Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
31-05-2011, 10:19:48

Hej powiedz mi jak długo po zabiegu bolała cie głowa mi leci juz 2 tydzień a bania czasem tak boli że nie da sie wytrzymac dopiero tabletka pomaga
Początkująca
31-05-2011, 11:43:15

Witaj Mnie bolala glowa ok 2 tyg,w szpitalu pomagal ketonal w kroplowce plus paracetamo. Po wypisie bolu juz nie odczuwam,choc reaguje na zmiane pogody. Juz wiem,ze ''nic nierobienie'' bardzo meczy Pozostaja spacery,na szczescie coraz dluzsze no i marzenie o powrocie do ''normalmosci' 'Pozdrawiam Ala
gość
31-05-2011, 11:49:31

Witam!
04.03.2011 pekl mi tetniak mozgu,mialem przeprowadzona operacje przez pachwine,czyli embolizacja??zalozyli mi spiralki tak?
od czasyu do czasu czuje dziwne bole glowy,ktorych nigdy nie mialem wczesniej i co najgorsze chodza po mnie dziwne wrecz powiedzial bym chore mysli np:chec odebrania zycia.... jest to chwilowe,ale ta mysl jest.powinienem zglosic to gdzies??czy te mysli sa normalne po takim zabiegu??czy tez moze dostaje na glowe z braku zajecia??jestem na zwolnieniu od tej operacji,chce juz wrocic do pracy ale nie wiem czy lekarz mi pozwoli,ostatnio wracalem z zakupow z dosc ciezkimi rzeczami i przyznam ze co 100m musialem robicz odpoczynek gdyz dokuczl mi bo glowy...:/ prosze poradzic mi co mam zrobic w takim przypadku i ile powinienem miec wolnego od takiego zabiegu?pozdrawiam
Początkująca
31-05-2011, 11:57:24

Najwazniejsze to nie powinienes wogole dzwigac,tym bardziej,ze boli Ciebie glowa Nie mozesz tez sie schylac tak jak przed Dziwie sie ze tego Tobie nie powiedzieli ,albo lekcewazysz zalecenia lekarzy Wiem ze brak zajecia ''dobija''ale mowi sie trudno jesli chcemy wrocic do pracy itd trzeba jeszcze troche wytrzymac Mysle ze na powrot do pracy tez jeszcze poczekasz Pozdr Ala
gość
31-05-2011, 16:51:00

Właśnie lekarze nic mi nie zalecili,nie wiem dlaczego....moze dlatego ze operacja nie byla przeprowadzana w Polsce i zabardzo nie mogli ze mna sie dogadac.najpierw dostalem zwolnienie z pracy na 6tyg.ale pozniej lekara wypisala mi na 3miesiace...nie chce lekcewarzyc zalecen lekarski ale oni mi nic nie zalecili...dlatego pytam tutaj,czy 3miesiace to wystarczajaca przerwa bym doszedl do siebie i mogl wrocic do pracy?czy tez mam isc do lekarza i przedluzyc zwolnienie,gdyz moja praca jest fizyczna i nie zaprzecze ze jest ciezka..?
gość
31-05-2011, 16:54:39

Tu Mateusz no mi mi dokłądnie mija 11 dni od zabiegu i czasem to tak bole że jezu dzwoniłem do tych co mi robili zabieg i powiedieli ze tak moz ebyc bo to ciało obce i ze mam tym sie nie przejmować i życ a nawet powiedizlei zebym sportu zazywał
Początkująca
31-05-2011, 17:42:42

Jesli chodzi o to kiedy do pracy,to moim zdaniem najlepiej udac sie do lekarza neurochirurga Kazdy z NAS to ''indywidualny przypadek'' Warto miec pewnosc,ze zrobilo sie wszystko jak nalezy Tyle szczesliwie za nami,ze ta jedna wizyte jeszcze przezyjesz
Początkująca
31-05-2011, 17:46:49

Mateusz zycze aby bol szybko minal ,a z tym sportem to powoli Pozdrawiam Ala
gość
03-06-2011, 08:51:33

Witam możes zmi jeszcz epowiedzieć jak bardzo cię głowa bolała bo miałem ostatnio taki ból głowy ze aż na wymioty mnie brało byłem w szpitalu to powiedizeli ze jest wszystko ok i ze to moze od wysiłku ale ja te bóle miałme przed tym nim zaczełem sie ruszac za to lekarze którzy robili mi zabieg i technicy mówili ze mam sie tym nie przejmować bo tak bedzie ze ta masa musi sie tam ułozyc i ciało przystosować ze tam jest ciało obce
gość
03-06-2011, 09:47:45

Treść zablokowana przez moderatora

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: