4miesiace temu(w marcu) pękł mi
tętniak mózgu.została przeprowadzona operacja.wszystko niby poszło po myśli lecz ja mam kilka pytań:
-czy po takim czasie możliwe są
bóle głowy(kłucia) dosyć częste
-po tych 4miesiacach moja nerwowość pozostała,a nawet powiedział bym ze się powiększyła(irytuje mnie dosłownie wszystko).czy to normalne?
-czasami mam te dziwne uczucie(takie jak przed pęknięciem tętniaka) czy to normalne?
-podczas rozmowy często gubię myśli...nie pamiętam po chwili co miałem mówić itp...
-po tych 4 miesiącach wróciłem do pracy(praca fizyczna) gdy się nachylam,mam wrażenie jak bym mdlał,i ogólnie czuje słabość.gdy siedzę oblewają mnie poty(nigdy tak nie miałem)i strasznie dziwnie się czuje...
-dzisiaj bylem u lekarza,który m mnie omówić na tomograf i punkcje...czy to jest normalne?
-do tego wszystkiego doszły straszne dziwne(nie będę pisał jakie myśli-ale dodam,że są straszne) myśli jak i leki...już sam nie wiem co ze mną się dzieje...proszę o pomoc
Witaj,
Jestes stosunkowo krótko po operacji i możesz mieć rózne dolegliwości. Głownie spowodowane jest to wylewem krwi do mózgu, który jest b.delikatna tkanką i musi się zregenerować. Każdy przypadek jest bardzo indywidualny i lekarz zlecił ci badania by mieć pewność. Co do chwilowych braków pamięci to tzw
afazja i to z czasem minie. Nerwowość to charakterystyczna zmiana po udarach i prawie każdy ma z tym problem. Dołacza się do tego depresja ,która objawia się takimi myslami jak u ciebie. Człowiek jest ogolnie nerwowy , rozdrażniony, pod presją. Chce szybko wyzdrowieć i jak najszybciej normalnie funkcjonować. W niektórych chorobach tak się nie da. Czas leczy i spokój. Jak zrobisz badania to na pewno poczujesz ulgę. Będzie dobrze, życzę ci tego. Trzymaj się.