Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4113)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
12-07-2011, 20:42:19

a kim Ty jesteś przedmówco. ja jestem tu prawie od początku mój mąż zmarł właśnie z powodu tętniaka. dziewczyna radzi umiar w życiu a Ty na nią naskakujesz. chcesz se żyć pełna gęba i tyrać do upadłego Twoja sprawa ale nie naskakuj na dziewczynę która docenia 2 szanse. Gdyby mój mąż żył na pewno bym mu nie pozwoliła się forsować. A Ty co? To ty mącisz. Czepiasz się. Jak cie coś denerwuje to nie czytaj prosta sprawa a nie się czepiasz tylko i to w sposób godny pożałowania. Jak na razie to ty ranisz uczucia ty co przeżyli tragedie...
gość
13-07-2011, 01:39:21

Mylisz pojecia. Mnie chodzi o uczciwosc wobec pracodawcy i wspolpracownikow. Skoro wszyscy pracuja nikt nie moze ich kosztem robic sobie przerw 15min co 30 min co zaleca ta ktora wzielas w obrone.Albo pracuje sie albo jest sie chorym . Wziac wolne kilka miesiecy i kurowac sie a nie wykorzystywac innych. Przyjedz na wyspy to zobaczysz czy was posadza. Trzeba tyrac do siodmych potow a czesto ukrywac chorobe zeby nie stracic pracy a nie z nia sie afiszowac i szukac litosci. Zycie to dzungla albo ty zjadasz albo jestes zjadany.( cytat , nie moje slowa chociaz prawdziwe)Pojecie oszczedzania wzgledne,tylko w zaciszu domowym, polozyc sie na wersalce i tvn. Do woli.
gość
13-07-2011, 01:40:07

Mylisz pojecia. Mnie chodzi o uczciwosc wobec pracodawcy i wspolpracownikow. Skoro wszyscy pracuja nikt nie moze ich kosztem robic sobie przerw 15min co 30 min co zaleca ta ktora wzielas w obrone.Albo pracuje sie albo jest sie chorym . Wziac wolne kilka miesiecy i kurowac sie a nie wykorzystywac innych. Przyjedz na wyspy to zobaczysz czy was posadza. Trzeba tyrac do siodmych potow a czesto ukrywac chorobe zeby nie stracic pracy a nie z nia sie afiszowac i szukac litosci. Zycie to dzungla albo ty zjadasz albo jestes zjadany.( cytat , nie moje slowa chociaz prawdziwe)Pojecie oszczedzania wzgledne,tylko w zaciszu domowym, polozyc sie na wersalce i tvn. Do woli.
gość
13-07-2011, 20:12:11

jeżeli masz prace w której tak masz to może powinieneś pomyśleć nad jej zmiana. i nikt nie mówi o leżeniu w łóżku tylko o dobraniu odpowiedniej pracy do stanu zdrowia. mierz siły na zamiary bo możesz źle skończyć. życzę Ci dobrze ale nie mów że trzeba tyrać do upadłego innym...inni może bardziej cenią życie niż kasę. ja sama wychowuje dziecko a zarabiam nie wielkie pieniądze-tyle by żyć godnie. Lepsze to i czas dla rodziny oraz zdrowie niż kasa i złote klamki. Pozdrawiam Cie i może skoro na wyspach tak jest czas pomyśleć o zmianie...
Początkująca
13-07-2011, 22:33:24

Do Pana z wysp.Skad w Panu tyle irytacji zlosci....Mysli Pan,ze w Polsce kogos posadza w pracy,ze sie zlityja? NIE i my tego nie oczekujemy,wybieramy chorobowe i dochodzimy do zdrowia My tez mamy rodziny dzieci itd...,Choroba nauczyla mnie jednego,ze czlowiek NIC NIE MUSI tylko tak mu sie wydaje...Dostajac szanse na drugie zycie nalezy dokonac pewnych wyborow,czasami bardzo trudnych,hierarchia potrzeb i wartosci ulega zmianie.....Pozdrawiam Ala ps, badzmy dla siebie mili,wyrozumiali,Wszyscy tu jestesmy w potrzebie......
gość
14-07-2011, 21:53:12

Mile Panie , ja nie pisalem ze trzeba harowac do upadlego. Nalezy jednak wykonywac robote na rowni z wspolpracownikami a nie tlumaczyc sie choroba. Nikt nie zmusza ani nie nalega aby chory pracowal , sa rozne programy socjalne dla chorych , renty ,wczesniejsze emerytury , zasilki, ewentualnie mopsy. Zeby nie zboczyc z tematu , czy pani nie zalecala 30 minut pracy i 15 min przerwy? , o to ma sie cala dyskusja z mojej strony.Jezeli ta rada dotyczyla czasu pracy w zakladzie pracy to jest to dziwaczna porada i nie znam szefa ktory zaakceptowalby taka opcje. Lepiej isc na roczny urlop leczniczy i wydobrzec. Mniej stresujace a uczciwsze. Uklony paniom .
gość
14-07-2011, 22:11:44

Witam!

4miesiace temu(w marcu) pękł mi tętniak mózgu.została przeprowadzona operacja.wszystko niby poszło po myśli lecz ja mam kilka pytań:
-czy po takim czasie możliwe są bóle głowy(kłucia) dosyć częste
-po tych 4miesiacach moja nerwowość pozostała,a nawet powiedział bym ze się powiększyła(irytuje mnie dosłownie wszystko).czy to normalne?
-czasami mam te dziwne uczucie(takie jak przed pęknięciem tętniaka) czy to normalne?
-podczas rozmowy często gubię myśli...nie pamiętam po chwili co miałem mówić itp...
-po tych 4 miesiącach wróciłem do pracy(praca fizyczna) gdy się nachylam,mam wrażenie jak bym mdlał,i ogólnie czuje słabość.gdy siedzę oblewają mnie poty(nigdy tak nie miałem)i strasznie dziwnie się czuje...
-dzisiaj bylem u lekarza,który m mnie omówić na tomograf i punkcje...czy to jest normalne?
-do tego wszystkiego doszły straszne dziwne(nie będę pisał jakie myśli-ale dodam,że są straszne) myśli jak i leki...już sam nie wiem co ze mną się dzieje...proszę o pomoc:(
gość
14-07-2011, 22:16:06

Jestes poprostu zalosny!!jak nie wiesz to lepiej sie nie wypowiadaj.Ja mieszkam na wyspie,tutaj rowniez pekl mi tetniak mozgu.nie pracowalem pona 4 miechy,a gdy WROCILEM DO TEJ SAMEJ pracy,szefostwo sami mi nakazali sie nie przemeczac,robic przerwy rowniez pracowac krocej jak kazdy!!takze nie mierz wszystkich jedna miara!!moze w Twoim zyciu kazdy kazdego katuje,a od tych co przezyli tragedje dwa h..e w bok!!!!

Gość 2011-07-13 03:40:07 Mylisz pojecia. Mnie chodzi o uczciwosc wobec pracodawcy i wspolpracownikow. Skoro wszyscy pracuja nikt nie moze ich kosztem robic sobie przerw 15min co 30 min co zaleca ta ktora wzielas w obrone.Albo pracuje sie albo jest sie chorym . Wziac wolne kilka miesiecy i kurowac sie a nie wykorzystywac innych. Przyjedz na wyspy to zobaczysz czy was posadza. Trzeba tyrac do siodmych potow a czesto ukrywac chorobe zeby nie stracic pracy a nie z nia sie afiszowac i szukac litosci. Zycie to dzungla albo ty zjadasz albo jestes zjadany.( cytat , nie moje slowa chociaz prawdziwe)Pojecie oszczedzania wzgledne,tylko w zaciszu domowym, polozyc sie na wersalce i tvn. Do woli.
gość
15-07-2011, 00:04:08

ty , ja z toba na tyczki nie chodzilem a who you yeah bunny w bok to mozesz swoja mother *** her , ile wlezie . Nie lzyj jak pies ze bierzesz wolnego ile chcesz na zmywaku musisz zasuwac bez odpoczynku 9 godz., i nie wlaz mi wiecej w oczy gnojku.
gość
15-07-2011, 07:50:48

ale wyzywanie sie nie jest w dobrym guscie panowie szczegolnie w takim temacie. proponuje zakonczyc sprzeczke i wiecej tego tematu nie poruszać

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zespol Melas
Witam ,jestem nosicielka zespołu melas mam 38lat.Od kilku miesięcy boli mnie głowa, i nogi mam słabe Nie mam na nic sily a lekarze to olewają. Robiłam tomograf jesienią niby wyszdl dobrze.A ja coraz gorzej się czuje,opuszczam dni w pracy,nie mam sily zająć sie corka i rodzina. Patrzą na mnie ja jakąś hipohondryczka a ja naprawdę już nie daje rady żyć!!! Proszę może ktoś zna dobrego neurologa z powołania
gość
DM1
Cześć choruje na dystrofie miotoniczna typu 1 od 10 lat czy ktoś jest w podobnej sytuacji? Proszę o kontakt na maila weronikakolodziejczak33@gmail.com
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Ciag daszy ...badania Mri glowy
Mam pytanie czy ten wynik MRI glowy jest do dalszej konsultacji lekarskiej tzn: neurologa czy neurochirga... Dostałam skierowanie na MRI glowy z kontrastem od laryngologa ponieważ od ponad 1 roku mam problem z lewym uchem bo słyszę cały czas pulsowanie nic poza tym i zaczynam się martwić czy to nie jest faktycznie tetniak?
Reklama: