50

Gość 2012-07-09 16:33:52 Witajcie mam zaklipsowanego tętniaka mózgu i mam pytanko do Was jak z lataniem samolotem, nic się nie dzieje wtedy, nie ma jakichś przeciwskazań?
Witam w hurtowni ale w chrakterze pracownika fizycznego? Nie wiem jakie masz zalecenia od lekarza ale dzwigać ciężarów po takich zabiegach nie można - ja jestem po operacji zaklipsowania i mój lekarz jednoznacznie oświadczył do 15 kg przedmiot mogę przenieść ale cięższych nie i to nie codziennie tylko okazjonalnie ale uklękam, przysiadam i podnoszę ciężar nie schylam się głową w dół. Więc skontaktuj się z lekarzem do którego chodzisz na kontrole i spytaj go co możesz a czego Ci nie wolno. Pamiętaj dostałeś drugą szansę i trzeba to uszanować i cieszyć się życiem.
gość
19-07-2012, 20:49:27

Gość 2012-06-12 13:12:37 A mam pytanie jeszcze ile lat temu miała pani operację?
Witam jestem po zaklipsowaniu tętniaka już dwa i pół roku
gość
21-07-2012, 19:01:53

Witam i pracuje w tej hurtowni szef na poczatku uwazał na moj przypadek ale sie pracownicy zbuntowali i musz enosic deski o wadz eponad 30 kg zamiast na hurtowni pracuje na budowie jak sie okaząło bo na hurtowni nie ma pracy dla mnie ...nie wiem co mam robic

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: