Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
09-02-2011, 13:11:19

Haniu, to masz szczecie, ze mozesz bezplatnie zrobic to badanie. Napisz jak bedziesz miala wynik. Badz dobrej mysli, trzymam kciuki!
gość
09-02-2011, 13:37:27

jak juz pisałam, wczesniej byłam u neurologa to powiedziała mi babka ze pare razy musze sie u niej pojawic zeby mogła mi wystawic skierowanie na tk(nawet w tej prywatnej przychodni) ale wówczas wyszła historia z tarczycą wiec neurologa odpusciłam...teraz załuje bo w ciemno brałabym raka tarczycy, bo to nic w porównaniu z tetniakiem....no ale nie ma co sie nakrecac, chce to badanie zrobic dla swietego spokoju:)...
gość
10-02-2011, 06:58:59

Ja miałam skierowanie na rezonans magnetyczny wystawione przez neurologa przy pierwszej wizycie. I tak zrobiłam je odpłatnie, bo nie chciałam czekać w półrocznych kolejkach. Cena rezonansu głowy z kontrastem to jakieś 500 zł. Podobnie kosztuje tomografia głowy z kontrastem.
gość
10-02-2011, 11:28:48

to rze samodzielny chce byc to dobrze mi pęk l tętniak i krwiak mózgu w listopadzie 2010 i zyje nadal funkcionuje to dobrze ze jest sie samodzielnym bo litosc jest niepotrzebna i tylko denerwójąca dajcie tacie dojsc do sił mam 30 lat i dałam rade ale ciezko jest moj meil kamep2@o2.pl
gość
11-02-2011, 16:14:51

proszę o kontakt z osobą po operacji zwięzanej z guzem MCA. Jestem bardzo nerwowy, najbliższa osoba idzie na operację! nm nr tel. 510 069 778 . proszę tylko puścić sygnał, a oddzwonię . dobrym ludziom , życzę zdrowia! Pozdrawiam Piotr
gość
16-02-2011, 10:31:58

WITAM
byłam wczoraj u neurologa prosic o skieroewanie na badanie które by wykluczyło ze w mojej głowie cos jest (pisałam wczesniej o uporczywych bólach) , o dziwo dał mi na rezonans bez zadnych problemów, ale po rozmowie ze mną stwierdził ze bóle mam na tle depresyjnym..hmm zaskoczył mnie bo wydawało mi sie ze jestem dosyc wesołą i optymistycznie nastawioną do zycia osobą, nawet rak tarczycy specjalnie mnie nie zmartwił gdyz wiedziałam ze jest w pełni wyleczalny.... powiedział ze musze miec silna wolę wyparcia własnych emocji (cos takiego) skutkiem czego moge miec takie dziwne bóle głowy... powiedział ze skierowanie daje mi troche na moją odpowiedzialnosc gdyz jak cos wyjdzie np 4mm tetniak, którego sie nie operuje to czy bede potrafiła z tą swiadomoscią zyc.....w kazdym razie mam przyjsc z wynikiem, a miedzy czasie zastanowic sie nad braniem jakis leków antydepresyjnych...i co wy na to??
pozdrawiam wszystkich
hania
gość
16-02-2011, 10:53:24

To właśnie dzięki takim lekarzom można wpaść w depresję. Jego argumentacja jest porażająco idiotyczna, nie dość, ze nie ma wczucia jako lekarz neurolog, to i z psychologią kiepsko. Całe szczęście ze jesteś racjonalną osobą i tych głupot nie bierzesz do siebie. Lekarz zapomniał, że najpierw badanie a potem diagnoza. Zrobił dokładnie odwrotnie. Nie można pacjentowi snuć koszmarnych wizji typu: a co by było gdyby?
Pozdrawiam
gość
16-02-2011, 13:20:56

Gość 2011-02-16 11:53:24 To właśnie dzięki takim lekarzom można wpaść w depresję. Jego argumentacja jest porażająco idiotyczna, nie dość, ze nie ma wczucia jako lekarz neurolog, to i z psychologią kiepsko. Całe szczęście ze jesteś racjonalną osobą i tych głupot nie bierzesz do siebie. Lekarz zapomniał, że najpierw badanie a potem diagnoza. Zrobił dokładnie odwrotnie. Nie można pacjentowi snuć koszmarnych wizji typu: a co by było gdyby?
Pozdrawiam

Po prostu brak słów. Aż nie chce się wierzyć że wykształcone osoby - lekarze takie bzdury opowiadają.
Najpierw badanie a później diagnoza! Nie inaczej!
gość
16-02-2011, 13:33:43

kochani widze ze macie podobne zdanie jak ja...hmm wszystko sie okaze w poniedziałek bo udało sie i mam rezonans głowy, wiec dam wam znac, oczywiscie bedzie oki i spokojnie pogodze sie z bólami bo chyba antydepresantów nie bede łykac, wogóle depresji nigdy nie brałam pod uwagę, kurcze......
Hania
gość
16-02-2011, 15:03:50

odnosnie samego badania to mam pytanie..chyba sie wygłupie ale wole miec pewnosc, bo wczoraj zapomniałam sie zapytac lekarza, czy wkładka domaciczna jest przeciwskazaniem do badania?? doczytałam sie ze jest wzglednym przeciwskazaniem...moze jesli jest robiony rezonans jamy brzusznej....???
a drugie pytanie od czego i kogo zalezy czy rezonans jest wykonany z kontrastem czy bez???

Hania

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: