Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
15-07-2011, 09:19:53

Witam
pisałem tutaj o tym przecholowaniu czy możliwe jest by mi sie tętniak rekanalizował ? miałem na poczatku takie objawy ze mnie troche głowa bolałao słabo mi było a teraz mam uczucie zimniejszej jednej strony ciała ...tylko że u mnie jeszcze borelioza jest
gość
15-07-2011, 11:18:30

Witam,
na początku roku operację kości czaszki z powodu ropnia i teraz na 12.12.2001 mam zaplanowana plastykę kości czaszki z lewej strony około 6 cm2 jak mi mówił lekarz.
mam pytanie ile należy po tym zabiegu odczekać aby wrócić normalnie do pracy?? Pytam ponieważ w listopadzie muszę
znowu złożyć wniosek o zasiłek rehabilitacyjny do zusu w tej sprawie.
gość
15-07-2011, 16:54:41

kolejny bez honorowy pies ktory pucuje murzynskie paly....zamknij juz jape i gnij na tych wyspach,wraz ze swoja rodzina..ze zawsze taki frajerski pies musi sie pojawic na takim forum...przepraswzam za spam,a Ty idioto bez honoru przemilcz juz!!
Gość 2011-07-15 02:04:08 ty , ja z toba na tyczki nie chodzilem a who you yeah bunny w bok to mozesz swoja mother *** her , ile wlezie . Nie lzyj jak pies ze bierzesz wolnego ile chcesz na zmywaku musisz zasuwac bez odpoczynku 9 godz., i nie wlaz mi wiecej w oczy gnojku.
gość
15-07-2011, 17:17:54

Miałam plastykęi po 9 miesiącach od pęknięcia tętniaka. To rutynowa operacja. Zdejmują szwy zazwyczaj po tygodniu. Po zagojeniu rany raczej do miesiąca najdłuzej bedziesz na zwolnienu. Oczywiście lekarz określi czy nadajesz sie już do pracy po kontrolnej wizycie.
gość
16-07-2011, 10:54:35

4miesiace temu(w marcu) pękł mi tętniak mózgu.została przeprowadzona operacja.wszystko niby poszło po myśli lecz ja mam kilka pytań:
-czy po takim czasie możliwe są bóle głowy(kłucia) dosyć częste
-po tych 4miesiacach moja nerwowość pozostała,a nawet powiedział bym ze się powiększyła(irytuje mnie dosłownie wszystko).czy to normalne?
-czasami mam te dziwne uczucie(takie jak przed pęknięciem tętniaka) czy to normalne?
-podczas rozmowy często gubię myśli...nie pamiętam po chwili co miałem mówić itp...
-po tych 4 miesiącach wróciłem do pracy(praca fizyczna) gdy się nachylam,mam wrażenie jak bym mdlał,i ogólnie czuje słabość.gdy siedzę oblewają mnie poty(nigdy tak nie miałem)i strasznie dziwnie się czuje...
-dzisiaj bylem u lekarza,który m mnie omówić na tomograf i punkcje...czy to jest normalne?
-do tego wszystkiego doszły straszne dziwne(nie będę pisał jakie myśli-ale dodam,że są straszne) myśli jak i leki...już sam nie wiem co ze mną się dzieje...proszę o pomoc

Witaj,
Jestes stosunkowo krótko po operacji i możesz mieć rózne dolegliwości. Głownie spowodowane jest to wylewem krwi do mózgu, który jest b.delikatna tkanką i musi się zregenerować. Każdy przypadek jest bardzo indywidualny i lekarz zlecił ci badania by mieć pewność. Co do chwilowych braków pamięci to tzw afazja i to z czasem minie. Nerwowość to charakterystyczna zmiana po udarach i prawie każdy ma z tym problem. Dołacza się do tego depresja ,która objawia się takimi myslami jak u ciebie. Człowiek jest ogolnie nerwowy , rozdrażniony, pod presją. Chce szybko wyzdrowieć i jak najszybciej normalnie funkcjonować. W niektórych chorobach tak się nie da. Czas leczy i spokój. Jak zrobisz badania to na pewno poczujesz ulgę. Będzie dobrze, życzę ci tego. Trzymaj się.
gość
16-07-2011, 11:59:11

Czy ktos moógłby mi odpowiedizeć czy jest sens latać do lekarza czy poprostu sie przemęczyłem dodam ze od tamtej pory nion stop jestem zmeczony spie całymi dniami
Mateusz
gość
18-07-2011, 06:54:11

Gość 2011-07-16 12:54:35 4miesiace temu(w marcu) pękł mi tętniak mózgu.została przeprowadzona operacja.wszystko niby poszło po myśli lecz ja mam kilka pytań:
-czy po takim czasie możliwe są bóle głowy(kłucia) dosyć częste
-po tych 4miesiacach moja nerwowość pozostała,a nawet powiedział bym ze się powiększyła(irytuje mnie dosłownie wszystko).czy to normalne?
-czasami mam te dziwne uczucie(takie jak przed pęknięciem tętniaka) czy to normalne?
-podczas rozmowy często gubię myśli...nie pamiętam po chwili co miałem mówić itp...
-po tych 4 miesiącach wróciłem do pracy(praca fizyczna) gdy się nachylam,mam wrażenie jak bym mdlał,i ogólnie czuje słabość.gdy siedzę oblewają mnie poty(nigdy tak nie miałem)i strasznie dziwnie się czuje...
-dzisiaj bylem u lekarza,który m mnie omówić na tomograf i punkcje...czy to jest normalne?
-do tego wszystkiego doszły straszne dziwne(nie będę pisał jakie myśli-ale dodam,że są straszne) myśli jak i leki...już sam nie wiem co ze mną się dzieje...proszę o pomoc

Witaj,
Jestes stosunkowo krótko po operacji i możesz mieć rózne dolegliwości. Głownie spowodowane jest to wylewem krwi do mózgu, który jest b.delikatna tkanką i musi się zregenerować. Każdy przypadek jest bardzo indywidualny i lekarz zlecił ci badania by mieć pewność. Co do chwilowych braków pamięci to tzw afazja i to z czasem minie. Nerwowość to charakterystyczna zmiana po udarach i prawie każdy ma z tym problem. Dołacza się do tego depresja ,która objawia się takimi myslami jak u ciebie. Człowiek jest ogolnie nerwowy , rozdrażniony, pod presją. Chce szybko wyzdrowieć i jak najszybciej normalnie funkcjonować. W niektórych chorobach tak się nie da. Czas leczy i spokój. Jak zrobisz badania to na pewno poczujesz ulgę. Będzie dobrze, życzę ci tego. Trzymaj się.

Dziękuję Ci :) dzisiaj mam tomograf głowy i niby ma się okazać czy woda się nie zbiera gdzieś tam....za tydzień w poniedziałek mam mieć punkcję(nie wiem co ona ma pokazać) ale mam nadzieje ze będzie wszystko dobrze.JESZCZE RAZ DZIĘKUJĘ CI :)I POZDRAWIAM SERDECZNIE
gość
18-07-2011, 19:13:40

Gość 2009-04-10 13:11:00 Moja mama 63 lata poszła na badania do szpitala i dowiedziała się dzisiaj że ma tętniak w głowie nie wiem co z tym zrobić ponoć można go usunąć przez żyłe aortę nawet nie wiem jakie szpitale się spcjalizują w tego rodzaju chorobach, jedni mówią że szpital wolski inni że na banacha mam totalny mętlik w głowie każdy z kim romawiam na ten temat wie najlepiej ale nikt nie potrafi podać konkretu napiszcie coś

W Instytucie na Sobieskiego pewnie by pomogli twojej mamie tętniakabie usuną ale go zamkną i zabezpieczą przed pęknięciem bez otwierania głowy. pozdrawiam Sylwia
gość
19-07-2011, 08:22:23

Mam nadzieję, że mamie tej pani pomogli 2,5 roku temu i ma się dobrze. Pozdrowienia dla Sylwii
gość
19-07-2011, 11:26:41

i jak pomogli ?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: