Reklama:

Tętniak 4na 3 mm (265)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
21-02-2012, 22:51:19

Fantastycznie ,endokrynolog od gruczolaka, czy masz PRLw normie/prawie?, pozniej to znaczy za jaki czas? bedzie neurochirurg podejmowal decyzje o tetniaku? a jaka wielkosc?.Dobrze napiszesz po wizycie.Trzymaj sie.
gość
23-02-2012, 21:06:10

Byłem dzisiaj u endokrynologa w Gliwicach. Prolaktynę mam za wysoką. Nadal zostałem na 12 tabletkach dziennie Bromergonu, 4 tabletkach tygodniowo dostinexu i 1 tabletka na dzień Eutyroxu. Rezonans będe miał w kwietniu a kolejna wizyta w sierpniu. To że jestem ospały i mam problemy z koncentracją ... to powodują tabletki i gruczolak. Niestety dalej muszę się męczyć z tymi tabletkami.
gość
24-02-2012, 04:40:05

Fajnie Arek ze napisales, troche duzo bromergonu ale jak trzeba. Wiem, ze narazie odpusciles z tetniakiem, wzieliscie sie z endokrynologiem za gruczolaka. Na kafeterii czytalam , ze po nim ludzie tyja, cale szczescie , ze nie masz makro, bo on czesto wydziela hormon wzrostu, a z nim nigdy nie wiadomo, kosci wydluzaja sie. Ciesz sie chlopie , ze to mini a wlasciwie pozostalosc po operacji.Dobrze , zyczymy poprawy , w razie czego daj znac , ja odpowiem i Mateusz odezwie sie .Pozdrawiamy
gość
07-03-2012, 07:46:32

Witajcie ;)Co tam u was jak zdrówko ;p ? ja narazie funkjonuję normalnie o główke sie nie boje ale miałem badanie tk klatki piersiowej i lekarz zauważył nieznaczną progresje ale moze to byc inna faza ujęcia podczas pracy serca
Pozdrawiam
gość
07-03-2012, 14:17:52

No czesc, Ciebie to najlepiej poslac , wiesz po co ..zastanawiam sie na co skarzysz sie , ze miales tk, ?, mlody narazie nie pisze , chyba lepiej u niego , chociaz po operacji gruczolaka pozostala jakas czesc, nie wszystko wycieli, a teraz tetniak obserwuja czy nie zwieksza sie.Ja wczoraj musialam jechac na wizyte do pulmonologa, pluca slabo pracuja, mam astme, dostalam zastrzyk na rozszerzenie oskrzeli, bo byly kompletnie zacisniete.Spirometria pokazala tylko 47% wydolnosci pluc, to na tle alergicznym, testy pokazaly w ub. roku uczulenie na wszystko.Badania potrafia robic jakie tylko chcemy , ale z leczeniem troche slabiej.Dobrze , ze dajesz znac o sobie, moze zatrabimy ?
gość
07-03-2012, 21:34:50

nie rozumiem tego z tym posłac? o co chodzi ?
gość
08-03-2012, 04:14:23

OK , mnie juz nie ma, jak czepiasz sie drobiazgow. Czesc
gość
15-04-2012, 19:54:29

Byłem u lekarza orzecznika z ZUS o przyznanie mi niezdolności do pracy (renta chorobowa), oczywiście nie dostałem ponieważ gruczolak nie kwalifikuje do całkowitej niezdolności do pracy, a tętniak... powiedziała że niema on znaczenia, po prostu nie wzięła go pod uwagę, ale nie oto mi chodzi. Stwierdziła u mnie że opadniętą ma powiekę i tu mam pytanie czy ona mi będzie stopniowa opadać aż mi się oko zamknie?
gość
15-04-2012, 22:56:30

Arek z ta opadajaca powieka mial tez Mateusz do czynienia , nie wiem jak jest w tej chwili, w maju bedzie rok po embolizacji i jego powieka jeszcze jakis czas opadala, moze juz jest lepiej. Nastaw sie , ze u Ciebie moze tez byc lepiej , jesli tez poddasz sie embolizacji , chocby dla poprawy stanu zdrowia bo opadanie tez umeczy.Cholera nawet nie wiesz jak mi wszystko podchodzi do gardla jak czytam twoje posty a bedzie juz 2 lata w czerwcu jak tu czytam i pisze, nie spotkalam jeszcze takiego mlodego chlopaka ktory majac 17 lat mial juz operacja na gruczolaka i pozniej wykryto tetniaka, to jakas cholerna niesprawiedliwosc, zeby jeden umeczyl sie a inni zyli i cieszyli sie zdrowiem.Nie bedzie Tobie zadna powieka opadac , nie mysl tak , chcesz sie zalamac, nie pozwolimy na to . Mateusz napewno zaraz odpisze co u niego z ta powieka, postaramy sie wspolnie jakos zaradzic.Ty dopiero masz 18 lat, musisz walczyc , a najlepiej zrob porzadek z tetniakiem.Jakiej jest teraz wielkosci , pamietam , ze byl malutki rok temu cos z 3mm.Pozdrawiam J
gość
16-04-2012, 15:56:11

Dzięki za odpowiedź. Co do tętnika to w ostatnim badaniu nadal miał ok 3 mm. Pod koniec kwietnia będę miał robiony kolejny rezonans. Po którym mam nadzieje ze wyjaśni się sprawa co do tętniaka. najgorsze też w mojej chorobie jest to że jestem ciągle ospały nic mi się nie chce, zaczynam coś robić i nie umie tego skończyć. Męczące jest to trochę ale niestety nic na to nie poradzę. Ciśnienie mam czasami nawet 96 na 60 także dość niskie. A jeszcze niedawno zachorował mój brat ma a nawet można powiedzieć ze miał Chłoniaka. Przeszedł chemie teraz ma radioterapie. U niego jest to ze był w szkole strażackiej i szybko u niego to wykryto, także jak dobrze pójdzie to za 2 miesiące wróci na szkołę i będzie mógł dalej kontynuować naukę oraz swoje marzenia (zostanie strażakiem ). Mam nadzieje że chociaż on się wyleczy i będzie miał spokój.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: