Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4113)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
15-10-2010, 17:15:03

Chciałam sie podzielic cudowną wiadomościa:) operacja mojego chłopaka sie udała dzieki Bogu:)
gość
15-10-2010, 18:22:41

No to gratuluje udanej operacji i życzę szybkiego powrotu do zdrowia:)
Arek(17 lat z gruczolakiem)
gość
15-10-2010, 18:42:27

Witam, jest tu wiele doświadczonych osób w związku z tym mam pytanie : Czy Rezonans Magnetyczny z kontrastem jest w stanie wykryć tętniaka? Mam bóle głowy, sztywność karku, stan podgorączkowy od kilku lat i nikt nie wie co mi jest. Rezonans bez zmian.

Dziękuję za odpowiedź
Początkująca
15-10-2010, 18:51:58

Dziekuję:)
gość
15-10-2010, 20:47:14

Congratulation Magdalena for you and especially for your boyfriend. I am very happy because the surgery was succesfully done by the neurologists in Poland . Thank to our Heavenly Father.Bye for now. Las Vegans
Początkująca
15-10-2010, 20:58:32

Gość 2010-10-15 22:47:14 Congratulation Magdalena for you and especially for your boyfriend. I am very happy because the surgery was succesfully done by the neurologists in Poland . Thank to our Heavenly Father.Bye for now. Las Vegans

gość
15-10-2010, 21:12:16

Czy regularnie badasz krew na OB? Stan podgoraczkowy, dlugotrwaly swiadczy o stanie zapalnym w Twoim organizmie. Ja mam tetniak lecz on nie powoduje podniesienia temperatury ciala. Jak domyslam sie jestes mlodziutka i tak na wszelki wypadek chcesz robic badania w kierunku tetniaka. Lepiej odpukac w '"niemalowane" nie potrzeba Tobie takiego lokatora w Twoim mozgu. Zrob dokladna liste potencjalnych przyczyn podniesienia stanu temperatury, np. zatoki, stan zebow, itp. Jesli wszystko w porzadku, mozesz zwrocic sie do lekarza o zrobienie rezonansu magnetycznego ,ktory wykazuje nieprawidlowosci w mozgu.Badanie jest bezpieczne bez szkodliwych promieni roentgenowskich. Pod wplywem pola magnetycznego , wodor zawarty w naszych tkankach potrafi wskazac chore miejscai wykazac tetniak. Nie jest z Toba zle to moze byc migrena. Daj znac i badz z nami na forum. Pozdrowienia i badz dobrej mysli.JK
gość
16-10-2010, 09:20:34

Posejrzewam, że była to odpowiedź do mnie. Więc tak - uściśle jestem mężczyzną lat 26 - Robiłem rezonans z kontrastem i wyszedł bez zmian, ale trochę się naczytałe i teraz mam mętlik w głowie ponieważ nie wiem czy on może wykryć tętniaka - słyszałem o angio TK.
Więc teraz nie wiem czy nie powinienem zrobić jeszcze innego badania w kierunku wykluczenia tętniaka?
gość
18-10-2010, 18:15:49

WITAM WSZYSTKICH.MÓJ TATA MAIAŁ WYLEW OKOŁO MIESIĄCA TEMU .WTEDY PODOBNO GDYBY NIE MAMA CO MU DAŁA PROSZKI NADCIŚNIENIE POD JĘZYK, JAK GO ZACZEŁA GŁOWA BOLIĆ ,NIE SPAŁ WTEDY DWIE DOBY ,TO NIE WIADOMO CO BY BYŁO...DWA DNI TEMU OKAZAŁO SIE ŻE MA TĘTNIAKA W ŚRODKU GŁĘBOKO MÓZGU .DZIŚ OKOŁO GODZINY 9.00 RANO MIAŁ ROBIONĄ OPERACJE .OPEROWAŁ DOKTOR PASTUSZKAWYLEW DOŚĆ DUŻY .TETNIAKA ZAKSLIPSLOWALI.TEGO TĘTNIAKA MIAŁ OD URODZENIA,BOJE SIĘ ŻE TO MOŻE BYĆ GENETYCZNE ,A BARDZIEJ BOJE SIĘ O TATE,JAK TO BĘDZIE DALEJ.JA NAPRZYKŁAD MIAŁEM STRASZNE BÓLE GŁOWY Z TYŁU PO PRAWEJ STRONIE TAM GDZIE JEDT UMIEJSCOWINY KRĘG ,NAWET PROSZKI ZA BARDZO NIE POMAGAŁY,JEDNAK KIEDY OKOŁO 10.12.2009 RZUCIŁEM PAPIEROSY ,PALIŁEM DZIENNIE MNIEJ WIĘCEJ 15 PAPIEROSÓW,SYTUACJA SIĘ ZMIENIŁA NIE DO POZNANIA.NIE MAM W OGÓLE ŻADNYCH BÓLÓW GŁOWY,ALE CÓŻ WAŻNE JEST TERAZ ABY MÓJ TATA POWRÓCIŁ DO ZDROWIA ,BARDZO TO PRZEŻYWAM...PISZCIE NA EMAIL JAK TOŚ MIAŁ LUB MA PODOBNĄ SYTUACJE.TRZEBA WIERZYC W ŻYCIE SWOJE ALE I NAJBLIŻSZYCH ŻE BĘDZIE DOBRZE.EMAIL :zielonyradom@go2.pl
gość
18-10-2010, 18:56:28

Jak już pisałem wcześniej mam 17 lat choruje na gruczolaka przysadki mózgowej, przeszedłem operacje przez nos(zatokę klinową) , potem miałem radioterapie. Jeszcze mi go nie usunelii do końca i teraz wykryto u mnie tętniaka na tętnicy szyjnej prawej jest on ponoć niewielki ale nie wiem na jaki sposób leczenia mam się szykować?teraz montują nóż gamma w gliwicach i słyszałem ze tętniaki tez się tym leczy. Ale mam nadzieje że się coś więcej dowiem na wizycie u lekarza w katowicach
mam pytanie czy ktoś był w podobnej sytuacji?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: