Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
12-04-2012, 22:06:44

Witajcie .Ja jestem dokladnie rok po embolizacji pekniętego tętniaka......wrocilam do pracy i wierzę,że będzie wszystko dobrze.Pozdrawiam Ala......Zyczę powodzenia innym.
gość
02-05-2012, 09:50:41

Obecnie boli mnie glowa z tylu taki pulsujacy bol glowy . Wczesniej mialem robione badana tomografia komputerowa zatok bo bolaly mnie zatoki . Czy na tym badaniu pokazalo by cos gdybym mial tetniaka ?? I czy z prawidlowym badaniem dna oka tez moze byc tetniak ??
gość
02-05-2012, 09:51:42

Obecnie boli mnie glowa z tylu taki pulsujacy bol glowy . Wczesniej mialem robione badana tomografia komputerowa zatok bo bolaly mnie zatoki . Czy na tym badaniu pokazalo by cos gdybym mial tetniaka ?? I czy z prawidlowym badaniem dna oka tez moze byc tetniak ??
gość
22-05-2012, 08:56:10

Mam podobny przypadek. Mój tata w sobotę miał operację tętniaka mózgu. Tata nie ma pełnej świadomości, mówi nieskładnie. Myśli, że jest w domu, to znowu za chwilę zdaje sobie sprawę że jest w szpitalu. Zasypia i od nowa trzeba mu to samo tłumaczyć. Mimo, że jest parę dni po operacji, martwię się, że będzie tak jak w opisanych wyżej przypadkach. Ile może potrwać powracanie do całkowitej świadomości?
Ewelina
gość
27-05-2012, 20:35:39

Witam to zależy od miejsca w którym był tętniak i to jaki ma organizm twój tata 3mam kciuki by bło ok ;)
pytanko kto z was po embolizacji/klipsowaniu uprawia sport?
gość
04-06-2012, 19:08:46

Tętniak znajdował się w płacie czołowym. Tata był w bardzo dobrym stanie zdrowia. Mija już 2 tydzień po operacji, niestety tata tak szybko nie wróci do stanu z przed operacji jeśli w ogóle kiedyś to nastąpi. Jest sprawny ruchowo ale niestety nie ma pamięci teraźniejszej, jest taki zagubiony, mówi "od rzeczy". Dla mnie jak i dla pozostałych członków rodziny to tragedia. Ciężko nam zrozumieć obecną sytuację. Najprawdopodobniej poszło coś nie tak podczas operacji, a lekarze zamiast informować nas, wszystko ukrywają. Mamy ogromny żal do lekarzy którzy operowali i prowadzili leczenie w pierwszych dwóch tygodniach. Oby nowi lekarze okazali się lepsi.
gość
06-06-2012, 20:48:00

Gość 2012-06-04 21:08:46 Tętniak znajdował się w płacie czołowym. Tata był w bardzo dobrym stanie zdrowia. Mija już 2 tydzień po operacji, niestety tata tak szybko nie wróci do stanu z przed operacji jeśli w ogóle kiedyś to nastąpi. Jest sprawny ruchowo ale niestety nie ma pamięci teraźniejszej, jest taki zagubiony, mówi "od rzeczy". Dla mnie jak i dla pozostałych członków rodziny to tragedia. Ciężko nam zrozumieć obecną sytuację. Najprawdopodobniej poszło coś nie tak podczas operacji, a lekarze zamiast informować nas, wszystko ukrywają. Mamy ogromny żal do lekarzy którzy operowali i prowadzili leczenie w pierwszych dwóch tygodniach. Oby nowi lekarze okazali się lepsi.
Witam ja równiez po zakllipsowaniu mówiłem od rzczy z tego co mówiła mi żona ponieważ pamięć powróciła mi po 7 siedmiu dniach od zbiegu. Po zabiegu nic nie pamietam aż do 7 doby. Powrót do pełnej sprawności może troszeczkę trwać. A gdzie tata był operowany?
Wszystko będzie ok trzymam kciuki.
gość
07-06-2012, 08:20:25

W Koperniku w Łodzi. Lekarze twierdzą, że powrót do świadomości w jego przypadku zajmie bardzo długo :(
gość
11-06-2012, 15:49:58

Hej witajcie mam pytanie czy ktoś miał może robiony rezonans magnetyczny mając klipsy tytanowe w głowie (klipsy na tętniaku)?
gość
11-06-2012, 21:12:03

Gość 2012-06-11 17:49:58 Hej witajcie mam pytanie czy ktoś miał może robiony rezonans magnetyczny mając klipsy tytanowe w głowie (klipsy na tętniaku)?
Tak ja miałem i to dwa razy to jest metal szlachetny, nie łańcuzek inna rzecz, którą trzeba zdjąć prze badaniem, magnez go nie przyciąga.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: