Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
12-03-2011, 14:03:32

Witam mam 17 lat i na imie Mikołaj , w czwartek w nocy moja mama miala opreacje tetniaka ktory jej sie wylał , w piatek bylem u niej w szpitalu w bydgoszczy na neurochirurgi i nic nie mowila tylko ruszala recamy i nogami niewiem czy spała czy jest w spiaczce tak bardzo sie boje o nia modle sie do boga aby uratowal ja i dał mi siły do zycia , jestem tylko z nia i z dziadkiem ktory ma 70 lat (lekarz mowili ze muszmy poczekac na 2-3 doby co sie stanie) boze uratuj ja ; (((

Mikolaj lat 17
gość
12-03-2011, 14:04:19

Witam mam 17 lat i na imie Mikołaj , w czwartek w nocy moja mama miala opreacje tetniaka ktory jej sie wylał , w piatek bylem u niej w szpitalu w bydgoszczy na neurochirurgi i nic nie mowila tylko ruszala recamy i nogami niewiem czy spała czy jest w spiaczce tak bardzo sie boje o nia modle sie do boga aby uratowal ja i dał mi siły do zycia , jestem tylko z nia i z dziadkiem ktory ma 70 lat (lekarz mowili ze muszmy poczekac na 2-3 doby co sie stanie) boze uratuj ja ; (((

Mikolaj lat 17
gość
14-03-2011, 22:44:08

bądź dobrej myśli, mam nadzieję, że z mamą lepiej, też się pomodlę
gość
15-03-2011, 03:34:12

Do Arka 17-latka, mamy wspolna prosbe czy moglbys odezwac sie na watku na "tetniak 3x4mm" czeka tam na Ciebie kolega 24 latek z tetniakiem i chcialby z Toba porozmawiac o chorobie. Co u Ciebie slychac z tetniakiem i gruczolakiem czy dostinex i bromergon dzialaja pozytywnie.? Pozdrowienia i do uslyszenia.
Czekamy, Nie piszesz zbyt czesto , jak czujesz sie. Pozdro od tetniakowca i -czki
gość
18-03-2011, 12:51:33

Witam,pisałam tu kilka miesięcy temu,kilka dni po pęknięciu tętniaka u mojego męża,który był wtedy w śpiączce farmakologicznej.Przez ten czas założono mu zastawkę dootrzewnową,która 8 razy wymagała rewizji,w tzw międzyczasie przeszedł silne zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych,po raz kolejny nie dawano mu szansy na przeżycie i w końcu założono mu zastawkę dokomorową,po której nastąpiła znaczna poprawa.Jeszcze cztery miesiące temu miałam 21 letniego męża na wózku inwalidzkim,wymagającego ciągłej opieki,w tym pampersy i karmienie.W tej chwili mąż chodzi samodzielnie,wszystko robi sam.Jedynym naszym problemem jest afazja,jednak jestem dobrej myśli,bo jeszcze pół roku temu nie wydawał żadnych dźwięków,a teraz powtórzy i dokończy wszystkie słowa zgodnie z kontekstem,śpiewa piosenki i powie pacierz.Nie mówi tylko "sam z siebie"

Jak widać można wyjść ze stanu krytycznego (4 pkt GCS),gdzie lekarze nie dawali najmniejszych szans na przeżycie...Mąż ostatnio zaczął truchtać i powolutku i delikatnie gra w swoją ukochaną piłkę :)
gość
18-03-2011, 23:08:02

to bardzo dobrze ze twoj maz wraca do zdrowia napewno bedzie dobrze , ja teraz w niedziele jade do mamy do bydgoszczy bo jak dzwonilem dwa dni temu to powiedzieli mi ze mama jest na normalnym oddziale mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze
Początkująca
20-03-2011, 16:04:32

Witam. Mam 28 lat. Prawie pół roku temu przeszłam operację zamknięcia tętniaków - tak, tętniaków. Były 3.Operacja odbyła się w Białymstoku. Przed operacja zarówno ja, jak i lekarze wiedzieli jednym. W trakcie operacjo doszło do wylewu. Niewielkiego i całe szczęście już po otwarciu czaszki, więc krew wypłynęła na zewnątrz. Jedynie niewielki krwiak mi się zrobił, który całe szczęście samoczynnie się wchłonił. Po 2,5 miesiąca wróciłam do pracy i czuję się tak, jakbym dostała drugą szansę.
gość
20-03-2011, 21:54:24

dzis bylem u mamy naprawde dziekuje CI boze jestem zadowolony mama sie dobrze czuje dzis dałem jej jesc i pic : ) wreszcie na mnie patrzyla i mnie rozumiala nawet mowila troszke : ) jest to tydzien od operacje mam nadzieje ze bedzie dobrze Boze prosze daj jej zdrowie
gość
27-03-2011, 21:23:09

To super ja też się cieszę razem z toba i pomodlę sie o szybki powrót do zdrowia twojej mamy. Zawsze trzeba wierzyć , a przede wszystkim kochać i dbać o siebie nawzajem zanim dojdzie do nieszczęścia. Pozdrawiam serdecznie. M
gość
02-04-2011, 14:48:22

Witam. Mój dziadek dziś trafil do szpitala. Okazało się że to pęknięcie tętniaka tętnicy podstawnej mózgu. Czytam Wasze wypowiedzi i powoli tracę wszelką nadzieje. Czy ktoś może mi powiedzieć czego mam się spodziewac? Duzo juz o tym przeczytalam, ale najlepiej chyba mogą mi odpowiedzieć Ci którzy to przeszli i ich rodziny....

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: